🤩 30% reducere la Gama Capsule! Descoperă produsele

Vine Moșul🎅 Ai 2+1 Cadou la Tot 🎁 Alege cadourile

Împreună, facem bine💫Susținem persoanele defavorizate💚 Vezi detalii campanie

ℹ️ Info: Întârzieri temporare în livrare - vezi detalii

3 Posibile cauze ale unui sistem imunitar slăbit

3 Posibile cauze ale unui sistem imunitar slăbit

Faunus plant ro Admin |

Cauzele slăbirii sistemului imunitar sunt destul de diverse ca origini. Și nu e mereu vreo afecțiune necunoscută la mijloc.

Când mecanismele naturale de protecție ale organismului dau semne de slăbiciune, poate fi și din vina unor factori de natură nepatologică.

Care pot fi cauzele slăbirii sistemului imunitar?

De fiecare dată când ne simțim rău sau dă peste noi vreo boală, aruncăm vina pe lipsa de rezistență a sistemului imunitar. Dar câți dintre noi știu și din ce cauză imunitatea ”obosește”?

Aditivii alimentari și toxinele 

De regulă, alimentația nesănătoasă (cea procesată, cu aditivi, cea de tip junk food etc.) este deosebit de apetisantă și de gustoasă. Nu că cea sănătoasă nu ar fi…

Din păcate, aditivii folosiți în fabricarea alimentelor pot crește riscurile de dezvoltare a unor maladii autoimune, aparte reacții alergice sau tumori. Produsele alimentare procesate pot reduce din capacitatea intestinului de a se descurca cu toate elementele ostile (germeni, toxine) care-l provoacă.

Oboseala și carențele de somn 

Potrivit Mayo Clinic, persoanele care nu dorm destul au mai multe probabilități să se îmbolnăvească. Se poate întâmpla chiar și după scurte expuneri la viruși, așa cum sunt cei responsabili de gripă și răceală, fără să mai vorbim despre noul SARS-CoV-2.

În timpul somnului, sistemul imunitar produce:

  • Anticorpi (rol în combaterea ”intrușilor” – viruși, bacterii);
  • Citokine, substanțe protective care activează sistemul imunitar în lupta împotriva maladiilor.

Zaharurile sau carbohidrații simpli 

Se știe deja ce impact pot avea asupra siluetei prea mulți carbohidrați simpli. Când lucrurile scapă de sub control, cel mai vizibil efect constă în greutatea supraponderală și chiar în obezitate.

Însă un aspect mai puțin evident interesează tocmai scuturile naturale de protecție. Până și o doză redusă de zahăr poate diminua activitatea celulelor imunitare, încetinind de fapt timpul de reacție a sistemului imunitar.

Cu toate astea, oamenii continuă să creadă că zaharurile (dulciuri, paste făinoase, băuturi carbo etc.) reprezintă o optimă sursă de energie și că în cantități moderate nu au cum să dăuneze.

Recomandări 

În vederea susținerii mecanismelor imunitare, recomandăm o cură cu produse Faunus Plant din pachetele vitaminizante: