🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Afectiunile sezonului rece: Traheita – Simptome si complicatii

14:54:01 PM EEST

Afectiunile sezonului rece: Traheita – Simptome si complicatii

În mod frecvent și în egală măsură la adulți și copii, sezonul rece ne ”cadorisește” cu o serie de maladii, ca și cum temperaturile scăzute nu ar fi îndeajuns să ne rețină în casă, la căldurică.

Astăzi, vom vorbi despre traheită, una dintre cele mai comune tulburări sezoniere, care vine la pachet cu simptome neplăcute și câteodată cu complicații.

Dar să vedem despre ce anume este vorba?

Ce este traheita?

Amplasată între laringe (ultima porțiune a căilor respiratorii superioare) și bronhii, traheea este un conduct elastic și cartilaginos ce permite trecerea aerului dinspre căile respiratorii superioare, către cele inferioare (bronhii și plămâni).

Uneori, din cauze variate (la origini se pot afla viruși / bacterii), această porțiune se inflamează și se irită, dând naștere traheitei. Afecțiunea, în forma sa acută sau cronică, poate bloca parțial / total căile respiratorii, îngreunând procesul de inspirație-expirație.

Cum recunoaștem traheita?

Într-o primă fază, traheita are o simptomatologie destul de atenuată, ce se poate manifesta prin:

  • Senzații de arsură, mâncărime și iritații în gât;
  • Secreții nazale și nas înfundat;
  • Dificultate la deglutiție;
  • Stări febrile ușoare.

Inițial, nu este exclus ca doar o parte dintre simptome să fie prezente. Însă dacă vorbim mai multe ore, dacă ne expunem la praf sau dacă petrecem o perioadă mai îndelungată în spații închise, acestea tind să se agraveze.

După faza de incubație a virușilor sau a bacteriilor, maladia evoluează la faza acută. La un interval de 2-5 zile de la primele manifestări, simptomatologia se accentuează, completându-se cu:

  • Tuse profundă (seacă / productivă);
  • Episoade cu febră mare;
  • Dificultăți respiratorii;
  • Dureri de cap și de urechi;
  • Senzație de apăsare la nivelul toracelui;
  • Sunete anormale în timpul respirației.

Ultimele două manifestări din listă apar îndeosebi când sunt afectate bronhiile.

Care sunt posibilele complicații ale traheitei?

Când inflamația se extinde spre zona inferioară a tractului respirator, patologia se agravează până la reducerea drastică a aerului spre plămâni. O astfel de stare înrăutățește și mai mult respirația.

Complicațiile cele mai des întâlnite sunt bronșitele și pneumoniile, cazuri în care infecția bacteriană sau virală se extinde la bronhii și respectiv la plămâni.

În unele situații foarte grave, are loc ocluzia totală a traheei. Dacă pacientului nu i se acordă primul ajutor, afecțiunea poate cauza stop respirator, iar într-un final deces.

Evident, diagnosticarea precoce și tratamentul adecvat favorizează stoparea simptomelor și vindecarea bolii, prevenind eventualele complicații.

Dar pentru că este mai ușor să prevenim decât să vindecăm, ne putem proteja de afecțiunile sezonului rece cu ajutorul remediilor Faunus Plant pentru imunitate.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Pachet Raceala, Gripa

Contribuie la funcționarea normală a aparatului respirator și la îmbunătățirea capacității respiratorii.

12 Reviews
205,00 lei 164,00 lei
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant, faunusplant.ro
Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant

Pachetul conține 3 siropuri Vitaminizantus cu Miere și Propolis. Acestea contribuie la stimularea imunității copiilor, creșterea rezistenței organismului la boli, acoperirea carențelor de vitamine, depurare și tonifiere generală. Extractul concentrat de fructe și plante medicinale combat răceala și gripa. Mierea și propolisul protejează împotriva virusurilor, oferind totodată un gust plăcut, ușor de tolerat de către copii.

10 Reviews
144,00 lei 115,00 lei
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ.

6 Recenzii
138,00 lei 110,00 lei