🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Care sunt alimentele interzise pentru aftele bucale

Dec 28, 2022 postat de Roxana
Care sunt alimentele interzise pentru aftele bucale

Știai că leziunile care provoacă usturimi și senzație de arsură, mai exact aftele bucale, pot fi influențate de regimul tău alimentar? Într-adevăr, există alimente care sunt interzise și alimente care te pot ajuta să scapi mai repede de stomatita aftoasă.

Află ce să mănânci când ai afte bucale și ce nu trebuie să mănânci, precum și alte sfaturi și recomandări care te pot ajuta să ameliorezi durerea provocată de ele. Faunus Plant este alături de tine cu remedii 100% naturale, realizate din plante medicinale și aromatice pentru ca tu să te bucuri de o sănătate așa cum meriți.

Probleme gastro-intestinale?

Răspunde la întrebări și primești soluțiile potrivite.

Începe Acum

Tincturi și leacuri populare pentru tratarea aftelor bucale

Înainte să aflăm care sunt alimentele de bază care grăbesc vindecarea stomatitei aftoase și cele interzise, trebuie să știi că un ajutor de nădejde sunt leacurile populare pentru tratarea aftelor bucale

Tratamentele naturiste pentru stomatită ameliorează cu succes senzația de usturime și durerea cauzată de aceste leziuni. Ia în considerare tincturile simple de la Faunus Plant cum ar fi tinctura de salvie sau tinctura de gălbenele, ambele cu efecte cicatrizante și dezinfectante.  

Alimente interzise la afte bucale

Așa cum îți povesteam mai sus, există anumite alimente care nu trebuie consumate atunci când ai afte bucale. Mai mult, acestea pot fi responsabile de apariția stomatitei aftoase.

Vestea bună este că aceste leziuni se vindecă în maximum 2 săptămâni, poate chiar mai repede, dacă aplici tratamentele naturiste potrivite. 

Însă de ce să nu grăbești vindecarea și cu ajutorul meniului tău zilnic? Ți-am pregătit o listă cu alimente și băuturi pe care să le eviți:

- cafeaua - din cauza acidității pronunțate, cafeaua împiedică vindecarea leziunilor și poate provoca și arsuri gastrice;
- citricele - portocale, lămâi, grapefruit, pomelo, toate acestea pot declanșa aftele și, în cazul nostru, le pot agrava;
- sucurile naturale din citrice - evită pentru o perioadă fresh-urile și limonadele;
- alimentele cu consistență dură - pâine prăjită, biscuiți graham, migdale, alune, nuci, și alte arahide care pot irita mucoasa bucală;
- pâinea integrală;
- ciocolată;
- roșii;
- alimentele condimentate cu muștar iute, hrean, boia, piper;
- condimentele precum cuișoarele, scorțișoara, anasonul, ghimbirul;
- usturoiul;
- ceapa;
- sucurile carbogazoase sau apa minerală;
- gălbenușul de ou;
- brânzeturi care trec printr-un proces lung de fermentare cum ar fi parmezanul, cele care conțin condimente sau mucegai nobil;
- alcool;
- carnea de vită.

Din câte ai observat, este indicat să eviți alimentele:
- acide,
- sărate,
- picante.

Și nu, nu ai doar restricții când vine vorba despre stomatita aftoasă. Există și alimente recomandate pentru a grăbi vindecarea lor.

Produse Recomandate

Alimente recomandate pentru vindecarea aftelor bucale

Te întrebi ce să mănânci când ai afte bucale? Ei bine, răspunsul la întrebarea ta se află mai jos. Uite alimentele recomandate:

- alimente bogate în vitamina B12 (deficitul provoacă, printre altele, și stomatită aftoasă) precum pieptul de pui, somonul, banane, avocado și spanac;

- alimente bogate în zinc - la fel ca deficitul de vitamina B12, lipsa zincului determină apariția aftelor bucale; pentru a nu te confrunta cu lipsa vitaminei B12, consumă fasole, năut, linte și cartofi.

Pe lângă aceste alimente pe care le poți integra în meniul tău, nu uita de beneficiile plantei de coada calului pentru tratarea aftelor și abceselor și proprietățile cicatrizante și antibacteriene ale tincturii de propolis

Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?
Abonează-te acum!

Ceaiuri pentru tratarea aftelor bucale

Bineînțeles, pe lângă alimente interzise pentru aftele bucale și alimente care accelerează procesul de vindecare, există și ceaiuri care ajută la ameliorarea aftelor. Unul dintre ele este ceaiul de mușețel, cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice și calmante.

Proprietăți antiseptice și antiinflamatoare are și ceaiul Dermatofitus, care ajută la refacerea țesuturilor. De asemenea, ceaiul limba cerbului este indicat pentru tratarea aftelor bucale, având proprietăți cicatrizante și calmante.

Vezi cât de ușor e să te menții sănătos? Produsele naturiste Faunus Plant te așteaptă să le descoperi. Certificate internațional, acestea sunt obținute prin prelucrare manuală, cu grijă și atenție, pentru ca tu să te bucuri de sănătate.

Notă: acest articol, publicat inițial în data de 25 mai 2020, este revizuit și actualizat periodic de către echipa Faunus Plant pentru ca tu să primești doar informații relevante și de actualitate. Dacă ai nevoie de ajutor sau de informații suplimentare, nu ezita și folosește secțiunea comentariilor de mai jos. 

Trimite mai departe