🎁 Lichidare de Stoc! Până la 45% reducere la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Astenia sau oboseala psiho-fizică: Simptom ori maladie?

14:57:15 PM EEST

Astenia sau oboseala psiho-fizică: Simptom ori maladie?

Astenia sau oboseala psiho-fizică lovește din nou. Mai ales acum, primăvara. Și cu atât mai mult în condiții de izolare și de inactivitate ca cele actuale.

La origini, toată această stare de epuizare nu e o problemă gravă. Totuși, victimele sale își simt dată peste cap viața personală și profesională. Și e fix ultima piedică de care are nevoie cineva în aceste vremuri incerte, când COVID-19 face prăpăd și țintuiește oamenii în case.

Ce este astenia?

Termenul propriu-zis provine din grecescul asthenes, care înseamnă ”lipsă de forță”. Condiția poate descrie o stare de slăbiciune, de oboseală excesivă și carență de energie.

Cu toate că adesea se vorbește despre o așa-zisă astenie de primăvară, aceasta se poate instaura în diverse momente din viața unei persoane, nu doar primăvara.

Oboseala se poate manifesta în plan fizic, mental sau poate cuprinde ambele zone. E posibil să se verifice chiar și după activități normale din rutina cotidiană.

Ce factori pot cauza astenie?

Uneori, cine trece prin stări de această natură se gândește la astenie ca la o afecțiune de sine stătătoare. Totuși, nu este vreo patologie, astenia fiind de fapt un simptom al unor probleme preexistente.

Somnolența exagerată și oboseala pot reprezenta un semnal de alarmă prin care organismul atenționează că ceva nu funcționează cum ar trebui. Poate fi vorba despre cauze fizice, emoționale, despre anumite terapii farmacologice sau obiceiuri:

Hipotiroidismul (glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni tiroidieni pentru a acoperi necesitățile corpului) are ca simptom principal tocmai astenia.

Diabetul (caracterizat de ridicarea nivelului sanguin de glucoză) numără printre simptomele comune, starea de oboseală prelungită, alături de stimulul de sete.

Sindromul picioarelor neliniștite (tulburare care provoacă nevoia urgentă de a mișca picioarele, mai ales noaptea) implică și o oboseală diurnă accentuată.

Depresiile, stările de anxietate, stresul, atacurile de panică, plictiseala și toate preocupările și emoțiile pot deveni posibili factori declanșatori ai asteniilor.

Unele produse farmaceutice (antidepresive, antihistaminice, cele pentru rău de mișcare sau care fac parte din terapia cancerului) pot cauza senzații de oboseală.

Stilul de viață greșit (sedentarism, obezitate, exces de cofeină și de alcool, alimentație dezechilibrată) poate avea un impact vizibil asupra nivelului de energie.

Recomandări 

Cum astenia nu are o cauză unică, ne este destul de greu să ne oprim la o recomandare sau la alta.

Ce putem însă cu această ocazie este să-ți propunem Pachetul Vitaminizant cu Cătină și Propolis.

Setul de produse reprezintă o soluție pentru revitalizarea organismului și îmbunătățirea stării generale. În plus, oferă șansa achiziționării dezinfectantului pentru mâini, unul dintre noutățile Faunus Plant.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile, faunusplant.ro
Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile

Pachet · Ajutǎ la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor şi menținerea greutății ,Ajută la îmbunătățirea digestiei și a funcției intestinale ,Contribuie la eliminarea excesului de apă din organism

155 Reviews
210,00 lei 116,00 lei
Magazin naturist, Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei, faunusplant.ro
6 Reviews
210,00 lei 137,00 lei