14:54:22 PM EEST
În baza statisticilor, foarte mulți copii (circa 1 din 3) au o respirație orală. La origini se pot afla variate tulburări și patologii, care pot cauza afecțiuni pediatrice. La rândul lor, acestea din urmă dau naștere unor maladii specifice vârstei adulte.
În general, un copil pentru care respirația orală a devenit o stare naturală, este ușor de recunoscut. Dovadă stau câteva manifestări specifice la nivelul feței, care în jargou medical poartă numele de ”facies adenoid”:
În completare, manifestările morfologice pot fi însoțite de:
Evaluarea corectă a problemei permite o viziune mai amplă asupra situației generale. Spre exemplu, copilul cu respirație orală are o cutie toracică slab dezvoltată. Totul se petrece din cauza așa-zisei ”foame de aer” și a lipsei de ”antrenament” a mușchilor respiratori.
Un alt efect posibil se referă la modificările scheletice:
La acestea se mai adaugă și unele anomalii morfologice ale coloanei vertebrale, precum cifoza, caracterizată de inversarea curbei lombare normale.
Pentru a reuși să combați respirația orală, nu trebuie să treci cu vederea niciun obicei sau simptom.
Uneori, fără să apelezi la vreun remediu, ajunge să intervii doar în ce privește comportamentul eronat, prin corijarea unor ”scăpări” ale celui mic.
Un rol important în ameliorarea și prevenirea problemei îl au și remediile siropurile Faunus Plant din gama Respiratorus, recomandate chiar și copilașilor mici (de la 2 ani în sus).
Încearcă ceaiul și siropul Respiratorus! Acestea au rolul să îmbunătățească funcționarea aparatului respirator și să diminueze disconfortul în prezența unei tulburări similare.