🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Celulita: Ce este și cum se poate combate?

14:57:52 PM EEST

Celulita: Ce este și cum se poate combate?

Combaterea celulitei rămâne una dintre marile provocări ale femeii moderne mereu preocupate de felul în care arată.

Celulita în sine se poate considera cea mai ”democratică” dintre inestetisme, pentru că ia cu asalt aproape toate reprezentantele sexului frumos. Fără preferințe. Potrivit statisticilor, se pare că indiferent de vârstă, zonă geografică, siluetă sau condiție socială, afectează circa 80 % dintre femeile aflate în perioadă fertilă.

Ce este celulita?

Mai mult decât o patologie propriu-zisă, celulita reprezintă o tulburare asociată cu dezechilibrele circulației limfatice și venoase. În general, este legată de acumularea celulelor adipoase și de retenția hidrică.

Dar cu toate că este asociată cu adipozitatea subcutanată, chiar și femeile cu o siluetă de fotomodel se pot trezi năpăstuite de celulită, în timp ce altele obeze ar putea să nu fie afectate.

Odată instaurată, pielea capătă binecunoscutul aspect de ”coajă de portocală”. Ariile de localizare cuprind cu precădere zona feselor, coapsele și zona abdomenului, inclusă talia.

Remedii pentru combaterea celulitei

Începând de la împachetări cu zaț de cafea, masaje limfodrenante (cu rol să reactiveze circulația limfatică) și dermatocosmetice (ce promit atenuarea stratului de celulită), persoanele afectate nu se pot plânge de lipsa soluțiilor.

Dar care funcționează cu adevărat?

O singură măsură nu este suficientă, ci trebuie acționat din mai multe direcții:

Consumul de apă

Consumul a cel puțin 2 litri de apă pe zi favorizează transportarea resturilor rezultate din procesele metabolice. Odată cu drenarea lichidelor prin urină și transpirație, sunt eliminate și reziduurile prezente în corpul uman, responsabile de acumulările inestetice de țesut adipos și celulită.

Reducerea aportului de sare 

Sarea, precum și alimentele sărate facilitează retenția hidrică (acumularea lichidelor în țesuturi și organe) și formarea edemelor (umflături cauzate de retenția de apă). Un regim alimentar sărac în sare devine una dintre primele reguli de care trebuie să țină cont oricine intenționează să combată celulita.

Corectarea stilului de viață 

Lipsa somnului și oboseala afectează organismul, îngreunând îndepărtarea celulitei. Pe de altă parte, stresul, fumatul și alcoolul reprezintă factori favorizanți. Dacă fumatul mărește cantitatea radicalilor liberi și are o acțiune vasoconstrictoare, stresul favorizează creșterea nivelului de cortizol (hormon al stresului) și totodata retenția hidrică.

Alimentația corectă și activitatea fizică 

O activitate fizică pe măsura capacităților fiecăruia și o alimentație nutritivă, săracă în substanțe nocive pentru organism, nu fac decât să contribuie la starea generală de sănătate și la menținerea / îmbunătățirea aspectului pielii. Pentru că pielea, la fel ca organele interne, este puternic influențată de stilul de viață.

Remedii fitoterapeutice

Remediile fitoterapeutice precum ceaiurile și tincturile din plante aromatice și medicinale se dovedesc utile în combaterea celulitei, tocmai pentru că reușesc să amelioreze retenția hidrică și să favorizeze detoxifierea.

Dacă celulita a devenit un inestetism greu de remediat, pentru a te apropia de țelul tău, poți începe o cură de detoxifiere cu ceaiuri și tincturi Faunus Plant.

Comandă acum Pachetul Detoxifiere și corpul tău îți va mulțumi! Pentru că favorizează îndepărtarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație din corp. Pentru că ajută la remineralizare și are efect hipocolesterolemiant, antiseptic, coleretic-colagog.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Pachet Detoxifiere

Contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație.

4 Recenzii
210,00 lei 168,00 lei
Magazin naturist, Ceai Dermatofitus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Dermatofitus 90g, faunusplant.ro
Ceai Dermatofitus 90g

Piele sănătoasă, purificare și detoxifiere. Amestec compus din 8 plante medicinale care contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație și refacerea țesutului cutanat, fiind recomandat în cure de detoxifiere, afecţiuni cutanate (urticarie, eczeme, acnee, furunculoză, psoriazis, răni superficiale).

9 Recenzii
24,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Detoxifius 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Detoxifius 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Detoxifius 200ml

Detoxifiere și purificare. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație și refacerea țesutului cutanat, fiind recomandată în cure de detoxifiere, afecţiuni cutanate (urticarie, eczeme, acnee, furunculoză, psoriazis, răni superficiale).

7 Reviews
46,00 lei
Magazin naturist, Ulei Masaj Anticelulitic 100ml. Acțiune Naturală împotriva Celulitei. Extracte de Iederă și Cimbrișor, Uleiuri Esențiale de Salvie și Rozmarin, faunusplant.ro
Ulei Masaj Anticelulitic 100ml. Acțiune Naturală împotriva Celulitei. Extracte de Iederă și Cimbrișor, Uleiuri Esențiale de Salvie și Rozmarin

Cu acțiune benefică împotriva celulitei. Conține extracte de Iederă, Cimbrișor, Coada Șoricelului și uleiuri esențiale de Salvie și Rozmarin.

60 Reviews
32,00 lei