🤩 30% reducere la Gama Capsule! Descoperă produsele

Vine Moșul🎅 Ai 2+1 Cadou la Tot 🎁 Alege cadourile

Împreună, facem bine💫Susținem persoanele defavorizate💚 Vezi detalii campanie

ℹ️ Info: Întârzieri temporare în livrare - vezi detalii

Enterocolita la copii. De la simptome la remedii naturiste care funcționează

Aug 01, 2023 postat de Roxana
Enterocolita la copii. De la simptome la remedii naturiste care funcționează

Enterocolita la copii este una dintre cele mai comune afecțiuni. Indiferent dacă afectează intestinul subțire sau cel gros, această condiție este declanșată de diverse microorganisme, cum ar fi bacterii, viruși sau paraziți intestinali.

Din acest motiv, folosirea plantelor medicinale și aromate ca adjuvant în tratarea enterocolitei este recomandată pentru recuperarea eficientă a organismului.

Să descoperim împreună ce înseamnă enterocolita la copii, cum se manifestă și cum putem să ameliorăm simptomele cu ajutorul tratamentelor naturiste.

Ce este enterocolita la copii?

Enterocolita este o afecțiune comună în rândul bebelușilor și copiilor sub 7 ani. Ea se manifestă prin inflamarea tractului digestiv de la o infecție cu paraziți, bacterii sau virusuri cum ar fi rotavirusul sau enterovirusul.

De regulă, enterocolita la copii se manifestă prin diaree și vomă, care pot debuta în paralel, ceea ce duce la deshidratare. Cel mai frecvent tip de enterocolită este cea virală, care, spre exemplu, apare frecvent în colectivitățile de copii precum grădinița sau școala. De cele mai multe ori, nu este un motiv de îngrijorare și nu durează mai mult de trei zile.

Există două tipuri de enterocolită la cei mici, fiecare având cauzele sale care o declanșează.

Tipuri de enterocolită la copii

Spre deosebire de enterocolita la adulți, care se împarte în 6 tipuri de entercolită pe care ar trebui să le cunoști, enterocolita la copii este de 2 feluri.

Acestea sunt următoarele:

Enterocolita virală

Este frecvent întâlnită în lunile calde ale anului și în colectivități. Copiii pot contacta virusuri prin atingerea cu persoanele infectate sau prin consumul de alimente sau apă contaminate.

Acest tip de enterocolită se manifestă prin vomă sau diaree și febră. Scaunele celui mic sunt din ce în ce mai frecvente, pe parcursul afecțiunii. Acestea devin mai apoase și pot avea o culoare verzuie spre maronie. Episoadele de vomă, de regulă, se opresc repede, însă scaunul apos poate dura chiar și o săptămână.

Deoarece enterocolita virală poate provoca deshidratare rapidă la copii, este important să fii atent la semnele de deshidratare precum gura uscată, lipsa urinării, somnolența excesivă și ochii sticloși.

Enterocolita bacteriană (infecțioasă)

Enterocolita bacteriană este cauzată de bacterii precum E.Coli sau Salmonella. Copilașii pot contracta aceste bacterii prin consumul de alimente sau apă contaminate, contactul cu animale infectate sau contactul direct cu persoanele purtătoare ale infecției.

Acest tip de enterocolită se manifestă aproape la fel ca enterocolita virală, însă febra se poate întinde pe mai multe zile, pot interveni dureri severe de burtică și scaunul copilului nu doar că va fi apos, ci va avea urme de sânge.

Produse Recomandate

Simptomele enterocolitei la copii

Oricare ar fi tipul enterocolitei, deci oricare ar fi cauza ei, afecțiunea trebuie ținută sub control pentru că deshidratează și obosește organismul.

Enterocolita la copilași debutează brusc, cu stări de vomă și diaree. Copilul poate acuza și dureri de burtă, la fel cum poate avea stare febrilă.

Pierderea poftei de mâncare și starea generală de slăbiciune și letargie sunt, de asemenea, semnele caracteristice ale acestei afecțiuni.

După cum spuneam însă, principalul pericol îl constituie deshidratarea. Copiii mici, de la câteva luni până la 2 ani, care dau semne că ar avea această afecțiune, au o toleranță scăzută la deshidratare. Cu cât copilașul este mai mic, cu atât riscul de deshidratare crește. Cu alte cuvinte, în cazul copiilor foarte mici este recomandată intervenția medicală de urgență.

Ca să nu mai spunem că o bună parte din simptomele enterocolitei sunt determinate chiar de deshidratare: pierderi mari de apă și electroliți.

Remedii naturiste care combat enterocolita la copii

Adevărul este că există multe remedii din natură menite să combată simptomele enterocolitei la adulți și copii. Ghimbirul, menta și gențiana sunt doar o parte din aceste plante tămăduitoare. Nu există bunică în cămara căreia să nu existe aceste remedii făcătoare de minuni.

Dacă nu ești foarte bun prieten cu leacurile bătrânești, nu-ți face griji. Noi, cei de la Faunus Plant, îți punem la dispoziție remedii naturiste din flora autohtonă obținute prin prelucrare manuală care îți vor ajuta copilul. Atenție însă, acestea se recomandă doar copiilor care au peste 3 ani, nu și sugarilor.

Nu e greu, alături de noi înveți și cum să-ți ajuți digestia în mod natural.

Ceaiuri naturiste care funcționează

În tratamentul enterocolitei la copii, remediile naturiste, cum ar fi ceaiurile din plante, pot avea un rol benefic în ameliorarea simptomelor și susținerea procesului de vindecare.

Iată câteva ceaiuri naturiste care te ajută în gestionarea enterocolitei la copii:

  • ceaiul de mușețel,
  • ceaiul de mentă,
  • ceaiul de afine.

Ceaiul Gastricus, spre exemplu, conține ingrediente care ajută la funcționarea normală a sistemului digestiv, respectiv calmarea spasmelor intestinale.

Un alt remediu eficient pentru tratarea enterocolitei la copii este Ceaiul Gastric - Rețete Tradiționale. Acesta este recomandat pentru:

  • crampe abdominale,
  • enterocolită,
  • eliminarea senzației de vomă.

Am adus pentru tine cele mai bune plante pentru enterocolita la copii, le-am prelucrat 100% manual și le-am transformat în tratamente naturiste pentru ca tu să-i protejezi sănătatea copilului.

Te invităm să răsfoiești catalogul nostru sau să vizitezi magazinul online Faunus Plant și să alegi produsele naturale de care ai nevoie pentru a combate chiar acum enterocolita la copii.

Articole Recomandate

Trimite mai departe