Câți oameni dau importanță infecțiilor urinare? Și câți dintre ei se tratează cu plante medicinale pentru cistită?
Probabil nu atât de mulți câți sunt cei care se îmbolnăvesc. Iar aici, o frecvență majoră se verifică printre reprezentantele sexului frumos. În cazul lor, cistita rămâne un soi de întâlnire ”must have”, ce se repetă cu o anumită frecvență.
Plante medicinale pentru cistită
Pentru cine a făcut cunoștință cu maladia cel puțin o dată-n viață, există diverse remedii naturiste în măsură să ajute la prevenirea și chiar la tratarea ei.
Să descoperim împreună care sunt plantele medicinale care protejează vezica urinară:
Urzica
Datorită compușilor ”prețiosi” (fitosteroli, tanini, săruri minerale), urzica are un impact calmant și dezinfectant. Reducând din aciditatea urinei, mictiunea este mai puțin dureroasă. Totodată, dezinfectează întregul aparat urinar și contribuie la îndepărtarea bacteriilor. Se poate utiliza în perfectă colaborare cu tratamentele cu antibiotice.
Coada-calului
Dintotdeauna, coada-calului a fost considerată un remediu eficace pentru tratarea cistitei. Planta facilitează procesul de diureză (mecanism prin care se formează și se elimină urina). Prin prezența flavonoizilor și a sărurilor minerale, pe de o parte stimulează funcțiile renale, pe de alta, dezinfectează tractul urinar.
Merișoarele
Merișoarele sunt cunoscute pentru proprietățile antiinflamatoare. Spre exemplu, sucul se poate folosi atât pentru prevenirea cistitelor recidivante, cât și pentru ameliorarea simptomelor. Substanțele flavonoide împiedică localizarea bacteriilor ”rele” pe pereții vezicii urinare și contribuie la prevenirea infecțiilor.
Gălbenelele
Gălbenelele sunt adesea utilizate pentru tratarea cistitei, tocmai datorită acțiunii antimicrobiene și antiseptice. Reprezintă un remediu doesebit de eficace în lupta organismului împotriva bacteriilor patogene. Sub forma preparatelor naturiste, pentru accentuarea efectelor benefice, se pot întrebuința în combinație cu nalba.
Nalba
Calmantă și emolientă, nalba reușește să reducă inflamațiile căilor respiratorii și ale tractului urinar. Infuzia de nalbă, de exemplu, se poate folosi pentru spălăturile externe locale, ajutând la prevenirea cistitei și la ameliorarea simptomelor dureroase.
Mătasea de porumb
Nu se ține mai prejos nici mătasea de porumb. Această parte deseori desconsiderată exercită o acțiune diuretică, analgezică și antiinflamatoare. Deși puțini cunosc adevărul, se dovedește a fi o soluție extrem de utilă în terapia simptomatică a infecțiilor urinare.
Recomandări
Protejează-te cu remedii naturiste pe bază de plante medicinale pentru cistită! Un ”comportament” exemplar exemplu îl au ceaiurile pentru afecțiuni renale, folosite în asociere cu tincturile similare.
Ambele preparate le obținem la Faunus Plant dintr-un amestec de ierburi cu proprietăți medicinale precum coada-calului, merișor sau mătase de porumb. Pentru o cură completă recomandăm Pachetul Rinichi Sănătoși – Afecțiuni Renale!