🎉 FLASH SALE! Cumpără oricare 2 produse din Gama Colagenus și primești încă un Colagenus Lichid Cadou. Doar AZI!

🎉 Beneficiezi de până la 35% REDUCERE la toate remediile noastre. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

3 Motive pentru care este important să bei ceaiuri când ai febră

14:57:50 PM EEST

3 Motive pentru care este important să bei ceaiuri când ai febră

Beneficiile ceaiurilor în caz de febră nu constituie o noutate. Deja de la cele mai mici semne că temperatura se pregătește să treacă pragul celor 37ºC, ne vine instinctual să preparăm un ceai. Pentru că așa ne-au învățat mama și bunica sau am văzut pe la alții.

E drept că în aceste timpuri, deja o fracțiune peste 37,3ºC poate da alerta pentru COVID-19. Dar nu neapărat. Nu orice durere în gât sau episod febril înseamnă că virusul SARS-CoV-2 a pus stăpânire pe organism.

Beneficiile ceaiurilor în caz de febră – 3 Moduri în care-și dovedesc eficacitatea 

În cele ce urmează, îți prezentăm 3 dintre beneficiile ceaiurilor în caz de febră:

Îmbunătățesc circulația

Unele ierburi aromatice și plante medicinale care se utilizează pentru prepararea ceaiurilor sunt considerate plante stimulante. Explicația se află în capacitatea acestora de a îmbunătăți și accelera fluxul sanguin. Odată reactivată circulația, ele contribuie la răspândirea căldurii în corp.

Când avem febră, una dintre primele senzații percepute este cea de frig, în ciuda temperaturii peste 37 de grade. Cuișoarele și feniculul sunt doi ”reprezentanți” de seamă din categoria ceaiurilor ce dau rezultate când temperatura corpului începe să crească.

Favorizează transpirația

Natura ne furnizează și plante diaforetice, cu proprietăți ce activează transpirația. Rolul acestora este același, anume să combată stările febrile. Consumul ceaiurilor de cimbrișor, tei, soc sau coada șoricelului are ca efect deschiderea porilor și favorizarea mecanismului de transpirație.

În cazul afecțiunilor insoțite de febră, pentru a ne vindeca mai rapid, este important să putem transpira. Procesul fiziologic funcționează că un fel de ”răcitor” și ajută la scăderea temperaturii corporale. În plus, facilitează eliminarea toxinelor, devenind o metodă de detoxifiere naturală.

Ajută la hidratare

Tot cu corpul atacat de febră, ne putem folosi de proprietățile terapeutice ale unor plante capabile să mențină corpul hidratat. În asemenea de situații, din cauza mecanismului de apărare ce se activează când temperatura crește, există tendința să pierdem mai multe lichide decât ar fi normal.

Deshidratarea este destul de periculoasă, în special la copii. Iată de ce atunci când ne luptăm cu gripa sau cu virozele respiratorii, este important să reintegrăm toate lichidele pierdute prin excesul de sudoare. Ceaiurile sunt optime pentru hidratare, tocmai pentru că ajută la asimilarea apei și nutrienților.

Caută în noul catalog cu produse Faunus Plant ceaiurile din plante în măsură să te relaxeze și să amelioreze  dacă e cazul simptomele ce însoțesc afecțiunile respiratorii!

Produse recomandate

Magazin naturist, Echinacea - Sirop. Flacon 500ml. Efect vitaminizant, combate infecțiile și stările gripale, faunusplant.ro
23 Recenzii
49,00 lei 42,00 lei