🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Rolul și importanța insulinei pentru un organism sănătos și energic

14:59:13 PM EEST

Rolul și importanța insulinei pentru un organism sănătos și energic

Te-ai întrebat vreodată de ce insulina este vitală pentru organismul tău? 

Mulți oameni se confruntă anual cu afecțiuni cauzate de valorile necorespunzătoare ale insulinei. Atât adulții cât și copiii pot fi afectați, iar lipsa unui consult de specialitate îți poate aduce, în timp, consecințe pentru sănătate. 

Ce este insulina? 

Ea reprezintă un hormon secretat de către pancreas, organ aflat în spatele stomacului, în partea stângă a cavității abdominale. Insulina este eliberată în organismul tău prin fluxul sanguin și deține controlul asupra modului în care corpul utilizează carbohidrații ce se găsesc în diferite feluri de mâncare. Ca atare, aceasta are un rol indispensabil în funcționarea normală organismului.

Hai să aflăm mai multe despre semnificația insulinei pentru sănătatea corpului tău.

Rolul insulinei și modalitatea în care se produce

Insulina este hormonul produs de pancreas și controlează nivelul glucozei din sânge, substanță care este obținută prin descompunerea carbohidraților din alimente. O valoare inadecvată a insulinei din organism poate duce la blocarea glucozei în mușchi și ficat.

În timpul meselor, nivelul de glucoză din corpul tău crește automat și conduce la eliberarea în sânge, de către pancreas, a insulinei. În acest fel, cantitățile de zahăr asimilate sunt stocate pentru a-ți oferi energie în activitățile viitoare.

De asemenea, insulina contribuie și la îndeplinirea următoarelor funcții:

 • influențează activitatea enzimelor și reacțiile acestora asupra organismului;
 • contribuie la întărirea sistemului muscular prin transferul aminoacizilor;
 • ajută la eliminarea lichidelor în urină;
 • dezintegrează lipidele și proteinele de la nivelul celulelor adipoase;
 • reprezintă un bun stimulent pentru memorie și învățare.

De altfel, o valoare prea mică sau prea mare de glucoză în sânge poate conduce la apariția diabetului, cel care îți pot influența serios stilul de viață și sănătatea. 

Ce valoare a glicemiei indică necesitatea insulinei 

Nivelul de glucoză eliberat în fluxul sanguin are un rol foarte important deoarece o valoare nepotrivită poate conduce la necesitatea injectării insulinei. Pentru a crea un echilibru, aceasta lucrează împreună cu glucagonul, un alt hormon produs de către pancreas.

Cum rolul insulinei este acela de a reduce nivelul zahărului din sânge, cel al hormonului de glucagon este de a crește cantitatea de zahăr, în cazul în care valoarea acestuia scade semnificativ. Cu ajutorul acestui proces continuu, nivelul glicemiei este păstrat în limitele normale, lucru ce contribuie la funcționarea corectă a organismului tău. 

Însă, dacă acest mecanism suferă vreun blocaj, atunci valorile glicemiei pot fi afectate și pot apărea cazurile de hiperglicemie, respectiv hipoglicemie. 

Acești termeni se traduc astfel:

 • hiperglicemia: creșterea valorilor glicemice peste limitele normale;
 • hipoglicemia: scăderea cantității adecvate de glucoză din fluxul sanguin.

  De altfel, necesitatea injectării insulinei apare atunci când organismul tău nu produce destulă insulină, acest lucru semnalând instalarea diabetului de tip 1. Pe de altă parte, în cazul în care insulina nu este utilizată corespunzător de către organismul tău, este posibil să te confrunți cu diabetul de tip 2 (diabetul zaharat).

  Tratamente naturiste care te ajută la producerea adecvată a insulinei

  Reglarea valorii insulinei în organism se poate realiza cu succes și cu ajutorul tratamentelor naturiste. Aceste remedii cu plante medicinale îți vor fi cu siguranță de folos în echilibrarea nivelului glicemiei și stimularea secreției necesare de insulină. 

  Efectul produselor trebuie susținut și de un stil de viață echilibrat, pentru ca acestea să ofere rezultatele așteptate.

  Pachet Diabet

  Pachetul pentru reglarea glicemiei conține Ceai Gliconormus 90 g și Tinctură Gliconormus 200 ml, cu un conținut de până la șase tipuri de plante medicinale. Aceste produse sunt hipoglicemiante, astringente și cu efect coleretic-colagog. Urmarea unei cure cu ceaiul și tinctura din acest pachet îți îmbunătățește starea de sănătate prin:

  • reducerea nivelului crescut al valorilor glicemiei;
  • funcționarea corespunzătoare a funcțiilor pancreasului.

   Tinctură Afin

   Fructele de afin au un efect antidiabetic asupra organismului tău, fiind bogate în vitamina C și grupul de vitamine B. Tinctura de Afin ajută la menținerea nivelului corespunzător de glucoză în circuitul sanguin și la ameliorarea altor afecțiuni asociate funcției renale și celei gastrointestinale. 

   Alege Tinctură Afin 200 ml sau 500 ml.  

   Remediile naturiste pot face adevărate minuni în îmbunătățirea stării de sănătate deteriorate  de afecțiunile asociate insulinei. În acest context, cel mai important aspect este reprezentat de modul în care plantele medicinale sunt culese și prelucrate. 

   Echipa Faunus Plant îți oferă remedii naturiste, prelucrate manual din culturi autohtone. Fiind un magazin online cu tradiție, am învățat de-a lungul timpului că nimic nu este mai prețios decât sănătatea și, de aceea, punem pasiune în realizarea produselor pe care ți le oferim.

   Produse recomandate

   Magazin naturist, Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei, faunusplant.ro
   Magazin naturist, Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei, faunusplant.ro
   210,00 lei 158,00 lei
   Magazin naturist, Ceai Gliconormus 90g, faunusplant.ro
   Magazin naturist, Ceai Gliconormus 90g, faunusplant.ro
   Ceai Gliconormus 90g

   Ceai · 90g · Amestec plante (Cura 12 zile)

   7 Recenzii
   24,00 lei
   Magazin naturist, Tinctura Gliconormus 200ml, faunusplant.ro
   Magazin naturist, Tinctura Gliconormus 200ml, faunusplant.ro
   Tinctura Gliconormus 200ml

   Tinctura compusa · Lichid · 200ml

   8 Recenzii
   46,00 lei
   Magazin naturist, Tinctura Afin 200ml, faunusplant.ro
   Tinctura Afin 200ml

   Tinctura simpla · Lichid · 200ml

   5 Recenzii
   38,00 lei
   Magazin naturist, Tinctura Afin 500ml, faunusplant.ro
   Tinctura Afin 500ml

   Tinctura simpla · Lichid · 500ml

   5 Recenzii
   72,00 lei