🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Când tiroida funcționează prost, psihicul se resimte – Care sunt consecințele?

14:57:50 PM EEST

Când tiroida funcționează prost, psihicul se resimte – Care sunt consecințele?

Știai că efectele tiroidei asupra psihicului sunt cel puțin la fel de vizibile ca asupra fizicului?

Chiar și o ușoară creștere / scădere a nivelului hormonilor tiroidieni poate influența comportamentul: pofta de mâncare, nivelul de energie, apetitul sexual sau starea de spirit.

Efectele tiroidei asupra psihicului

Cele mai frecvente și cunoscute probleme ale acestei glande în formă de fluture sunt:

  • Hipotiroidism sau tiroidă lentă – Glanda, destul de leneșă, produce o cantitate insuficientă de hormoni;
  • Hipertiroidism sau tiroidă superactivă – Glanda, foarte activă, produce hormoni în exces.

Deși ambele patologii rezultă dintr-o disfuncție clară a tiroidei, luate separat, fiecare are un anume impact asupra persoanelor – în plan fizic și psihic.

Fluctuațiile hormonale acționează direct din punct de vedere emoțional și cognitiv (dar și fizic, după cum s-a văzut într-o serie de postări anterioare ”Cum îți dai seama că ai o problemă cu tiroida?” (părțile I –III).

Efectele tiroidei asupra psihicului reprezintă principalele motive pentru care cei suferinzi se adresează medicului și caută o terapie eficace.

Inițial, aceștia constată o pierdere a interesului și scăderea inițiativei, totul corelat cu tendința de încetinire a proceselor mentale. Ulterior, pot apărea și alte manifestări îngrijorătoare:

  • Dificultăți de concentrare;
  • Gândire confuză;
  • Deficit de atenție;
  • Primele pierderi de memorie.

Tiroida este foarte sensibilă la stimulii psihologici. Nu de puține ori, pacienții cu hipotiroidie acuză stări precum melancolie, nostalgie, tristețe și chiar depresie. Iar în situații grave, când boala avansează poate degenera până la demență.

În schimb hipertiroidia, de cele mai multe ori, cauzează iritabilitate, nervozitate și hiperactivitate, stări asociate cu schimbări bruște ale dispoziției. Maladia este asociată cu mai multă agitație mentală, anxietate, vulnerablitate și tulburări de somn.

În absența terapiilor, în stadiile grave ale bolii, pot să apară halucinații și delir, însă la fel de bine și probleme serioase ale aparatului locomotor, reproductiv sau cardiovascular.

Recomandări din magazinul Faunus Plant

Tiroida, pe cât este de mică și bine ascunsă la baza gâtului, pe atât e de importantă, controlând inclusiv psihicul și activitățile cerebrale. Pentru că nici cel mai mic dezechilibru nu poate fi lăsat în voia sorții, trebuie luată în considerare o terapie adecvată.

În situația de față, recomandările noastre se referă la remedii naturiste din plante, mai exact la ceaiurile, tincturile și unguentul Tiroidianus, prezente și în kitul pentru afecțiuni tiroidiene.

Pentru echilibrarea secreției hormonilor tiroidieni și îmbunătățirea funcției tiroidei, cumpără Pachetul Tiroida Sanatoasa – Afectiuni Tiroidiene!

Produse recomandate

Magazin naturist, Ceai Tiroidianus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Tiroidianus 90g, faunusplant.ro
Ceai Tiroidianus 90g

Ceai · 90g · Amestec plante (Cura 12 zile)

91 Reviews
24,00 lei
Magazin naturist, Unguent Tiroidianus 50ml, faunusplant.ro
Unguent Tiroidianus 50ml

Unguent · 50ml

103 Reviews
28,00 lei