🎁 Lichidare de Stoc! Până la 45% reducere la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Care Sunt Simptomele Gripei Tip A Și Cum Ne Protejăm

Jan 11, 2023 postat de Roxana
Care Sunt Simptomele Gripei Tip A Și Cum Ne Protejăm

Un sistem imunitar slăbit și expunerea crescută la virusuri și bacterii ne predispun la îmbolnăvire în sezonul rece.

Frigul aduce cu el probleme de sănătate pentru toți, iar gripa de tip A este una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni în lunile de toamnă și iarnă.

Această infecție virală afectează sistemul respirator și provoacă simptome neplăcute, în special copiilor, vârstnicilor și persoanelor cu diverse boli cronice.

În plus, virusul de tip A este extrem de contagios și se transmite cu ușurință de la o persoană la alta fie pe cale aeriană, fie prin contact direct.

Sistem imunitar slăbit?

Răspunde la întrebări și primești soluțiile potrivite.

Începe Acum

Ce este gripa de tip A?

Gripa este o infecție acută a căilor respiratorii superioare, provocată de mai multe virusuri gripale, printre care și cel de tip A.

Aceasta se răspândește într-un ritm accelerat în rândul populației, ceea ce poate da naștere pandemiilor sau epidemiilor.

Virusul gripal de tip A pătrunde în organism prin nas sau prin gură, destinația sa finală fiind plămânii, acolo unde se înmulțește. Mai exact, acesta se transmite pe cale aeriană prin tuse, strănut sau vorbire, dar și prin contact direct cu suprafețele contaminate.

Persoanele infectate pot da virusul mai departe înainte să apară primele simptome și sunt contagioase până la 5-7 zile de la debutul bolii.

Gripa de tip A apare frecvent în școli și grădinițe, copii fiind cei care transmit virusul în familie și în colectivitate.

Produse Recomandate

Gripa de tip A: simptome și posibile complicații

Simptomele gripei apar brusc și sunt destul de agresive. Astfel, cei afectați se confruntă cu:
- febră și frisoane,
- dureri musculare și de cap,
- stare de oboseală,
- nas înfundat sau rinoree,
- tuse,
- dureri în gât,
- strănut.

Deși manifestările infecției cu virusul gripal de tip A sunt asemănătoare cu cele ale răcelii, simptomele gripei sunt mai severe, iar bolnavul are nevoie de mai mult timp să-și revină. Află mai multe despre diferențele dintre gripă și răceală.

Majoritatea persoanelor care fac gripă se vindecă fără complicații, în cel mult două săptămâni. Cu toate aceste, există și bolnavi care dezvoltă complicații ușoare sau severe, precum:
- sinuzită,
- otită medie,
- pneumonie virală sau bacteriană,
- diaree, greață și vărsături,
- bronșită,
- probleme cardiace etc.

Cea mai bună armă de apărare în fața gripei și complicațiilor acesteia este o imunitate puternică. Află ce tratamente pentru imunitate poți urma tot anul și scapă de efectele nedorite ale gripei.

Cum se manifestă gripa de tip A la copii?

Copiii se îmbolnăvesc cel mai des în sezonul rece. De ce? Ei bine, sistemul lor imunitar nu este încă foarte bine dezvoltat, ceea ce îi face vulnerabili la virusurile gripale.

De cele mai multe ori, cei mici își revin în decurs de câteva zile, până la o săptămână. Însă există și cazuri în care simptomele se pot agrava, copiii necesitând spitalizare.

Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?
Abonează-te acum!

Simptomele la copii sunt asemănătoare cu cele ale adulților și pot apărea la 2-3 zile de la infectarea cu virusul gripal A. Acestea pot include: debut brusc al bolii, febră mare (40 grade Celsius) și frisoane, stare generală proastă, migrene, dureri musculare, dureri de gât și tuse seacă.

Majoritatea simptomelor vor dispărea în câteva zile, în timp ce tusea poate să persiste o perioadă mai lungă (1-2 săptămâni).

Află cum poți întări imunitatea copiilor și ferește-i pe cei mici de răceli și gripe.

Cum poți să previi gripa de tip A?

Chiar dacă nu există nicio modalitate care să te apere în totalitate de virozele respiratorii, există câteva măsuri de prevenție simple și eficiente:
- limitează pe cât posibil contactul cu persoanele bolnave,
- spală des mâinile cu apă și săpun,
- nu-ți atinge nasul, ochii sau gura dacă nu te-ai dezinfectat,
- urmează o dietă cât mai sănătoasă,
- întărește-ți imunitatea prin sport, odihnă și suplimente naturale.

Ce să mănânci pentru o sănătate de fier? Iată 5 alimente care sprijină imunitatea.

Tratamente naturiste pentru gripa tip A de la Faunus Plant

În natură găsim numeroase plante medicinale și aromatice ce ajută la prevenirea și diminuarea simptomelor în cazul gripei de tip A. În plus, tratamentele naturale nu creează dependență și nici efecte secundare.

La Faunus Plant am reunit cele mai eficiente plante în pachetul Răceală și Gripă, o combinație de remedii 100% naturale, care te vor ajuta să treci mai ușor peste neplăcerile sezonului rece.

Pachetul contribuie la funcționarea normală a aparatului respirator și la îmbunătățirea capacității respiratorii, fiind recomandat încă de la primele semne de gripă sau răceală.

Pachetul este conceput pentru o cură de 24 zile și conține:
- Ceai Respiratorus 90 g - 2 buc
- Sirop Respiratorus 200 ml - 2 buc
- Sirop Vitaminizantus 200 ml - 2 buc
- Tinctură Propolis 20 ml - 1 buc

Prin combinația ingredientelor naturale din cele patru produse, se obține un efect antitusiv și expectorant, cu rezultate bune în caz de tuse seacă sau tuse productivă, bronșite acute, laringite sau faringite.

Pentru o imunitate de fier, îți recomandăm și tinctura de Echinacea de la Faunus Plant. Aceasta întărește sistemul imunitar și este un adjuvant ideal pentru infecțiile acute și cronice de origine virală sau bacteriană ale căilor respiratorii.

Bucură-te de puterea plantelor și protejează-ți sănătatea cu produse naturiste obținute prin prelucrare manuală, cu rezultate dovedite. 

Trimite mai departe