Care sunt simptomele enterocolitei la adulți și la ce trebuie să fii atent
Știai că enterocolita, reprezentată de inflamația tractului digestiv, este una dintre cele mai întâlnite patologii, atât în rândul copiilor, cât și în rândul adulților?
Fie că e vorba despre intestinul subțire sau despre cel gros, afecțiunea este cauzată de diferite bacterii, virusuri sau paraziți intestinali.
Despre simptomele enterocolitei la adulți, putem spune că sunt ușor de recunoscut. Însă, ele trebuie ținute sub control, pentru că obosesc și deshidratează organismul.
De aceea, folosirea plantelor tămăduitoare ca adjuvant în tratarea enterocolitei, cât și în prevenirea ei, este recomandată pentru refacerea rapidă a organismului.
Descoperă toate semnele la care trebuie să fii atent și află care sunt simptomele enterocolitei la adulți.
Cum se face contaminarea cu enterocolita? Semne la care trebuie să fii atent
Patologia apare din cauza unor factori ereditari, a unor virusuri, bacterii sau alți paraziți proveniți din alimente neprocesate corect sau din preparate care nu sunt gătite suficient.
Printre agenții etiologici ai enterocolitei amintim următoarele:
- bacterii - Salmonella, Shigella sau Campylobacter;
- virusuri - enterovirusuri, rotavirusuri, adenovirusuri;
- ciuperci - candida, în special în cazul celor care au primit anterior tratamente prelungite cu antibiotice;
- paraziți - Giardia lamblia, Balantidium coli, Blastocystis hominis sau Cryptosporidium.
Contaminarea cu enterocolită se face prin ingestia alimentelor infectate sau prin transmisia de la persoană la persoană.
Ca și manifestare, nu este o boală severă, mai ales dacă ne referim la adulții care au un sistem imunitar bun. La aceștia, enterocolita creează un disconfort local care durează maxim o zi sau două.
Care sunt simptomele enterocolitei la adulți?
În general, simptomele enterocolitei la adulți au ca factori comuni diferite tipuri de diaree, crampe abdominale, vărsături (asociate de cele mai multe ori cu cu febră).
Simptomele mai pot fi însoțite și de pierderea apetitului, vomă și disconfort abdominal.
Printre simptomele enterocolitei putem enumera:
- stări de greață și vărsături;
- lipsa apetitului;
- dureri musculare;
- diaree;
- febră;
- frisoane;
- balonare;
- deshidratare acută;
- stare generală de rău și oboseală.
Important de menționat este că simptomele enterocolitei la adulți sunt aceleași, indiferent că afecțiunea survine în urma ingestiei apei sau a alimentelor contaminate sau dacă apare în urma unui tratament cu antibiotice.
Oricare ar fi cauza ei, enterocolita trebuie ținută sub control pentru că deshidratează și obosește organismul.
O mare parte din simptomele enterocolitei sunt determinate chiar de deshidratare: pierderi mari de apă și electroliți.
Remedii din natură menite să combată simptomele enterocolitei
Iată câteva remedii naturiste pentru enterocolită:
- ghimbir - are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la calmarea durerilor abdominale și a crampelor. Poți consuma ghimbir sub formă de ceai sau adăuga ghimbir proaspăt în alimentație;
- mentă - are un efect calmant asupra tractului digestiv. Ceaiul de mentă poate ajuta la ameliorarea durerilor abdominale și a spasmelor;
- turmeric - conține curcumina, un compus cu proprietăți antiinflamatorii puternice.
- leurda - ajută la combaterea tulburărilor gastrointestinale, întărește imunitatea, stimulează pofta de mâncare și este un excelent detoxifiant. Elimină din organism substanțele nocive și paraziții din intestin;
- gențiana - conține substanțe amare și alte principii active care acționează asupra digestiei și influențează producerea sucului gastric.
Produse Recomandate
Tratamente naturiste pentru ameliorarea simptomelor enterocolitei la adulți
Tratamentele naturiste ajută la stimularea procesului natural de vindecare a organismului. Acestea sprijină sistemul imunitar, reduc inflamația și ajută la refacerea sănătății intestinale.
Cu alte cuvinte, remediile naturiste nu se concentrează numai pe ameliorarea simptomelor, ci contribuie la vindecarea profundă a afecțiunii.
În cazul enterocolitei, recomandăm folosirea remediilor pentru reglarea sistemului digestiv, reducerea inflamației și restabilirea echilibrului florei intestinale.
Alege tratamentele de la Faunus Plant și descoperă beneficiile remediilor naturiste pentru afecțiuni gastro-intestinale.
Tinctura Gastricus, recomandat în gastrită hiperacidă
Tinctura Gastricus este un extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie funcționarea normală a tractului gastrointestinal, fiind recomandată în hiperaciditate gastrică (gastrită hiperacidă) și alte afecţiuni gastrointestinale cu componentă spastică (crampe abdominale, colici biliare).
Pachetul Stomac Sănătos, ameliorează simptomele enterocolitei
Dacă tot vorbeam de Tinctura Gastricus, trebuie să îți spunem de acest pachet.
Pachetul Stomac Sănătos conține, pe lângă tinctură, și ceaiul Gastricus. Ambele remedii contribuie la:
- funcționarea normală a tractului gastrointestinal,
- eliminarea disconfortului digestiv,
- normalizarea secreţiei de suc gastric.
Efectele ingredientelor din cadrul remediilor specifice acestui pachet sunt: diminuarea hiperacidității gastrice, antispastice, astringente, antiinflamatoare și cicatrizante.
Tinctura de cătină, eficient în tratarea infecțiilor gastro- intestinale
Tinctura de cătină este recomandată în tratarea diareii, precum și în cazul infecțiilor gastrointestinale. Este un tonifiant general, stomahic, antianemic, antiseptic al căilor urinare, antireumatic și vitaminizant.
Siropul de ghimbir combate stările de greață
Dacă încă te lupți cu alte simptome precum durerile de stomac, siropul de ghimbir este alegerea potrivită. Este recomandat în stimularea digestiei și a poftei de mâncare, pentru combaterea stării de greață, tonifierea generală a organismului și eliminarea toxinelor.
Natura ne-a dăruit remedii pentru numeroase afecțiuni. Așa că, alege să ameliorezi simptomele enterocolitei la adulți prin remedii naturiste, obținute cu grijă prin prelucrarea manuală a plantelor medicinale și aromatice.
Articole Recomandate
Trimite mai departe