Sărbătorile au trecut cu bine. Familia s-a adunat din nou la masă, v-ați împărțit cadouri și voie bună. Mesele au fost bogate, ca întotdeauna, cu meniuri diversificate, din care nu au făcut excepție alimentele din carne.
Ei bine, în afară de veselia care rămâne după sărbătorile de iarnă, organismul tău poate avea de suferit. Iar asta se aplică în special pentru organele care prelucrează toată mâncarea gustoasă din ultimele zile. Ficatul și bila au roluri esențiale în acest context.
În articolul de astăzi ți-am pregătit tratamente naturiste pentru regenerarea ficatului și a bilei. Vezi de ce apar problemele hepato-biliare după mesele bogate și care sunt plantele care ajută ficatul și bila.
Afecțiuni hepato-biliare: cauze frecvente
Ca să scapi de problemele cu ficatul și bila, cel mai important este să cunoști cauzele pentru care apar. Nu e foarte greu să-ți dai seama că principalul factor este alimentația greu digerabilă și mâncatul în exces.
Pe masa de Crăciun și revelion sunt nelipsite fripturile din carne de porc și preparatele grase precum slănina, toba sau piftia. Știm că ele sunt extrem de gustoase. Însă, consumate în cantități mari, cresc nivelul de colesterol. Iar ficatul și bila rămân în urma meselor bogate pentru a procesa aportul de grăsimi adus în organism într-o perioadă scurtă.
Alimentele cu mulți conservanți și coloranți artificiali sau E-uri dau și ele bătăi de cap organismului. Citește în continuare și descoperă cum să ajuți digestia după sărbători.
Simptome care îți spun că ai nevoie de o cură de detoxifiere a ficatului
Dacă prezinți una sau mai multe dintre următoarele simptome, îți recomandăm să începi o cură de detoxifiere a ficatului:
- senzație de amețeală;
- lipsa poftei de mâncare;
- piele palidă spre gălbuie și ochi galbeni – în general, principalul semnalment al afecțiunilor hepatice;
- abdomen umflat pentru o lungă perioadă de timp, asemănător cu cel al femeilor însărcinate – simptom care poate fi asociat și cu ciroza, care necesită o vizită urgentă la medic;
- oboseală cronică;
- apariția bruscă a unor pete maronii pe piele;
- stare de greață;
- dureri în partea dreaptă a abdomenului;
- schimbarea mirosului specific corpului tău – de regulă, noi nu simțim mirosul propriului corp, deci în această situație, cei din jurul tău te pot ajuta să îți dai seama dacă este ceva în neregulă cu ficatul tău.
În funcție de intensitatea simptomelor, e posibil să fie necesar să faci o vizită la un medic specialist. Dacă durerile sau simptomele sunt superficiale și știi că au directă legătură cu mesele de sărbători, atunci ia în calcul tratamente naturiste care să te ajute în regenerarea ficatului și bilei.
Produse naturiste pentru tratarea afecțiunilor hepato-biliare
Gălbenelele sunt ideale în tratarea afecțiunilor hepato-biliare. Ele au efect detoxifiant atât pentru sânge, cât și pentru ficat. Totodată, acționează ca antiinflamator și ameliorează durerile cu care te confrunți în perioada de după sărbători.
Rostopasca este și ea recomandată. Este un bun analgezic natural al colicelor hepato-biliare. Iar pentru regenerarea completă a celulelor ficatului, tinctura de anghinare este soluția perfectă.
Pe lângă ceaiuri și tincturi naturale din plante, poți începe să bei zilnic apă cu lămâie, care ajută la detoxifierea organismului.
În catalogul Faunus Plant găsești tratamente naturiste pentru tratarea afecțiunilor hepato-biliare. Alege produsul potrivit pentru simptomele tale și recapătă-ți starea de bine.
Ceai pentru ficat regenerat
Pe lângă ceaiul de gălbenele despre care am vorbit mai sus, ai la dispoziție și ceaiul hepato-biliar care conține 17 plante benefice pentru cele două organe. Ceaiul este preparat după o rețetă tradițională Faunus Plant și o respectăm mereu cu atenție din generație în generație.
El contribuie la refacerea și protejarea celulelor hepatice și la buna funcționare a vezicii biliare. Dacă îți simți gura amară, ai stări de greață sau te simți balonat, prepară-ți o cană de ceai tradițional și calmează-ți simptomele cu soluții naturiste.
Pentru a scăpa în totalitate de probleme hepato-biliare în perioada de după sărbători, cel mai bine este să menții o dietă echilibrată chiar și la mesele de Crăciun și revelion.
Consumă cât mai puține grăsimi și alcool în cantități moderate și bucură-te de un organism sănătos la începutul noului an. Nu uita să faci mișcare cât mai des și să te odihnești bine noaptea.
Poți susține buna funcționare a ficatului printr-un stil de viață echilibrat și activ, lipsit de stres. Iar, în ajutorul tău vine natura prin plantele sale benefice pe care noi, în familia Faunus Plant, le prelucrăm cu multă pricepere.