Printre cele mai răspândite probleme ale populației occidentale, incontinența urinară sau pierderea involuntară de urină rămâne totuși un argument tabu. Este unul dintre motivele pentru care am ales să vorbim despre ea și să propunem câteva tratamente naturiste.
Incontinența urinară constă în alterarea capacității de a reține sau elibera în mod voluntar urina. Persoanele afectate – în principal de vârsta a treia și de sex feminin – se confruntă cu o micțiune accidentală, mai mult sau mai puțin consistentă.
Consecințele variază în funcție de gravitate, de la un ușor disconfort, până la situații debilitante și jenante, care nu numai că împiedică multe activități zilnice, dar provoacă stres emoțional, compromițând calitatea vieții.
Tratamente naturiste pentru incontinența urinară
În funcție de cauze și factori de risc (tumori, probleme neurologice, tuse cronică etc.) sau de tipologie (incontinență de stres, de urgență, nocturnă, mixtă etc.), există variate soluții agresive uneori – medicamente, intervenții chirurgicale etc., dar și mai ”blânde” – tratamente naturiste pentru incontinența urinară.
Și ne vom opri la acestea din urmă.
Extract de coada-calului
Cu toată abundența de antioxidanți și minerale (în special potasiu și siliciu), planta ajută la protejarea țesuturilor de stresul cauzat de îmbătrânirea fiziologică.
Extractele de coada-calului se utilizează în combaterea mai multor tulburări ale aparatului urinar, precum infecțiile, calculii renali sau incontinența.
Extract de mătase de porumb
Bogată în minerale, flavonoide, polifenoli și uleiuri esențiale, mătasea de porumb are în primul rând funcție diuretică, dar și excelente proprietăți antiseptice și antiinflamatoare.
Extractele se utilizează pentru tratarea infecțiilor tractului urinar și stimularea funcției renale. Ajută la depurarea organismului, eliberându-l de toxinele acumulate.
Magneziu
Magneziul este un element esențial în funcționarea corectă a musculaturii și sistemului nervos, putând chiar să prevină sau să atenueze problemele de controlare a micțiunii.
Asupra musculaturii vezicii urinare, magneziul desfășoară o acțiune spasmolitică și relaxantă, reducând spasmele musculare și permițând golirea completă a vezicii.
Vitamina D
Un nivel scăzut de vitamina D, în special la femeile în etate, este asociat adesea cu slăbirea planșeului pelvin și cu vezica hiperactivă.
Pentru a compensa carențele și combate incontinența, ajutorul poate veni din partea soarelui (expunerea favorizează sinteza de vitamina D), dar și a surselor alimentare de vitamina D (cereale, lactate, ciuperci, pește gras, fructe de mare etc.).
Exerciții Kegel
Este un tip de gimnastică ce are rolul să întărească și să tonifieze musculatura planșeului pelvian. Inițial se efectuează din poziție culcat.
Ridicând bazinul, se contractă musculatura din zona genitală, cum s-ar simula reținerea fluxului urinar pentru 3 secunde. Se efectuează mai multe repetări și mai multe seturi, cu pauze între ele.
Exercițiile sunt foarte simple și eficiente, reușind practic să antreneze mușchii și ligamentele care susțin organele localizate în abdomenul inferior.
Tratamente naturiste pentru incontinența urinară din magazinul Faunus Plant
Aparte cele 5 remedii prezentate, recomandăm o cură completă (90 de zile) cu ceaiurile și tincturile Renalus din Pachetul Rinichi Sănătoși – Afecțiuni Renale!
Nu lăsa ca o mică-mare problemă să-ți controleze viața! Pentru o mai bună funcționare a vezicii și a întregului aparat renal, folosește soluțiile propuse de noi și nu uita niciodată de potențialul plantelor medicinale!