🎁 Beneficiezi de 35% REDUCERE la toate pachetele. Profită acum. Ofertă limitată!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Tratamente naturiste pentru normalizarea glicemiei

14:58:39 PM EEST

Tratamente naturiste pentru normalizarea glicemiei

Reglarea glicemiei este posibilă prin remedii naturiste, fără ajutorul medicamentelor.

Controlarea glucozei sanguine reprezintă o necesitate pentru toate persoanele cu valori ridicate ale acestui parametru, tocmai pentru a ține la distanță consecințele periculoase (diabet, afecțiuni cardiace și renale, demență și chiar moarte prematură).

Remedii naturiste pentru reglarea glicemiei

Hiperglicemia sau glicemia mărită, specifică diabetului zaharat, se caracterizează prin simptome precum:

  • Sete excesivă și gură uscată;
  • Accentuarea poftei de mâncare;
  • Creștere în greutate;
  • Nevoia frecventă de a urina;
  • Piele uscată și prurit;
  • Oboseală;
  • Vindecarea lentă a rănilor etc.

Nivelul zaharurilor din sânge depinde de alimentație, exercițiu fizic și de unele obiceiuri comportamentale, putând fi influențat printr-un stil de viață sănătos și prin tratamente naturiste pentru reglarea glicemiei.

Scorțișoara 

Un studiu publicat în ”Diabetes Care” arată că scorțișoara (1-6 g pe zi) reduce trigliceridele și colesterolul LDL la pacienții diabetici și atenuează factorii de risc asociați cu afecțiunile cardiace și diabetul.

Scorțișoara se poate adăuga în smoothie, fresh-uri, la deserturi etc.

Ghimbirul 

Consumat cu regularitate, ghimbirul ajută la reglarea sintezei de insulină și la diminuarea glicemiei. În plus, contribuie la tratarea problemelor digestive și de natură inflamatoare.

Mărunțește o bucățică de ghimbir (circa 1 cm) și fierbe câteva minute în 300-400 ml de apă. Se poate bea 1-2 căni pe zi.

Urzica

Planta are o acțiune avantajoasă nu doar la nivelul căilor urinare (ajută la eliminarea bacteriilor nocive) sau pentru tratarea durerilor articulare (în special, cele asociate cu artrita), ci și pentru gestionarea glicemiei.

Într-un studiu, se demonstrează efectele promițătoare ale frunzelor de urzică în sinteza de insulină (hormonul care reduce zahărul din sânge).

Afinele

În mod tradițional, afinul (fructe, frunze) se utilizează pentru gestionarea diabetului în mod natural (normalizează glicemia la pacienții diabetici), reușind să reducă efectele meselor abundente în zaharuri.

Sunt indicate atât fructele, cât și frunzele de afin, ultimele regăsindu-se și în câteva preparate Faunus Plant.

Recomandări de remedii naturiste pentru reglarea glicemiei de la Faunus Plant 

Cine are probleme cu glucoza sanguină sau suferă deja de o boală metabolică, poate recurge la metode pentru reglarea glicemiei natural, fără produse farmaceutice.

Ceaiurile și tincturile noastre din gama Gliconormus, 100 % naturale, conțin amestecuri din plante (în proporții variate) prelucrate manual: frunze de afin, dud, păpădie, nuc, urzică și teci de fasole.

Toate sunt plante care, datorită principiilor active, au o acțiune hipoglicemiantă (scad concentrația glucozei sanguine) și ajută la îmbunătățirea metabolismului glucidelor.

Pentru normalizarea valorilor glicemiei și refacerea funcțiilor pancreasului, începe o cură cu Ceaiul și Tinctura Gliconormus!

Produse recomandate

Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei
Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei
Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei

Hipoglicemiant, astringent, coleretic-colagog.

5 Reviews
179,40 lei 117,00 lei
Ceai Gliconormus 90g
Ceai Gliconormus 90g
Ceai Gliconormus 90g

Glicemie în limite normale. Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie la menţinerea nivelului glicemiei în limite normale, fiind recomandat în diabet zaharat, hiperglicemie.

7 Recenzii
19,90 lei
Tinctura Gliconormus 200ml
Tinctura Gliconormus 200ml
Tinctura Gliconormus 200ml

Glicemie în limite normale. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la menţinerea nivelului glicemiei în limite normale, fiind recomandată în diabet zaharat, hiperglicemie.

8 Recenzii
39,90 lei