🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

4 Semne premonitorii că diabetul pândește la ușă

14:57:35 PM EEST

4 Semne premonitorii că diabetul pândește la ușă

Simptomele glicemiei ridicate nu se încadrează într-un tipar. Unele se pot confunda cu indicii ce semnalează alte probleme. Însă chiar dacă nu anunță mereu instalarea diabetului, creșterea constantă a glucozei sanguine trebuie să dea de gândit.

Oricum, certitudinea este dată de analize de sânge, singurele în măsură să ofere detalii clare despre valorile acestui parametru. Cu toate astea, nimic nu ne împiedică pe fiecare dintre noi să fim atenți la mesajele pe care corpul ni le trimite când există dezechilibre.

4 Dintre simptomele glicemiei ridicate 

Micțiune frecventă 

Reprezintă simptomul specific, asociat cu senzația exagerată de sete. Pentru că rinichii nu prea reușesc să țină pasul cu concentrația ridicată de zahăr din sânge, unicul mod prin care pot gestiona situația este să elimine excesul prin urină.

I se mai spune poliurie și constă nu doar în micțiune frecventă, ci și în eliminarea unei cantități exagerate de urină în decurs de 24 de ore, ce poate ajunge și la 2-3 litri.

Sete continuă 

Este una dintre manifestările îngrijorătoare și unul dintre efectele inevitabile ale poliuriei. Din cauza deshidratării corpului, senzația de sete se menține și se intensifică.

Însă și poliuria, la rândul său, se află tot în relație de cauză-efect cu setea. Cu cât urinăm mai mult, vom simți nevoia să bem. Și cu cât ne va fi mai sete, vom consuma mai multe lichide. De aici, micțiunile foarte dese și semnificative cantitativ.

Oboseală constantă 

Credeai că dulciurile și în general carbohidrații simpli oferă energie? Lucrurile stau fix pe dos. Starea persistentă de epuizare fizică poate fi un simptom precoce al glicemiei ridicate. Însă la fel de bine, poate indica și o posibilă hipoglicemie.

În general, nu este exclus să se verifice și în cazul fluctuațiilor mai lejere ale valorilor zahărului din sânge:

  • În cazul pre-diabetului, dar și la persoane fără riscuri;
  • În urma abuzului de carbohidrați simpli, precum zaharurile.

Apetit exagerat 

Multe persoane cu glicemia crescută se pot simți tot mai înfometate. Se întâmplă din cauza lipsei de insulină sau a rezistenței la acest hormon.

În termeni medicali, se vorbește despre polifagie sau hiperfagie, termenul pentru apetitul extrem. Dacă este vorba despre un organism predispus la diabet și de valori mărite, foarte probabil, va exista și o scădere ponderală, dar în absența vreunui motiv aparent.

Recomandări din magazinul Faunus Plant 

Echilibrul glucozei din sânge depinde în mare măsură de stilul de viață: mișcare regulată, alimente cu indice glicemic redus etc. Însă dacă se acționează la timp, revenirea la normal nu va mai ridica probleme.

O măsură foarte la îndemână constă în folosirea plantelor medicinale. Te așteptăm în magazin, unde vei găsi variate remedii pentru diabet și glicemie mărită! Folosite fiecare după schema propusă, contribuie la:

  • Îmbunătățirea funcțiilor pancreasului;
  • Îndepărtarea zaharurilor din sânge;
  • Scăderea absorbției glucidelor simple;
  • Intensificarea sintezei de insulină etc.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei, faunusplant.ro
Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei

Hipoglicemiant, astringent, coleretic-colagog.

6 Reviews
210,00 lei 168,00 lei
Magazin naturist, Ceai Gliconormus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Gliconormus 90g, faunusplant.ro
Ceai Gliconormus 90g

Glicemie în limite normale. Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie la menţinerea nivelului glicemiei în limite normale, fiind recomandat în diabet zaharat, hiperglicemie.

7 Recenzii
24,00 lei
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Glicemie normala 180g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Glicemie normala 180g, faunusplant.ro
Ceai -Retete Traditionale- Glicemie normala 180g

Amestec din 9 plante medicinale realizat după o rețetă tradițională, care contribuie la menţinerea nivelului glicemiei în limite normale, fiind recomandat în diabet zaharat, hiperglicemie.

10 Reviews
36,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Gliconormus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Gliconormus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Gliconormus 200ml

Glicemie în limite normale. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la menţinerea nivelului glicemiei în limite normale, fiind recomandată în diabet zaharat, hiperglicemie.

8 Recenzii
46,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Afin 500ml, faunusplant.ro
Tinctura Afin 500ml

Astringent, bacteriostatic, hipoglicemiant, diuretic, antiseptic.

5 Recenzii
72,00 lei