🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Astenia sau oboseala psiho-fizică: Simptom ori maladie?

14:57:15 PM EEST

Astenia sau oboseala psiho-fizică: Simptom ori maladie?

Astenia sau oboseala psiho-fizică lovește din nou. Mai ales acum, primăvara. Și cu atât mai mult în condiții de izolare și de inactivitate ca cele actuale.

La origini, toată această stare de epuizare nu e o problemă gravă. Totuși, victimele sale își simt dată peste cap viața personală și profesională. Și e fix ultima piedică de care are nevoie cineva în aceste vremuri incerte, când COVID-19 face prăpăd și țintuiește oamenii în case.

Ce este astenia?

Termenul propriu-zis provine din grecescul asthenes, care înseamnă ”lipsă de forță”. Condiția poate descrie o stare de slăbiciune, de oboseală excesivă și carență de energie.

Cu toate că adesea se vorbește despre o așa-zisă astenie de primăvară, aceasta se poate instaura în diverse momente din viața unei persoane, nu doar primăvara.

Oboseala se poate manifesta în plan fizic, mental sau poate cuprinde ambele zone. E posibil să se verifice chiar și după activități normale din rutina cotidiană.

Ce factori pot cauza astenie?

Uneori, cine trece prin stări de această natură se gândește la astenie ca la o afecțiune de sine stătătoare. Totuși, nu este vreo patologie, astenia fiind de fapt un simptom al unor probleme preexistente.

Somnolența exagerată și oboseala pot reprezenta un semnal de alarmă prin care organismul atenționează că ceva nu funcționează cum ar trebui. Poate fi vorba despre cauze fizice, emoționale, despre anumite terapii farmacologice sau obiceiuri:

Hipotiroidismul (glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni tiroidieni pentru a acoperi necesitățile corpului) are ca simptom principal tocmai astenia.

Diabetul (caracterizat de ridicarea nivelului sanguin de glucoză) numără printre simptomele comune, starea de oboseală prelungită, alături de stimulul de sete.

Sindromul picioarelor neliniștite (tulburare care provoacă nevoia urgentă de a mișca picioarele, mai ales noaptea) implică și o oboseală diurnă accentuată.

Depresiile, stările de anxietate, stresul, atacurile de panică, plictiseala și toate preocupările și emoțiile pot deveni posibili factori declanșatori ai asteniilor.

Unele produse farmaceutice (antidepresive, antihistaminice, cele pentru rău de mișcare sau care fac parte din terapia cancerului) pot cauza senzații de oboseală.

Stilul de viață greșit (sedentarism, obezitate, exces de cofeină și de alcool, alimentație dezechilibrată) poate avea un impact vizibil asupra nivelului de energie.

Recomandări 

Cum astenia nu are o cauză unică, ne este destul de greu să ne oprim la o recomandare sau la alta.

Ce putem însă cu această ocazie este să-ți propunem Pachetul Vitaminizant cu Cătină și Propolis.

Setul de produse reprezintă o soluție pentru revitalizarea organismului și îmbunătățirea stării generale. În plus, oferă șansa achiziționării dezinfectantului pentru mâini, unul dintre noutățile Faunus Plant.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceaiul și tinctura Siluetus pentru arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă. Cură slăbire 36 zile, faunusplant.ro
Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceaiul și tinctura Siluetus pentru arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă. Cură slăbire 36 zile

Favorizează arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă din organism și contribuie la scăderea în greutate prin reducerea poftei de mâncare.

132 Reviews
179,40 lei 152,00 lei
Magazin naturist, Pachet Complet pentru Picioare Sănătoase și Frumoase. Formule Avansate din Extracte Naturale Pentru Reducerea Disconfortului și Îmbunătățirea Circulației, Ceai Circulatorus 90g, Tinctură Circulatorus 200ml, Gel Variplant 250ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Complet pentru Picioare Sănătoase și Frumoase. Formule Avansate din Extracte Naturale Pentru Reducerea Disconfortului și Îmbunătățirea Circulației, Ceai Circulatorus 90g, Tinctură Circulatorus 200ml, Gel Variplant 250ml, faunusplant.ro
Pachet Complet pentru Picioare Sănătoase și Frumoase. Formule Avansate din Extracte Naturale Pentru Reducerea Disconfortului și Îmbunătățirea Circulației, Ceai Circulatorus 90g, Tinctură Circulatorus 200ml, Gel Variplant 250ml

Elimină disconfortul de la nivelul picioarelor, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la protejarea și regenerarea vaselor sanguine capilare, astfel încât varicele să nu îți provoace stări neplăcute și să te simți mai bine.

22 Reviews
224,30 lei 191,00 lei
Magazin naturist, Pachet Tiroida Sanatoasa - Afectiuni Tiroidiene, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Tiroida Sanatoasa - Afectiuni Tiroidiene, faunusplant.ro
Pachet Tiroida Sanatoasa - Afectiuni Tiroidiene

Pachetul Tiroidă Sănătoasă, conceput pentru o cură de 36 de zile, vă va ajuta la funcționarea glandei tiroide și la normalizarea secreției hormonilor tiroidieni, fiind un real ajutor și în cazul hiper și hipotiroidiei.

89 Reviews
202,30 lei 172,00 lei
Magazin naturist, Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei, faunusplant.ro
Pachet Diabet - Reglarea Glicemiei

Hipoglicemiant, astringent, coleretic-colagog.

5 Reviews
179,40 lei 152,00 lei