🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

2 Proprietăți nebănuite ale rozmarinului: Memorie și slăbire

14:56:25 PM EEST

2 Proprietăți nebănuite ale rozmarinului: Memorie și slăbire

Ai fi zis vreodată că rozmarinul e bun pentru performanțele cognitive? Sau că are un cuvânt de spus în controlarea greutății corporale?

Oamenii îndrăgesc planta mai ales pentru bunătățile cărora le dă naștere în bucătărie. Doar e utilizarea cea mai populară.

Și-l mai îndrăgesc pentru o seamă de însușiri despre care au auzit că le fac bine. Dar nu toți știu exact despre ce-i vorba.

Așadar, pentru cine vrea să cunoască mai multe...

Memorie și slăbire, 2 dintre proprietățile neașteptate ale rozmarinului

Rozmarinul este un arbust aromatic, înrudit cu salvia, menta și cimbrul. Toate fac parte din aceeași familie de dicotiledonate, Lamiaceae (Labiatae).

Vorbim despre o plantă minunată, la mare căutare îndeosebi pentru efectele sale aromatice unice. Nu înțelege însă că duce lipsă și de altele...

Rozmarin pentru funcții cognitive

Planta este extraordinară pentru funcționarea sistemului nervos central, asupra căruia desfășoară o acțiune protectivă.

Aroma rozmarinului stimulează memoria și facilitează atenția și concentrarea.

Unele studii au dovedit că extractul poate îmbunătăți chiar funcțiile cognitive ale vârstnicilor. Iar pe termen lung, împiedică deteriorarea conexiunilor neuronale. Beneficiul este vizibil și la pacienți cu maladii degenerative precum Alzheimer și demență.

Știai că?

Într-un paragraf din Hamlet de Shakesepare, la un schimb de replici (actul IV scena 5), Ofelia spune: ”There’s rosemary, that’s for remembrance; pray you, love, remember.”.

Adică însușirea nu e o invenție cu dată recentă...

Rozmarin pentru slăbire

Proprietățile sale interesează și forma fizică, nu doar pe cea mentală, aducând un aport semnificativ în procesul de slăbire.

Acțiunea rozmarinului, deși indirectă, există și e recunoscută, contribuind la:

 - Prelungirea senzației de sațietate (datorită conținutului de fibre);
 - Limitarea absorbției lipidelor sub formă de țesut adipos;
 - Activarea metabolismului și a digestiei.

Însă nu te aștepta să gătești frunzulițe de rozmarin cu pumnul și să slăbești. Nici să bei litri de ceai pentru obezitate pe zi. Dacă nu completezi cu mișcare și cu o alimentație echilibrată, eforturile vor fi zadarnice.

De asemenea, are și proprietăți drenante, ajută la detoxifiere și la prevenirea balonărilor. Toate sunt însușiri binevenite pentru cine caută să-și regăsească sau / și să-și mențină silueta.

Ce-ți dorești mai mult de-atât? Poate un set cu remedii pentru slăbire?

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile, faunusplant.ro
Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile

Favorizează arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă din organism și contribuie la scăderea în greutate prin reducerea poftei de mâncare. Ajutǎ la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor şi menținerea greutății ,Ajută la îmbunătățirea digestiei și a funcției intestinale ,Contribuie la eliminarea excesului de apă din organism

151 Reviews
210,00 lei 168,00 lei
Magazin naturist, Ceai Siluetus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Siluetus 90g, faunusplant.ro
Ceai Siluetus 90g

Siluetă ideală. Amestec compus din 9 plante medicinale care contribuie la scăderea în greutate şi menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză şi laxaţie, acesta fiind recomandat în curele de slăbire și obezitate.

151 Reviews
24,00 lei
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g, faunusplant.ro
Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g

Amestec din 14 plante medicinale realizat după o rețetă tradițională, care contribuie la scăderea în greutate și menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză și laxaţie, fiind recomandat pentru curele de slăbire, obezitate.

42 Reviews
36,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Siluetus 200ml. Formulǎ naturalǎ din 9 plante medicinale pentru reducerea greutății. Reduce apetitul şi favorizeazǎ arderea grǎsimilor. Ajutǎ la eliminarea toxinelor din organism, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Siluetus 200ml. Formulǎ naturalǎ din 9 plante medicinale pentru reducerea greutății. Reduce apetitul şi favorizeazǎ arderea grǎsimilor. Ajutǎ la eliminarea toxinelor din organism, faunusplant.ro
Tinctura Siluetus 200ml. Formulǎ naturalǎ din 9 plante medicinale pentru reducerea greutății. Reduce apetitul şi favorizeazǎ arderea grǎsimilor. Ajutǎ la eliminarea toxinelor din organism

Siluetă ideală. Extract hidroalcoolic concentrat din 9 plante medicinale care contribuie la scăderea în greutate şi menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză şi laxaţie, aceasta fiind recomandată în curele de slăbire și obezitate.

148 Reviews
46,00 lei