🎉 Cumperi 2 produse de același fel, primești 3! Ofertă limitată! Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Top 3 cele mai eficiente plante împotriva reumatismului și durerilor articulare

14:58:41 PM EEST

Top 3 cele mai eficace plante împotriva reumatismului și durerilor articulare

Pentru că nu toată lumea știe de ele sau le folosește, natura oferă o mulțime de plante medicinale pentru reumatism și dureri articulare. Iar azi ne vom opri asupra câtorva dintre cele mai potrivite în ameliorarea simptomelor asociate reumatismului.

Cele mai bune plante medicinale pentru reumatism și dureri articulare: Untul pământului, tătăneasa, gheara diavolului 

În general, reumatismul, artritele sau spondilozele cauzează inflamații și dureri articulare. Pe termen lung, pentru controlarea și atenuarea simptomelor, se pot folosi remedii naturiste cu:

 • Untul pământului
 • Tătăneasă
 • Gheara diavolului

  Untul pământului (Tamus communis) în ameliorarea reumatismului

  Începem lista cu plante pentru dureri reumatice cu untul pământului, probabil, ”vedeta” categoriei. Aplicările pe piele transformă planta într-un foarte eficient remediu în caz de articulații inflamate, dureri reumatice, gută, contuzii, degerături, vânătăi, întinderi musculare etc.

  Deși compușii prețioși se găsesc în rădăcină, din cauza toxicității, în mod normal, untul pământului nu se utilizează intern, ci doar extern. Administrarea orală poate cauza serioase efecte secundare (insuficiență renală și respiratorie, iritații gastrice și intestinale etc.).

  Tătăneasa (Symphytum officinale) pentru reumatism

  Cu o îndelungată istorie terapeutică, tătăneasa face parte dintre plantele folosite în tratarea reumatismului articular. Dar vreme de peste 2.000 de ani, rădăcina și alte părți ale plantei au fost utilizate și pentru diverse tulburări.

  Remediile cu tătăneasă se utilizează pe scară largă ca leac în afecțiunile dureroase ale articulațiilor și mușchilor, pentru tratarea inflamațiilor, traumelor osoase și a rănilor care nu se vindecă (boli reumatice, gută, artrite, entorse, întinderi, fracturi etc.).

  Gheara diavolului (Harpagophytum procumbens) și afecțiunile reumatice

  În mod tradițional, gheara diavolului are întrebuințări nu doar ca tratament naturist pentru reumatism, ci și pentru febră sau indigestie. Însă cum aspectul care ne interesează se referă la la durerile și inflamațiile sistemului locomotor, ne vom opri la acestea.

  Bogată în glicozide iridoide, o clasă de compuși cu efecte antiinflamatoare dovedite, gheara diavolului devine un foarte potent remediu în cazul unor boli de natură inflamatoare (gută, artritele) și împotriva durerilor cauzate de bolile reumatice.

  Recomandări de tratamente naturiste pentru reumatism Faunus Plant 

  Din magazinul nostru, pentru argumentul de astăzi, recomandăm gama Reumaticus, anume: Unguent, Loțiune și Gel Reumaticus.

  Cele 3 categorii de produse, 100 % naturale, create după rețete originale, conțin untul pământului și tătăneasă – 2 dintre cele mai puternice antireumatice naturale – în proporții variabile.

  Dacă și tu (sau cineva apropiat) te confrunți cu o durere / inflamație generată de o afecțiune reumatică, intră chiar acum pe site, la categoria Reumatism și comandă produsele Reumaticus!

  Notă: acest articol este revizuit și actualizat periodic de către echipa Faunus Plant pentru ca tu să primești doar informații relevante și de actualitate. Dacă ai nevoie de ajutor sau de informații suplimentare, nu ezita și folosește secțiunea comentariilor de mai jos.  

  Produse recomandate

  Magazin naturist, Lotiune Reumaticus 200ml, faunusplant.ro
  Lotiune Reumaticus 200ml

  Tinctura compusa · Lichid · 200ml

  141 Recenzii
  51,00 lei
  Magazin naturist, Gel Reumaticus 250 ml. Gel Reumatic îmbogățit cu Extracte Naturale de Untul Pământului, Tătăneasă și Arnică. Reduce durerile reumatice, musculare și articulare. Efect rapid de calmare. Analgezic, Antiinflamator și Antireumatic, faunusplant.ro
  Gel Reumaticus 250 ml. Gel Reumatic îmbogățit cu Extracte Naturale de Untul Pământului, Tătăneasă și Arnică. Reduce durerile reumatice, musculare și articulare. Efect rapid de calmare. Analgezic, Antiinflamator și Antireumatic

  Gel · 250ml Ajută la reducerea și calmarea durerilor afecțiunilor reumatice ,Amelioreazǎ rapid și eficient durerile musculare ,Contribuie la restabilirea mobilității articulare

  107 Reviews
  59,00 lei
  Magazin naturist, Unguent Gheara Diavolului 50ml, faunusplant.ro
  11 Reviews
  25,00 lei