Plămânii sunt organe vitale ce trebuie să beneficieze de toată grija noastră.
Aceștia nu ne ajută doar să respirăm, ci filtrează agenții contaminanți și particulele dăunătoare din aerul inhalat. Tot ei ne sunt utili pentru a vorbi, a râde sau a cânta.
Însă, atunci când plămânii noștri sunt afectați de virusuri, bacterii sau substanțe toxice, apar afecțiunile respiratorii și pulmonare care ne pun sănătatea în pericol.
Din fericire, natura este mereu de partea noastră, oferindu-ne plante medicinale cu efecte benefice asupra sănătății plămânilor.
Hai să descoperim împreună care sunt afecțiunile sistemului respirator, dar și cum le putem preveni și trata cu remedii naturiste de la Faunus Plant.
Care sunt principalele boli de plămâni?
Infecțiile tractului respirator cauzate de bacterii și virusuri afectează atât plămânii, cât și gâtul, căile respiratorii și sinusurile. Și pentru că imunitatea organismului scade în sezoanele de tranzițiile, afecțiunile sistemului respirator sunt întâlnite cel mai des în perioada rece a anului.
Dacă vrei să-ți întărești bariera naturală de apărare a organismului, află ce tratamente pentru imunitate poți urma tot anul.
Astfel, printre afecțiunile pulmonare comune se află:
Pneumonia sau răceala la plămâni – această afecțiune reprezintă infecția unuia sau ambilor plămâni și poate fi de natură bacteriană, virală sau fungică. În general, pneumonia se manifestă prin febră, tuse și expectorație.
Astmul – este o afecțiune cronică ce afectează căile respiratorii, care sunt inflamate și îngreunează respirația. Astfel, cei diagnosticați cu astm se confruntă cu tuse, dificultăți de respirație, durere în piept sau respirație șuierătoare.
Bronșita – este o infecție a plămânilor și se caracterizează prin inflamarea părții superioare a bronhiilor, precum și a traheei. Bronșita se manifestă prin tuse, febră ușoară, oboseală, dificultăți respiratorii etc.
Plurezia sau apa la plămâni – reprezintă inflamarea pleurei, membrana ce acoperă plămânii. Principalul simptom este durerea la nivelul cutiei toracice, însoțită de tuse, respirație îngreunată, febră sau dispnee.
Tuberculoza – este o infecție pulmonară contagioasă ce se poate răspândi și în alte părți ale corpului. Tuberculoza se manifestă prin tuse care durează mai mult de trei săptămâni, febră, frisoane, tuse cu sânge, dureri în piept, oboseală etc.
Pneumonia la copii: cum se manifestă
Deși bolile pulmonare ne pot afecta pe toți, copiii sunt cei mai predispuși la acestea. Sistemul imunitar al celor mici se dezvoltă treptat, astfel că sunt o țintă mai ușoară în fața bacteriilor și virusurilor.
Copilul tău răcește des? Află cum întărim imunitatea copiilor și ferește-l de afecțiunile respiratorii.
Pneumonia se caracterizează prin inflamarea țesutului plămânilor, ceea ce duce la obstrucționarea căilor respiratorii, precum și la aportul unei cantități mai mici de oxigen în organism.
Deoarece este o boală contagioasă, pneumonia poate fi luată cu ușurință de la grădiniță sau școală, mai ales iarna.
Printre simptomele care-i afectează pe copii se află:
- dificultatea de a respira,
- febră mare, frisoane și transpirație,
- tuse productivă, însoțită de durere în piept,
- oboseală și stare de iritabilitate,
- dureri musculare.
În cazul în cazul unei astfel de afecțiuni, este important să apelezi la servicii medicale de specialitate. De asemenea, iată 8 metode să reduci temperatura fără medicamente antipiretice și să ameliorezi simptomele cu tratamente naturiste pentru pneumonie.
Tratamente naturiste pentru plămâni Faunus Plant
Majoritatea afecțiunilor pulmonare se pot trata cu remedii naturale, obținute din plante medicinale și aromatice sub formă de ceai, sirop și tinctură.
Așadar, dacă te afli în căutarea unor leacuri și remedii bătrânești pentru plămâni, venim în ajutorul tău cu o mulțime de produse naturale realizate după rețete cu tradiție, din plante 100% naturale.
Remediile naturiste din Gama Respiratorus ajută sistemul respirator să funcționeze normal, previn și ameliorează bolile respiratorii.
Ceai pentru plămâni Respiratorus
Atunci când ai febră, tușești și te simți rău, o cană de ceai poate face minuni pentru sănătatea ta.
Ceaiul Respiratorus este recomandat pentru răceli și gripe, tuse convulsivă, spastică și asmatică, laringite și bronșite, sprijinind funcționarea aparatului respirator.
Acesta conține mai multe ingrediente cu efecte benefice, printre care:
- cimbrișor,
- pătlagină,
- pin,
- scai-vânăt,
- sânziene,
- gălbenele,
- mentă.
Ceaiul se consumă în cure de 1-2 luni sau la nevoie.
Pentru rezultate superioare, încearcă și siropul de pin de la Faunus Plant. Acesta are proprietăți expectorante și emoliente, fiind util în tratarea astmului bronșic.
Tinctură și sirop pentru căi respiratorii sănătoase
Ceaiul poate fi administrat în asociere cu tinctura Respiratorus și siropul Respiratorus de la Faunus Plant.
Cele două remedii naturale susțin capacitatea respiratorie și reduc disconfortul cauzat de afecțiunile tractului respirator. Produsele sunt obținute prin prelucrare manuală, nu conțin conservanți și nici coloranți artificiali.
Nu uita de produsele cu rol imunostimulator precum siropul Vitaminizantus sau tinctura de Propolis. Acestea cresc rezistența și capacitatea naturală de autoapărare a organismului.
Descoperă toate remediile naturiste pentru plămâni sănătoși în magazinul nostru online. Produsele noastre sunt realizate din plante medicinale și aromatice atent selecționate, astfel că sunt sigure și eficiente atât pentru adulți, cât și pentru copii.