🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ce consecințe poate avea consumul de fructe în timpul meselor?

14:57:37 PM EEST

Ce consecințe poate avea consumul de fructe în timpul meselor?

Consumul fructelor în timpul meselor, imediat după sau împreună cu alte alimente, nu reprezintă o opțiune foarte încurajatoare pentru aparatul digestiv. Mai ales când se abuzează și în cazul cui are o sensibilitate gastrică.

Fiecare aliment în parte are nevoie de un anumit timp pentru a fi digerat. Iar fructele, spre deosebire de alte categorii, au o digestie mult mai rapidă.

După o scurtă pauză în stomac de circa 30 de minute, feliuțele și bucățile de fructe se pregătesc să ajungă direct în intestin, acolo unde are loc absorbția tuturor nutrienților.

Daca înainte se consumă chiar și numai o bucată mică de pâine, ”călătoria” fructelor spre intestinul subțire are mari șanse să fie întreruptă în interiorul stomacului, unde celelalte alimente vor forma o barieră de netrecut.

Ce consecințe poate avea consumul fructelor în timpul meselor?

Spre deosebire de vitaminele și mineralele conținute de fructele proaspete, carbohidrații, grăsimile și proteinele au un proces de metabolizare mai lent și mai complex. Din acest motiv, consumul fructelor în timpul meselor generează de multe ori consecințe nu chiar plăcute.

Împiedicate să ajungă la timp în intestin, fructele încep să fermenteze. Aceasta este principala cauză a balonărilor și a durerilor de burtă pe care le acuză cine nu respectă regula de ”distanțare” față de mesele principale.

Pe de altă parte, dacă cerealelor li se adaugă zahăr și fructoză în cantități mai mari, zaharurile din fructe influențează secreția glandelor salivare. Saliva, săracă în ptialină (enzimă responsabilă de transformarea amidonului alimentar în glucoză), ajunge astfel să compromită digestia amidonului.

În mod similar, în cazul asocierii fructelor cu mâncăruri proteice, zaharurile vor avea un efect inhibitor, care va încetini secreția sucurilor gastrice.

Toate aceste asocieri ”nefericite” cu fructele conduc în general spre o digestie dificilă și incompletă a alimentelor. Urmările constau în suprasolicitarea intestinului, organ nevoit să suplimenteze carențele metabolice așa încât să permită finalizarea procesului de digestie.

Recomandări din magazinul Faunus Plant 

În primul rând, pentru ca digestia să nu aibă de suferit, se vor respecta ”regulile” de consumare a fructelor: preferabil pe stomacul gol, departe de mesele principale.

Apoi, dacă persistă balonările, indigestia și alte neplăceri, merită încercate remediile Faunus Plant pentru probleme gastrointestinale.

Produse recomandate

Magazin naturist, Tinctura Gastricus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Gastricus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Gastricus 200ml

Stomac sănătos și digestie perfectă. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie funcționarea normală a tractului gastrointestinal, fiind recomandată în hiperaciditate gastrică (gastrită hiperacidă), ulcer gastric și duodenal, afecţiuni gastrointestinale cu componentă spastică (crampe abdominale, colici biliare), meteorism (balonare).

6 Recenzii
46,00 lei 39,00 lei
Magazin naturist, Ceai Gastricus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Gastricus 90g, faunusplant.ro
Ceai Gastricus 90g

Stomac sănătos și digestie perfectă. Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie funcționarea normală a tractului gastrointestinal, fiind recomandat în hiperaciditate gastrică (gastrită hiperacidă), ulcer gastric și duodenal, afecţiuni gastrointestinale cu componentă spastică (crampe abdominale, colici biliare), meteorism (balonare).

7 Recenzii
24,00 lei 18,00 lei
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Gastric 180g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Gastric 180g, faunusplant.ro
Ceai -Retete Traditionale- Gastric 180g

Diminuează aciditatea gastrică, antispastic, astringent, antiinflamator, cicatrizant.

17 Reviews
36,00 lei 31,00 lei
Magazin naturist, Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar, faunusplant.ro
Magazin naturist, Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar, faunusplant.ro
Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ. Sporește nivelul de energie și rezistența fizică ,Contribuie la întărirea și protejarea vaselor de sânge ,Susține sistemul imunitar şi funcționarea optimǎ a organismului

47 Reviews
54,00 lei 40,50 lei
Magazin naturist, Tinctura Ghintura 500ml, faunusplant.ro
Tinctura Ghintura 500ml

Tonic amar, stomahic, aperitiv, stimulent al sistemului nervos central, stimulent gastric, coleretic-colagog, antipiretic, antimalaric, vermifug.

8 Reviews
72,00 lei 61,00 lei