🎁 Beneficiezi de 35% REDUCERE la toate pachetele. Profită acum. Ofertă limitată!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

3 Remedii pentru combaterea picioarelor umflate

14:53:52 PM EEST

3 Remedii pentru combaterea picioarelor umflate

Odată ce temperaturile de-afară ating niveluri greu de suportat, senzația de picioare grele și umflate se poate accentua. Tulburarea este una destul de răspândită în rândul populației, însă cele mai expuse sunt femeile. Iar căldura, în mod sigur, nu este de nici un ajutor, dimpotrivă.

Problema interesează în special zona gleznelor, care în momentele de ”criză”, apar mai umflate decât de obicei. La fel de frecvente mai sunt manifestările dureroase, furnicăturile și senzația de greutate în picioare.

Pe lângă temperatura ambientului, un alt factor declanșator îl reprezintă alimentația dezechilibrată (mâncărurile prea sărate sau cu grăsimi), la care se adaugă statul pe scaun ori în picioare prea multe ore.

Însă atâta timp cât se exclud dintre cauze patologiile grave, tulburarea se poate ameliora și preveni. Tot ce ai de făcut, este să adopți câteva obiceiuri:

Băile de picioare

În lunile călduroase de vară, pentru a compensa pierderile de lichide și a favoriza eliminarea toxinelor, este oportun să te hidratezi. Însă nu este suficient să bei multă apă (cel puțin 2 litri / zi).

Un rol la fel de important îl au și băile de picioare. În apă, poți adăuga diferite plante (proaspăt culese sau uscate) cu acțiune revigorantă, cele mai indicate fiind rozmarinul, menta, cimbrul și levănțica.

O alternativă sunt dușurile rapide cu efect de reîmprospătare, care activează circulația sanguină. Direcționând jetul de apă către zonele afectate, vei resimți imediat efectele sale benefice.

Împachetările cu oțet

Unul dintre cele mai eficiente leacuri împotriva picioarelor umflate este și împachetarea cu oțet. Remediul este ușor de preparat și de aplicat, fiind recomandat și persoanelor mereu în criză de timp.

Pentru început, trebuie să diluezi oțetul (1 parte oțet la 10 părți apă). În lichidul astfel pregătit, pune la moi niște fașe din bumbac sau fâșii de pansament suficient de lungi să învelească gleznele.

Cel mai prielnic moment pentru împachetare este seara. Folosește fașele bine îmbibate și fără să exerciți presiune asupra picioarelor, învelește-le până la nivelul pulpelor și rămâi în repaus preț de 15 minute.

Masajul limfodrenant

Atunci când ai o problemă precum picioarele umflate, nu este mai puțin eficace nici masajul. Fiecare persoană și-l poate face singură, acasă, prin mișcări circulare de jos în sus, începând de la nivelul gleznelor.

Efectul relaxant este și mai intens dacă în timpul masajului folosești ulei de migdale sau de floarea soarelui, în care adaugi câteva picături de ulei esențial de lămâie sau de rozmarin.

Dacă ai acces și la specialiștii în tehnici de masaj, merită să experimentezi diverse proceduri drenante și limfodrenante în măsură să reactiveze circulația și să te elibereze de senzația de greutate.

În alternativă, încearcă și uleiul de masaj relaxant pe bază de extracte de gălbenele, sunătoare și uleiuri esențiale de Lavandă și Ylang-ylang!

Produse recomandate

Pachet Varice - Afectiuni Circulatorii
Pachet Varice - Afectiuni Circulatorii
Pachet Varice - Afectiuni Circulatorii

Elimină disconfortul de la nivelul picioarelor, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la protejarea și regenerarea vaselor sanguine capilare, astfel încât varicele să nu îți provoace stări neplăcute și să te simți mai bine.

21 Reviews
224,30 lei 146,00 lei
Gel Variplant 250ml
Gel Variplant 250ml

Efect venotonic, antiedematos și antiinflamator, utilizat pentru stimularea circulației periferice în varice și ameliorarea disconfortului picioarelor obosite, având un conținut ridicat în extracte naturale.

90 Reviews
52,90 lei
Ulei Masaj Relaxant 100ml
Ulei Masaj Relaxant 100ml

Cu acțiune relaxantă și reconfortantă. Conține extracte de Gălbenele, Sunătoare și uleiuri esențiale de Lavandă și Ylang-ylang.

6 Recenzii
26,90 lei