🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Dureri reumatice? Ce au de spus schimbările climatice în acest sens?

14:56:36 PM EEST

Dureri reumatice? Ce au de spus schimbările climatice în acest sens?

Știai că cine suferă de dureri reumatice nu se împacă prea bine cu vremea instabilă?

Ba mai mult, aceste dureri se pot intensifica nu doar ca intensitate, ci și ca frecvență sau durată. Iar perioadele cele mai ”sensibile” coincid mai cu seamă cu sezoanele ”de tranzit” (toamna, primăvara).

Conexiunea dintre dureri reumatice și factorii ambientali

Modificările climatice își pun amprenta într-o măsură mai mică sau mai mare asupra:

 - Oaselor;
 - Articulațiilor;
 - Tendoanelor;
 - Mușchilor;
 - Nervilor.

Instabilitatea atmosferică specifică anotimpurilor intermediare se reflectă asupra organismului. Adesea poate declanșa manifestări precum:

 - Insomnie;
 - Depresie;
 - Iritabilitate;
 - Dureri de cap;
 - Oboseală.

Dar la fel de bine poate provoca dureri ale oaselor, mușchilor și articulațiilor.

Împreună sau separate, simptomele își fac apariția atunci când vremea devine capricioasă. În particular, se întâmplă dacă:

 - Plouă;
 - E frig;
 - E umezeală.

Persoanele afectate de maladii reumatice pot să confirme că se resimt în urma fluctuațiilor în contextul climatic (valori termice, de presiune și de umiditate). Însă nimic nu e bătut în cuie.

Afecțiunile reumatice se agravează toamna și primăvara

Milioane de oameni în toată lumea suferă de dureri reumatice, indiferent dacă la origini se află artrita reumatoida, fibromialgia sau guta. Acestea se accentuează odată cu schimbările de temperatură, de presiune atmosferică, de umiditate a aerului, condiții ce se verifică îndeosebi toamna și primăvara.

Există și studii pe această temă. Dar nu toată lumea reacționează la fel. Efectul variază de la om la om, în funcție de:

 - Tipul de patologie (afecțiunile reumatice reunesc o serie de mai multe patologii, unde punctul comun îl constituie inflamarea țesuturilor);
 - Sensibilitatea individuală la climă.

De exemplu, în timp ce osteoartrita este corelată mai mult cu umezeala și cu temperaturile scăzute, fibromialgia pare mai degrabă influențată de frig și de valori ridicate ale presiunii aerului.

În schimb, artrita reumatoidă se înrăutățește în prezența unui nivel crescut de umiditate și presiune, dar și când vremea se răcește.

Recomandări

Lupta împotriva maladiilor și durerilor reumatice se poate iniția în variate modalități. Una care dă roade constă în folosirea remediilor pe bază de plante medicinale.

Avem în magazinul Faunus Plant câteva preparate minunate în acest sens.

Nouă ne plac produsele din Pachetul Dureri Reumatice. Sperăm că și ție… Dar nu pentru cum le-am ambalat, ci pentru efectele plantelor medicinale. Încearcă-le și te vei convinge! Că vremea tot nu o poți schimba…

Produse recomandate

Pachet Dureri Reumatice și Articulare. Loțiuni și Unguente care calmează durerile reumatice și stimulează circulația. Antiinflamator 100% natural
Pachet Dureri Reumatice și Articulare. Loțiuni și Unguente care calmează durerile reumatice și stimulează circulația. Antiinflamator 100% natural

Împotriva durerilor reumatice și articulare. Cu extracte din plante medicinale, produsele au efect antireumatic, antiinflamator, antiartritic. Calmează durerile provocate de reumatism și stimulează circulația sângelui la nivelul mușchilor, oaselor și articulațiilor.

141 Recenzii
208,50 lei 167,00 lei
Lotiune Reumaticus 200ml
Lotiune Reumaticus 200ml

Împotriva durerilor reumatice. Antiinflamator, antireumatic, antiartritic, stimulează circulaţia capilară, calmează durerea cauzată de reumatism.

141 Recenzii
43,90 lei
Unguent Reumaticus 100ml
Unguent Reumaticus 100ml

Cu Untul Pământului și Tătăneasă. Împotriva durerilor reumatice. Antiinflamator, antireumatic, antiartritic.

73 Recenzii
33,90 lei
Gel Reumaticus 250ml
Gel Reumaticus 250ml

Efect analgezic, antiinflamator și antireumatic, cu acțiune benefică în ameliorarea durerilor reumatice, musculare și articulare, cu conținut ridicat de extracte naturale.

97 Reviews
52,90 lei