🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Retentia de apa – 4 posibile cauze

14:54:29 PM EEST

Retentia de apa – 4 posibile cauze

Retenția hidrică sau predispoziția de a reține apa în organism, reprezintă o problemă care le dă serioase bătăi de cap multor persoane, în special femeilor. Dar acest lucru nu exclude bărbații din categoria ”cu risc”.

Indiferent de cauzele identificate, toate au același punct comun, și anume dezechilibrul hidro-salin din organism. Mai exact, când există o retenție, crește cantitatea de fluide absorbite de corp, în timp ce scade cantitatea celor eliminate.

Iată câteva dintre posibilele cauze:

Alimentația dezechilibrată

Adeseori, tulburarea hidrică poate fi declanșată de un regim alimentar sărac în lichide, dar bogat în sodiu (sare).
Preparatele care favorizează retenția de apă sunt cele procesate și conservate (mezeluri, derivate din lapte, conserve de carne, de legume, etc.).

Recomandarea specialiștilor este să nu se depășească 3 g de sare pe zi, în timp ce volumul de lichide consumate să ajungă la cel puțin 2 litri.

În plus, trebuie pus accentul pe mâncarea sănătoasă pregătită acasă, pe legumele proaspete și mai puțin pe dulciuri, conserve și prăjeli.

Oscilațiile hormonale

Retenția de apă poate avea și cauze tranzitorii, în genul oscilațiilor hormonale, specifice exclusiv femeilor.
Reținerea lichidelor corporale devine o problemă cu care se luptă aproape toate femeile aflate în ”dulce așteptare” sau care alăptează.

Frecvent, apare și în timpul ”acelor zile”, îndeosebi înainte de faza de ovulație, când mai poate fi asociată cu o ușoară luare în greutate.

De asemenea, în perioada de menopauză, schimbările concentrațiilor hormonale pot genera eterna problemă a retenției de apă.

Abuzul de medicamente

O serie de produse farmaceutice numără printre efectele colaterale, și retenția de apă.

În topul listei cu ”vinovați” se situează anticoncepționalele, acțiunea datorându-se concentrației de estrogen și progesteron.

La fel de ”populare” mai sunt considerate produsele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau cele pe bază de cortizon.

Nu sunt excluse nici medicamentele antidepresive, cu tendința să împiedice eliminarea lichidelor din corp.

Unele patologii

Blocarea lichidelor în organism mai poate fi asociată și cu o serie de patologii, unele grave.

Excesul de hormoni tiroidieni (hipertiroidie), dar și insuficiența acestora (hipotiroidie) afectează metabolismul, putând cauza retenția de apă.

Insuficiența renală și cea hepatică se caracterizează prin imposibilitatea drenării lichidelor în exces, care rămân prizoniere în corp.

Intoleranțele alimentare și alergiile pot determina producerea de toxine, fenomen ce cauzează acumularea apei în țesuturi.

Când printre problemele tale de sănătate se numără retenția hidrică, apelează la produsele naturiste Faunus Plant din Pachetul Slăbire sau Pachetul Afecțiuni Renale!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale, faunusplant.ro
Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale

Diuretic, antiseptic urinar, antiinflamator, uricozuric (creşte eliminarea acidului uric prin urină), antidiareic, antibacterian, depurativ.

6 Reviews
210,00 lei 168,00 lei
Magazin naturist, Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile, faunusplant.ro
Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile

Favorizează arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă din organism și contribuie la scăderea în greutate prin reducerea poftei de mâncare. Ajutǎ la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor şi menținerea greutății ,Ajută la îmbunătățirea digestiei și a funcției intestinale ,Contribuie la eliminarea excesului de apă din organism

151 Reviews
210,00 lei 168,00 lei
Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Pachet Detoxifiere

Contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație.

4 Recenzii
210,00 lei 168,00 lei