🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ce Beneficii Îți Poate Aduce O Cură Cu Ceai De Coada-Șoricelului

Feb 22, 2023 postat de Roxana
Ce Beneficii Îți Poate Aduce O Cură Cu Ceai De Coada-Șoricelului

Coada-șoricelului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți vindecătoare, folosită încă din cele mai vechi timpuri.

Consumată sub formă de ceai, această plantă poate fi o soluție naturală și eficientă pentru detoxifierea organismului, calmarea disconfortului abdominal și echilibrarea sistemului hormonal.

Mai mult, produsele pe bază de coada-șoricelului pot contribui și la vindecarea leziunilor cutanate datorită proprietăților antiseptice, calmante și cicatrizante.

Probleme cu greutatea?

Răspunde la întrebări și primești soluțiile potrivite.

Începe Acum

Coada-șoricelului: proprietăți medicinale

Coada-șoricelului este recoltată atunci când planta este înflorită și este valorificată în întregime: frunze, flori și tulpină.

Atât florile, cât și frunzele sale sunt pline de nutrienți și de fitochimicale, substanțe active cu rol benefic asupra întregului organism.

Printre cei mai cunoscuți compuși din coada-șoricelului se află:
- flavonoizi și terpene (artemetin, apigenim, isopaulitin, luteolin, paulitin, casticin etc.),
- uleiuri volatile (camphor, cineol, azulenul, eugenol etc.),
- tanini,
- acid izovalerianic,
- acid acetilsalicic,
- alte componente (tocoferol, acizi fenolici, acizi grași nesaturați, carbohidrați sănătoși etc.)

Datorită acestor compuși chimic valoroși, ceaiul de coada-șoricelului are numeroase proprietăți, printre care:
- antiinflamatorii,
- antiseptice,
- hemostatice,
- diuretice,
- bactericide,
- diaforetice (favorizează transpirația în timpul febrei),
- astringente,
- antispastice,
- imunomodulatoare,
- stomahice,
- expectorante.

Află mai multe despre ce proprietăți și indicații terapeutice are coada-soricelului.

Ceai de coada-șoricelului: beneficii

Când se bea ceaiul de coada-șoricelului?

Ceaiul de coada-șoricelului este un bun adjuvant pentru diverse afecțiuni și probleme de sănătate.

Deși este cunoscut în mod special pentru ameliorarea afecțiunilor ginecologice, beneficiile acestui ceai se pot extinde asupra întregului organism.

Iată principalele beneficii ale infuziei cu coada-șoricelului:

Suține sistemul imunitar. Ceaiul de coada-șoricelului este un bun aliat în sezonul răcelilor și gripelor. Acesta ajută la scăderea febrei prin stimularea transpirației, calmează tusea și ameliorează durerile de cap. Vezi ce tratamente pentru imunitate poți urma tot anul.

Îmbunătățește funcțiile digestive. Acest ceai favorizează și ușurează digestia, fiind recomandat în cazul durerilor de stomac, balonări, stimularea poftei de mâncare, dar și pentru persoanele ce suferă de colon iritabil.

Previne infecțiile urinare. Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, antiseptice și diuretice, ceaiul de coada-șoricelului poate preveni și ameliora afecțiunile rinichilor. Astfel, ceaiul poate fi consumat ca atare sau poate fi utilizat pentru spălături locale și băi de șezut cu coada-șoricelului. Iată 4 plante care ajută la purificare rinichilor.

Îmbunătățește circulația sângelui. Dacă vrei să combați problemele de circulație sau să elimini toxinele din corp, acest remediu natural te poate ajuta. Află mai multe despre circulația sângelui și cum o poți îmbunătăți cu ajutorul plantelor.

Susține funcția hepatică. Dacă ai probleme cu ficatul, ceaiul de coada-șoricelului este un remediu natural eficient. Acesta susține regenerarea ficatului și refacerea celulelor hepatice. Curele cu ceai de coada-șoricelului pot fi benefice în mod deosebit după tratamentele cu antibiotice.

Ameliorează durerile menstruale. Ceaiul de coada-șoricelului este recunoscut pentru efectele sale benefice asupra ciclului menstrual. Acesta calmează inflamația sistemului reproducător și reduce intensitatea durerilor menstruale. De asemenea, consumat regulat, poate normaliza fluxul menstrual și poate ajuta femeile care se confruntă cu un ciclu neregulat. Află mai multe despre afecțiunile și remediile naturiste pentru aparatul genital feminin.

Produse Recomandate

Ceaiul de coada șoricelului: recomandări pentru uz extern

Poți beneficia de proprietățile vindecătoare ale ceaiului de coada-șoricelului atât intern, cât și extern, prin băi și comprese.

Datorită proprietăților calmante, cicatrizante și antiinflamatoare, poți folosi acest ceai pentru ameliorarea problemelor dermatologice. Acesta accelerează procesul de vindecare în cazul rănilor, arsurilor, eczemelor, urmelor cauzate de acnee, arsuri solare etc.

De asemenea, băile de șezut cu coada-șoricelului sunt recomandate pentru calmarea durerii cauzate de hemoroizi, precum și pentru îngrijirea zonei intime.

Cu toate că această plantă medicinală are numeroase efecte benefice atunci când este folosită extern, te sfătuim să consulți un medic înainte să urmezi aceste tratamente naturiste.

Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?
Abonează-te acum!

Ceai de coada-șoricelului: precauții și contraindicații

Pentru majoritatea persoanelor, infuzia cu această plantă nu cauzează probleme de sănătate sau efecte secundare. Cu toate acestea, există și situații în care consumul ceaiului de coada-șoricelului nu este recomandat.

Iată ce trebuie să știi:
- nu se recomandă femeilor însărcinate sau care alăptează,
- consumat în exces sau în cure prea lungi, acest ceai poate provoca amețeli, dureri de cap sau chiar alergii,
- nu este recomandat dacă suferi de epilepsie, fotosensibilitate sau boli cronice,
- nu consuma ceai de coada-șoricelului dacă ai intoleranță la această plantă,
- cere sfatul medicului în cazul în care urmezi vreun tratament.

Remedii naturiste cu coada-șoricelului de la Faunus Plant

În magazinul nostru poți găsi mai multe produse naturiste în care am inclus coada-șoricelului.

De exemplu, această plantă medicinală este unul dintre ingredientele pachetului pentru slăbire – Silueta Ideală, care favorizează arderea grăsimilor, elimină excesul de apă din organism și reduce pofta de mâncare.

Coada-șoricelului are efecte benefice asupra circulației, motiv pentru care am inclus această plantă în pachetul pentru varice – Afecțiuni circulatorii. Pachetul îmbunătățește circulația sângelui, elimină disconfortul de la nivelul picioarelor și ajută la regenerarea vaselor sanguine.

În plus, poți avea grijă de sănătatea ta cu tincturi compuse care conțin coada-șoricelului.

Toate produsele Faunus Plant sunt obținute prin prelucrare manuală, din plante locale atent alese, după rețete cu o eficiență dovedită de-a lungul timpului.

Descoperă toată gama de remedii naturiste și bucură-te de proprietățile plantelor medicinale și aromatice, un adevărat dar al naturii.

Trimite mai departe