Cele mai frecvente 5 simptome fizice ale depresiei
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai frecvente simptome fizice ale depresiei? Știi să recunoști o persoană depresivă? Sau când crezi că se poate vorbi cu adevărat despre simptomele depresiei?
Oricui i se poate întâmpla să se simtă cu moralul la pământ sau cu o oarecare tristețe în suflet. De regulă, astfel de senzații sunt temporare și în decurs de câteva zile se fac nevăzute, fără să fie nevoie de consultații de specialitate.
Însă dacă stările de nemulțumire se accentuează și devin tot mai frecvente, dacă nu mai găsești satisfacție în activitățile care înainte îți făceau plăcere, se poate ca problema să fie ceva mai serioasă.
Din acest motiv, cunoașterea semnelor este fundamentală pentru a putea acționa cu terapia potrivită.
Cuprins
- Despre simptomele depresiei
- Simptome fizice ale depresiei: cum se manifestă
- Simptomele depresiei: cum le combatem în mod natural?
Despre simptomele depresiei
Depresia, cunoscută în termeni medicali ca depresie clinică, este o tulburare afectivă caracterizată printr-o dispoziție scăzută ce persistă cel puțin două săptămâni și interferează cu viața profesională sau personală.
Cercetătorii consideră că doar un număr redus de persoane realizează că suferă de depresie și sunt dispuși să ceară ajutor. Motivele posibile includ teama de stigmatizare socială, lipsa de cunoștințe sau orgoliul personal. Conform OMS, 5% din populația României suferă de depresie.
Se întâmplă foarte rar ca o persoană depresiva să aibă toate simptomele, în general manifestă simptome precum scăderea în greutate sau foarte rar creșterea în greutate, gânduri suicidale și de vătămare fizică și multe altele.
Iată câteva simptome fizice ale depresiei care, odată verificate, pot constitui un posibil semnal de alarmă
Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?Abonează-te acum!
Simptome fizice ale depresiei: cum se manifestă
Tristețe inexplicabilă
Persistența stărilor de tristețe și melancolie, aparent nemotivate, este unul dintre semnele specifice depresiei. Persoanele în cauză se simt ”goale” pe dinăuntru, ca și cum nu ar mai avea sentimente și mereu se află pe punctul să plângă din senin.
Din fericire, poți să înveți să-ți controlezi emoțiile negative. Îndoiala, frica de eșec sau anxietatea se poate ameliora pe cale naturală. Nu ezita să te orientezi către tratamentele naturiste care reduc stresul și anxietatea sub formă de bitter cu o compoziție bogată de extracte, tincturi simple, tincturi compuse sau ceaiuri cu efecte calmante.
Tulburări de somn
Cele mai frecvente simptome fizice ale depresiei sunt trezirile din timpul nopții, cu dificultatea de a adormi la loc.
În schimb, ceva mai rare sunt situațiile când apare un decalaj ”consistent” de la ora obișnuită de somn. De asemenea, mai apare situația când durata somnului se prelungește ori crește numărul orelor de odihnă de peste zi.
Dacă te confrunți cu lipsa unui somn odihnitor, o idee bună ar fi să te orientezi către tincturile noastre. Acestea sunt inspirate din poțiunile pe care le făceau bunicile noastre odinioare, care se bucurau de puterea plantelor tămăduitoare. Încearcă remedii precum tinctura Nervocalmus, tinctura de valeriană sau tinctura de păducel.
Nu în ultimul rând, există o serie de remedii naturiste pentru insomnie la care poți apela oricând.
Lipsă de energie
De obicei, persoanele depresive își pierd vivacitatea inițială. Nu mai au energie pentru activitățile de zi cu zi, sunt astenice și obosesc repede chiar și în absența efortului fizic. Până și cele mai simple operațiuni devin foarte solicitante și necesită mai mult timp pentru finalizare.
Dacă te confrunți cu această problemă, apelează la remedii pentru nevoile de zi cu zi, asemenea complexului de vitamine şi minerale, care îți oferă un tonus bun.
Oscilații de greutate
Cine trece prin simptome fizice ale depresiei, suferă și din cauza variațiilor de greutate (slăbire sau îngrășare), cu diferențe de până la 15 % într-o lună.
Fenomenul se datorează fluctuațiilor apetitului, ce poate oscila din cauza lipsei totale a poftei de mâncare, până la poftele exagerate.
Dureri fizice
La prima vedere nu pare, dar durerea fizică se află pe lista manifestărilor clinice ce atestă prezența depresiei. Pacienții se confruntă cu senzații de durere de slabă intensitate (de cap, de stomac) și cu alte simptome neplăcute, imposibil de tratat prin mijloacele terapeutice obișnuite.
Simptomele depresiei: cum le combatem în mod natural?
Stresul, anxietatea și frica sunt reacții normale care apar atunci când te confrunți cu un eveniment îngrijorător. Acestea fac parte din mecanismul de apărare „luptă sau fugi”, care ne ajută să ne menținem în siguranță.
Stresul reprezintă reacția imediată a organismului la o amenințare, în timp ce anxietatea este modul în care corpul răspunde la stres.
Dacă aceste stări persistă pentru un timp îndelungat, s-ar putea să fie vorba de simptome fizice ale depresiei.
În cazul în care simți că nu le mai poți gestiona singur, remediile naturale de la Faunus Plant îți pot fi de ajutor.