Tusea și nasul înfundat, durerile de gât, strănutul și chiar febra se pot ține departe cu remedii naturiste pentru răceală.
Multe metode sunt eficace la apariția primelor simptome ale răcelilor. La fel și cele care ajută la prevenirea infecțiilor virale. Dar azi ne vom concentra pe tratamentele naturiste și pe importanța lor.
Remedii naturiste pentru răceală – Cum acționează de la primele simptome?
Unele remedii, folosite odată cu declanșarea virozelor, pot limita evoluția, iar la nevoie, grăbi vindecarea. Efectele pozitive se vor vedea dacă se acționează din mai multe direcții, prin:
- Stimularea sistemului imunitar;
- Ameliorarea simptomelor specifice.
Pentru stimularea sistemului imunitar
O răceală pe rol, chiar cea mai banală, dovedește vulnerabilitatea mecanismelor naturale de protecție ale organismului. În vederea activării mecanismelor imunitare, se poate recurge la diverse metode naturale:
Alimentație
- Usturoi – bogat în alicină, este un puternic agent în contrastarea infecțiilor;
- Fructe nucifere – conțin vitamina E, un antioxidant natural, ideal în imunitate;
- Miere – cu o importantă acțiune antibiotică, este un aliat al imunității;
- Citrice – conțin vitamina C, un ajutor în susținerea imunității;
- Ghimbir – are proprietăți antivirale și imunostimulante;
- Iaurturi – bogate în bacterii ”bune”, au o acțiune imunitară protectivă.
Echinacea și propolis
Una dintre plantele ”de aur”, cu funcție imunostimulantă, este echinacea, foarte indicată în răceli și pentru nas înfundat. În mod similar acționează și propolisul, un eficace antiviral, antibacterian, antiinflamator și imunostimulant.
Pentru eliberarea căilor respiratorii
Eliminarea secrețiilor nazale și bronșice și facilitarea respirației sunt permise, din nou, prin remedii naturiste pentru răceală.
Supa de pui fierbinte, ceaiurile din plante medicinale (mentă, soc, pătlagină, ciuboțica-cucului etc.), gargara cu apă și sare, dar și inhalațiile au efecte decongestionante. Contribuie la fluidificarea mucozităților și la eliberarea tractului respirator.
Pentru calmarea durerilor de gât
Când durerile de gât însoțesc răcelile, atenția se va îndrepta către metode cu acțiune analgezică și antiinflamatoare. Rămânând la distanță de medicația convențională, durerile de gât se pot ameliora cu:
- Gargară cu suc de lămâie sau cu infuzie din ierburi aromatice (salvie);
- Miere și oțet (în puțin oțet, se dizolvă 2 lingurițe de miere);
- Propolis (se amestecă puțină apă cu propolis, miere și lămâie);
- Scorțișoară (se pun la fiert 2 lingurițe de scorțioșoară, iar după răcire, 2 lingurițe de miere);
- Ceai de ceapă (se fierbe coaja de la 1 ceapă în 2 căni cu apă).
Remedii naturiste pentru răceală din magazinul Faunus Plant
Împotriva virozelor specifice sezonului rece și a manifestărilor ce le completează, din ”cămara” Faunus Plant îți recomandăm Pachetul Răceală, Gripă, în luna octombrie, aflat la reduceri.
O cură cu cele 4 produse (ceaiuri și siropuri Respiratorus, sirop Vitaminizantus, tinctură Propolis) încă de la primele semne de răceală, ajută la ameliorarea simptomelor, la îmbunătățirea funcției respiratorii și imunitare, dar și la accelerarea procesului de vindecare.