🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea tusei la copii

May 17, 2023 postat de Roxana
Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea tusei la copii

Testate de generații, plantele naturale te ajută să ameliorezi simptomele declanșate odată cu iritarea mucoaselor căilor respiratorii.

Ceea ce se cheamă acum medicină naturistă sau alternativă, pe vremuri se numea, simplu – leacuri băbeşti sau leacuri din bătrâni. În ceea ce privește ameliorarea tusei la copii, aceste leacuri se dovedesc a fi și în prezent extrem de eficiente.

Așa că lasă în urmă problemele tractului respirator. Descoperă mai multe despre ameliorarea simptomelor de tuse în virozele copiilor și vezi care sunt metodele pe care le utilizau bunicii noștri pentru tratament.

Tusea la copii: seacă sau productivă?

Tusea este un mecanism de apărare al organismului care încearcă să neutralizeze și să înlăture virușii ce împiedică funcționarea bună a aparatului respirator.

Chiar și în lipsa unei răceli, copiii pot să tușească de aproximativ 10 ori pe zi, dar nu zilnic. Se întâmplă adesea ca, după o ușoară răceală, aceștia să aibă o tuse acută și să continue să tușească 3 săptămâni.

În afară de tuse acută, există mai multe tipuri de tuse precum tusea cronică, convulsivă, șuierătoare, nocturnă sau în timpul zilei.

Așadar, acest reflex de apărare al corpului se prezintă sub multe forme, dar cele mai frecvente sunt:

  • tusea productivă (grasă), ce survine cu o secreție normală a mucoaselor tractului respirator.
  • tusea seacă (neproductivă), ce se identifică datorită absenței mucusului.

Tusea, un simptom comun în virozele respiratorii ale copiilor

Riscul copiilor de a face o viroză respiratorie crește semnificativ în colectivitate. Cauza este dată de spațiile închise și neaerisite care creează condițiile potrivite pentru răspândirea anumitor virusuri.

Viroza afectează atât tractul respirator superior, cât și tractul respirator inferior. Ca și în cazul adulților, simptomele comune ale virozei la copii nu se tratează cu antibiotice. Acestea se pot administra doar când există certitudinea că infecția virală a dus la apariția unei alte infecții.

În cazul tusei seci sau productive provocate de viroză, remediile naturale, transmise din generație în generație, constituie medicația de primă intenție. Acestea au rolul de a modula tusea fără a-i inhiba rolul fiziologic de apărare. Ele acționează asupra inflamației prin formarea unei bariere de protecție asupra mucusului, făcându-l mai ușor de eliminat.

Plante medicinale și remedii pentru ameliorarea tusei

Nu există bunici în cămara cărora să nu existe aceste trei remedii binefăcătoare.

Mierea

Mierea este un tratament sigur și eficient pentru infecțiile căilor respiratorii superioare la copiii cu vârsta peste 1 an. În plus, ajută la calmarea gâtului inflamat. Mierea nu trebuie administrată bebelușilor sub 12 luni.

Muguri de pin

Mugurii de pin au însușiri balsamice și expectorante. Produsele fitorapeutice cu muguri de pin (cu precădere siropurile) favorizează fluidificarea secrețiilor bronșice.

Ciuboțica-cucului (Primula officinalis)

Ciuboțica cucului este o plantă ierboasă care poate atinge o înălțime de până la 25 cm. Prin acțiunea mucolitică și expectorantă, planta e un antitusiv natural care oferă beneficii în gripe și răceli, în bronșite și dureri de gât.

Tratamente „băbești” pentru eliberarea căilor respiratorii

Indiferent de tipul de tuse care îți afectează copilul, ține minte că se poate trata cu ajutorul beneficiilor plantelor medicinale.

În afară de a-ți face ceai din plantele de mai sus, mai poți încerca următoarele remedii pentru tuse din bătrâni:

  • cartof ras sau ridiche neagră îmbibate în spirt sau țuică și înfășurate într-o cârpă pe care să o pui în jurul gâtului;
  • cârpă sau un fular înmuiate în țuică sau spirt și înfășurate în jurul gâtului.

Pentru uz intern, după cum spuneam, ai la dispoziție trei variante pe care să le încerci:

  • comprimate de supt, din plante;
  • ceaiuri;
  • siropuri pentru căile respiratorii.

Ultimele două se găsesc în catalogul nostru.

Siropurile Respiratorus, Pătlagină și Pin, alcătuite din ingrediente 100 % naturale, pun foarte bine în valoare acțiunea plantelor medicinale conținute.

Cu proprietăți expectorante, antiseptice, antiinflamatoare, antitusive și emoliente, siropurile noastre ajută la tratarea tusei spastice, diminuează disconfortul și îmbunătățesc funcția respiratorie.

De asemenea, poți controla tusea și cu Pachetul Răceală Gripă. Conceput pentru o cură de 24 de zile, remediile din acest pachet te ajută să previi sau să tratezi gripa și răceala. Efectele acestor produse sunt reducerea disconfortului de la nivelul căilor respiratorii și funcționarea normală a aparatului respirator prin îmbunătățirea capacităţii acestuia.

Ce conține acest pachet care îmbunătățește căile respiratorii?

Produse Recomandate

Prin utilizarea împreună a produselor bazate pe ingrediente naturale cu efecte benefice asupra sănătății căilor respiratorii, poți ameliora atât tusea seacă, cât și tusea cu secreții.

Am cules pentru tine cele mai bune plante pentru tuse, le-am prelucrat 100% manual și le-am transformat în tratamente naturiste pentru ca tu să-ți redobândești sănătatea.

Natura este o sursă infinită de remedii. Te invităm să răsfoiești catalogul nostru sau să vizitezi magazinul online Faunus Plant și să alegi produsele naturale de care ai nevoie pentru a ameliora tusea.

Indiferent de ceaiul pe care ți-l prepari, poți include în el un strop de scorțișoară, anason sau câteva picături de suc de lămâie. Toate au proprietăți antitusive și calmante.

Articole Recomandate

Trimite mai departe