🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

De Ce Să Folosești Doar Extern Remediile Cu Mărul Lupului?

Dec 28, 2022 postat de Roxana
De Ce Să Folosești Doar Extern Remediile Cu Mărul Lupului?

Cât e de sigur să folosești remedii cu Mărul Lupului, din moment ce aceasta este considerată una dintre cele mai toxice plante medicinale?

Ce știi despre toxicitatea plantei?

Speciile vegetale cu proprietăți medicinale reprezintă o resursă prețioasă a umanității. Ele nu au apărut de azi, de ieri. Oamenii le-au descoperit efectele și au învățat cum să le folosească din cele mai vechi perioade ale istoriei.

Tot istoria ne-a dovedit că multe ierburi nu sunt tocmai sigure dacă nu se respectă concentrația potrivită și recomandările de utilizare. Dacă extern produc efecte benefice, administrate intern, unele, așa cum este Mărul Lupului (Aristolochia clematitis), devin toxice și chiar mortale.

La Mărul Lupului, preocupările vizavi de toxicitate se explică prin prezența acidului aristolochic, ce se găsește din abundență în flori. Substanța este deosebit de periculoasă din cauza potențialului cancerigen și a toxicității la nivel renal.

Probleme dermatologice?

Răspunde la întrebări și primești soluțiile potrivite.

Începe Acum

Utilizarea internă a produselor cu Mărul Lupului

În utilizările interne, remediile cu Mărul Lupului reprezintă un risc imens pentru sănătate:
- Pot afecta grav funcționalitatea rinichilor, provocând leziuni care necesită dializă și chiar transplant renal;
- Cu proprietăți mutagene, pot crește riscurile de cancer, în special de tumori la vezică și la căile urinare;
- Pot cauza sângerări uterine grave.

Remedii cu Mărul Lupului: proprietăți, beneficii și utilizări în trecut

Deși nu există studii numeroase vizavi de specia Aristolochia clematitis, iar ea nu apare foarte frecvent în remediile naturiste, planta are o îndelungată istorie medicinală.

Datorită compușilor activi (acid aristolochic, uleiuri volatile, taninuri), Mărul Lupului are proprietăți antiinflamatoare, analgezice, astringente, antibiotice, diaforetice, emenagoge, tonice, regenerante și vulnerare (cicatrizante).

În trecut, era considerată un fel de panaceu cu reale beneficii împotriva febrei, infecțiilor, ulcerelor, durerilor de dinți, mușcăturilor de șarpe, dar și pentru alte leziuni cutanate.

O altă utilizare tradițională era să favorizeze travaliul și apoi nașterea. După naștere, planta se administra pentru prevenirea infecțiilor uterine.

Nu lipsesc însă nici alte utilizări ale plantei Mărul Lupului. În diverse zone pe Glob, se folosea pentru stimularea imunității, pentru tulburările digestive de natură alergică sau pentru tratarea colicilor biliare.

Produse Recomandate

Știai că...?

Familia Aristolochiaceae din care face parte Mărul Lupului, cuprinde peste 500 de specii?

Specia Aristolochia clematitis a fost recunoscută ca medicinală, încă din Antichitate?

Mărul Lupului a fost considerat multă vreme un tratament eficace pentru inflamațiile articulare?

Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?
Abonează-te acum!

Ceaiul Mărul Lupului

Planta are numeroase beneficii cu proprietăți dovedite în susținerea sănătății naturale a organismului. 

Mărul Lupului poate fi, așadar, preparat sub diverse forme printre care și clasicul ceai natural. El va conține aceleași proprietăți și beneficii explicate în articolul nostru. 

Cu toate acestea, ceaiul se va administra doar extern, nu și intern din cauza toxicității sale despre care am discutat deja. 

Ceaiul din Mărul Lupului se prepară sub formă de infuzie. Se folosesc două linguri din plantă la aproximativ 1 litru de apă. Se lasă la infuzat pentru 10, 15 minute. 

Remedii cu Mărul Lupului din magazinul Faunus Plant

În magazinul nostru cu plante medicinale, părți aeriene de Aristolochia clematitis sau Mărul Lupului apar în ceaiuri, tincturi și unguente cu proprietăți antiinflamatoare, antimicrobiene, regenerante și cicatrizante.

Dat fiind potențialul letal al speciei, remediile se vor folosi doar extern, pe piele, atâta timp cât nu există alergii la vreuna dintre substanțele active și niciodată pe leziuni deschise. Din acest punct de vedere, poți folosi fără riscuri un unguent natural. 

Pentru o piele sănătoasă, dacă ai probleme cutanate nevindecate (furuncule, acnee, eczeme, varice, psoriazis etc.), încearcă produsele noastre 100% naturale din gama Mărul Lupului!

Notă: acest articol, publicat inițial în data de 7 aprilie 2021, este revizuit și actualizat periodic de către echipa Faunus Plant pentru ca tu să primești doar informații relevante și de actualitate. Dacă ai nevoie de ajutor sau de informații suplimentare, nu ezita și folosește secțiunea comentariilor de mai jos. 

Trimite mai departe