Sinuzita: cauze și opțiuni naturale de tratament
În materialul de astăzi, vorbim despre cauzele sinuzitei și tratamentele naturiste cu efecte dovedite.
Sinuzita, o tulburare caracteristică mai ales sezonului rece, se prezintă sub diverse forme, mai mult sau mai puțin grave.
Pentru multe persoane, afecțiunea reprezintă o necunoscută. Însă cei care sunt deja familiari, mărturisesc că sinuzita le cauzează destule neplăceri.
Prin urmare, nu vom discuta despre simptomatologia sinuzitei, ci despre principalii vinovați de instaurarea afecțiunii și despre posibilitățile de tratare.
Să aflăm care sunt cauzele sinuzitei și cum o putem tratat cu ajutorul plantelor din natură.
Cuprins
- Sinuzita: cauze și opțiuni naturale de tratament
- Ce este sinuzita și cum o recunoști?
- Cauze sinuzită: care sunt cele mai frecvente?
- Tratament sinuzita: remedii naturiste
Ce este sinuzita și cum o recunoști?
Înainte să dezvoltăm subiectul despre cauzele sinuzitei, propun să discutăm despre această afecțiune caracteristică sezonului rece.
Să începem cu începutul. Ei bine, de o parte și de alta a nasului, se află sinusurile paranazale. Este vorba despre cavități pline de aer, localizate în oasele frunții și în cele ale maxilarului, de fiecare parte câte 4, pentru un total de 2 sinusuri frontale, 2 sfenoidale, 2 etmoidale și 2 maxilare.
Când mucoasa care le învelește se inflamează, se poate vorbi de sinuzită. Afecțiunea, de regulă de natură virală, se poate prezenta în formă acută sau cronică.
Dacă în prima variantă, simptomele durează cel mult câteva săptămâni, în al doilea, pot persista luni de zile. Iar când episoadele acute se repetă de cel puțin 3 ori într-un an, se mai poate vorbi și despre sinuzita recurentă.
Printre cele mai comune semnale de alarmă se numără nasul înfundat, secrețiile nazale abundente (galben-verzui), dar și durerea localizată la baza nasului, la nivelul maxilarului, al tâmplelor, frunții și în spatele ochilor.
Aceste senzații pot da naștere unor dureri de cap puternice, mai accentuate la primele ore ale dimineții.
Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?Abonează-te acum!
Cauze sinuzită: care sunt cele mai frecvente?
Dacă te interesează să găsești ”vinovații” responsabili de sinuzită, caută printre alergii, polipi, infecții respiratorii și dentare, deviații de sept sau diverse patologii.
Când se agravează, acestea pot contribui la blocarea sinusurilor și la inflamarea mucoaselor.
Alergiile
Simptomele specifice alergiilor au manifestări similare celor mai comune răceli (nas înfundat, secreții apoase).
Din cauza excesului de mucus, membranele foselor nazale se îngroașă, ducând la congestia nazală (nas înfundat).
Când simptomele se agravează, se simte ca un fel de presiune deranjantă la nivelul oaselor faciale. Este primul semnal că inflamația a atins deja sinusurile.
Infecțiile respiratorii
Unele infecții respiratorii pot fi atât de grave, încât se extind la sinusuri.
De exemplu, gripa și virozele respiratorii pot duce la proliferarea unor patogeni (viruși, bacterii) care, la rândul lor, inflamează mucoasele și favorizează secrețiile purulente.
În momentul în care procesul inflamator atinge sinsurile, infecția este extinsă la unul sau la mai multe cavități sinuzale, nu neapărat la toate.
Polipii
Polipii, niște excrescențe benigne, sunt fenomene care afectează în special mucoasele nazale și camerele anexe.
Din păcate, se poate întâmpla există riscul să provoace obturarea sinusurilor, urmată de dificultatea de a le menține curate și de a permite trecerea aerului.
O variantă imposibil de exclus constă în prezența tumorilor maligne. Așadar, când se simte o presiune în sinusuri, fără alte simptome, este importantă consultarea medicului specialist ORL.
Produse recomandate
Tratament sinuzita: remedii naturiste
Odată ce subiectul cauze sinuzită a fost abordat, îți recomand cu căldură să ne îndreptăm atenția către remediile eficiente.
Protejează-ți organismul în fiecare zi, începând cu o alimentație vitaminizantă, bogată în antioxidanți.
Reține faptul că plantele medicinale și aromatice pot fi de mare ajutor în lupta cu această afecțiune neplăcută.
Iar pentru a combate complicațiile asociate cu sinuzita, Faunus Plant îți vine în ajutor cu remedii naturiste și suplimente alimentare.
Faunus Plant oferă diverse remedii naturiste pentru sinuzită și complicațiile asociate acestei afecțiuni.
Un preparat recomandat este tinctura de propolis, cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatoare. Aceasta poate fi utilizată atât intern, cât și extern, prin aplicarea pe piele sau inhalarea vaporilor în timpul inhalațiilor cu aburi.
De asemenea, tinctura de rădăcină de brusture ajută la curățarea sinusurilor și reduce inflamația, facilitând respirația. Unguentul de gălbenele cu propolis poate fi folosit pentru a calma durerile de cap și a reduce presiunea sinusală.
Totodată, recomand și siropul Respiratorus, care sprijină sănătatea căilor respiratorii și ajută la decongestionarea sinusurilor.
Nu uita că natura este întotdeauna de partea ta, prin toate aceste produse cum este și pachetul Răceală și Gripă!
Așadar, nu aștepta să cazi pradă afecțiunilor specifice acestui sezon.