🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

4 Ceaiuri anticelulită care se pot prepara acasă

14:57:45 PM EEST

4 Ceaiuri anticelulită care se pot prepara acasă

Din plante medicinale, se obțin fel și fel de remedii, inclusiv ceaiuri anticelulită. Partea lor faină este că se pot prepara acasă și se pot consuma și pe vreme caniculară (cu toate că în acest an canicula ne-a cam ocolit), și pe vreme rece.

#1: Ceai de mesteacăn

Frunzele de mesteacăn conțin multiple substanțe active cu efect diuretic și sunt utilizate în mod frecvent în preparatele fitoterapeutice. De asemenea, constituie un ingredient comun și în ceaiuri anticelulită.

Pentru pregătire, este nevoie de câteva frunzulițe (5-10 grame) la fiecare ceșcuță de apă fiartă. Odată cu frunzele, lăsate să infuzeze timp de 10 minute, se poate adăuga și bicarbonat de sodiu (un vârf de cuțit), astfel încât să i se suplimenteze efectele.

Însă deși eficace în combaterea inestetismului, nu se recomandă în cazul patologiilor renale și cardiovasculare.

#2: Ceai de coada-calului 

Planta este utilizată ca remediu pentru combaterea celulitei, tocmai datorită proprietăților diuretice și depurative ale compușilor activi. Bogată în săruri minerale și vitamine, este recomandată și pentru întărirea părului și a unghiilor.

Ceaiul se poate pregăti folosind 2-4 lingurițe de frunzulițe în 250 ml de apă caldă, fiartă in prealabil, dupa care amestecul se lasă acoperit 10-15 minute. Se pot consuma zilnic, circa 400-500 ml de ceai.

Proprietățile ceaiului de coada-calului se pot accentua printr-un adaos de frunzulițe de mesteacăn.

#3: Ceai de urzică, mesteacăn și fructe de pădure

Urzica ameliorează retenția hidrică și favorizează eliminarea excesului de țesut adipos și de celulită. Mesteacănul este diuretic, în timp ce fructele de pădure îmbunătățesc circulația sanguină și protejează vasele de sânge.

Pentru prepararea ceaiului, se vor folosi fructe de pădure din belșug (oricum e sezonul lor), frunze de urzică și de mesteacăn (câte 50 grame din fiecare), toate uscate și mărunțite.

La 1 ceașcă de apă, este nevoie de 1 linguriță din amestecul obținut (urzică, mesteacăn și fructe de pădure), infuzat timp de 15 minute.

#4: Ceai din plante aromatice

Este vorba despre un ceai compus din mai multe ierburi aromatice și plante medicinale: busuioc, dafin, afin, tei, mentă și lavandă. Plantele menționate anterior, uscate și mărunțite, vor fi amestecate, puse într-un recipient și păstrate în loc uscat.

Pentru pregătirea ceaiului, la fiecare ceșcuță de apă clocotită, trebuie 1 linguriță din compoziția astfel formată. După ce se lasă la infuzat 10 minute, se filtrează și se poate bea ca orice alt ceai.

Recomandări din magazinul Faunus Plant

Cu această ocazie, recomandarea noastră din categoria detoxifiante, depurative o reprezintă Pachetul Detoxifiere. Pentru o cură de 45 de zile, conține 4 ceaiuri Dermatofitus și 4 tincturi Detoxifius.

Prin efectele direcționate asupra toxinelor din organism, se pot folosi nu doar împotriva celulitei, ci și în alte probleme: dificultăți de slăbire, alergii, afecțiuni dermatologice etc.

Te așteptăm în magazinul online cu produse 100 % naturale, apreciate de clienți și certificate!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Pachet Detoxifiere

Contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație.

4 Recenzii
210,00 lei 157,50 lei
Magazin naturist, Ceai Dermatofitus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Dermatofitus 90g, faunusplant.ro
Ceai Dermatofitus 90g

Piele sănătoasă, purificare și detoxifiere. Amestec compus din 8 plante medicinale care contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație și refacerea țesutului cutanat, fiind recomandat în cure de detoxifiere, afecţiuni cutanate (urticarie, eczeme, acnee, furunculoză, psoriazis, răni superficiale).

9 Recenzii
24,00 lei 20,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Detoxifius 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Detoxifius 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Detoxifius 200ml

Detoxifiere și purificare. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație și refacerea țesutului cutanat, fiind recomandată în cure de detoxifiere, afecţiuni cutanate (urticarie, eczeme, acnee, furunculoză, psoriazis, răni superficiale).

7 Reviews
46,00 lei 34,50 lei