🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cele mai frecvente 4 cauze ale respiratiei urat mirositoare

14:53:29 PM EEST

Cele mai frecvente 4 cauze ale respiratiei urat mirositoare

Respirația urât mirositoare, cunoscută cu denumirea de halenă, reprezintă o problemă destul de comună. Mirosul pătrunzător al respirației este deranjant nu doar pentru cei care suferă de această tulburare, ci și pentru persoanele apropiate.

Aerul neplăcut degajat în timpul expirației este influențat de obiceiurile alimentare, de momentul zilei sau de vârstă. Dacă de cele mai multe ori, pentru eliminarea problemei este suficientă adoptarea unei igiene orale riguroase, în certe situații, halena poate reprezenta simptomul unor maladii ce au legătură (sau nu) cu cavitatea orală.

Se înțelege de la sine ca nicio afecțiune nu se poate combate înainte să-i fie identificate cauzele. Acesta este doar un motiv în plus să descoperi ce se află de fapt la ”originile” respirației rău mirositoare:

a. Igiena orală precară

În mod frecvent, de mirosurile neplacute, sunt responsabile carențele de igienă dentară. La cei care nu se spală pe dinți la timp, după fiecare masă ori insuficient, resturile alimentare rămase în spațiile greu accesibile, cu timpul, se dezintegrează. Astfel, favorizeaza proliferarea bacteriilor ce ”populează” cavitatea orală, care la rândul lor, vor ”odoriza” respirația.

b. Cariile dentare

Halena poate fi o consecință și a leziunilor cariogene, cu pulpa dentară necrozată, urât mirositoare. Explicația este urmatoarea: un dinte cariat, netratat la timp, se poate transforma într-un ”rezervor” de rămășițe alimentare. Acestea (la fel ca în situația precedentă), în contact cu bacteriile orale, prin descompunere, dau naștere respirației urât mirositoare.

c. Boala parodontală

O altă cauză comună este reprezentată de boala parodontală, o urmare inevitabilă a lipsei de igienă. Este vorba despre o maladie de natură inflamatorie, cronică, în prezența căreia bacteriile orale ”atacă” parodontul (țesuturile de susținere dentară). Printre simptome, alături de sângerările și durerile gingivale, se numără și mirosul neplăcut al respirației.

d. Gura uscată

Senzația de gură uscată (xerostomie) devine o altă cauză care adeseori determină mirosurile neplăcute ale aerului expirat. Dar și în acest caz este vorba despre un simptom. În situații similare, la baza mecanismului de proliferare bacteriană, se află producerea insuficientă de salivă. Printre altele, saliva are și rolul de a îndepărta bacteriile și de a dezinfecta cavitatea orală.

e. Diverse categorii de afecțiuni

Nu sunt rare nici cazurile în care halena devine doar unul dintre simptomele afecțiunilor aparatului respirator precum bronșitele, amigdalitele, inflamațiile gâtului sau sinuzitele. Alteori, poate fi vorba despre patologii cronice (diabet), insuficiență hepatică și renală, intoleranțe la diverse substanțe (lactoză), tulburări gastrointestinale (probleme de reflux gastroesofagian), etc.

Pentru prevenirea și combaterea halenei, nu de puține ori, este necesară intervenția medicului stomatolog, gastroenterolog, etc. Foarte eficiente în tratarea simptomatică, sunt și remediile naturiste utilizate pentru ”parfumarea” respirației, sub formă de ceaiuri / infuzii de plante medicinale și ierburi aromatice (salvie, pătrunjel, busuioc, mentă, rozmarin sau cuișoare).

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei, faunusplant.ro
Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei

Hipoglicemiant, astringent, coleretic-colagog.

6 Reviews
210,00 lei 168,00 lei
Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Pachet Raceala, Gripa

Contribuie la funcționarea normală a aparatului respirator și la îmbunătățirea capacității respiratorii.

12 Reviews
205,00 lei 164,00 lei