🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cum ții la distanță înțepăturile de insecte. Remedii naturisteCum ții la distanță înțepăturile de insecte. Remedii naturiste

Jun 23, 2023 postat de Roxana
Cum ții la distanță înțepăturile de insecte. Remedii naturisteCum ții la distanță înțepăturile de insecte. Remedii naturiste

Te temi și tu, ca și noi, de înțepăturile de insecte? Fabulele ne-au învățat că furnica este din cale-afară de harnică. Însă nu trebuie să fii scriitor sau biolog ca să știi că harnicele furnici, alături de căpușe, țânțari și păianjeni, fac parte din familia insectelor care înțeapă. Adevărul e că orice ieșire la aer liber se poate transforma într-o poveste cu final deschis.

Deși insectele sunt supărătoare, și ele fac parte din natură. Din fericire, tot natura te ajută să le ții la distanță și îți vine în ajutor cu plante aromatice și medicinale, care, prelucrate cu grijă, ajung la tine sub forma remediilor naturiste eficiente pentru tratarea înțepăturile lor.

Află în cele ce urmează cum poti să te ferești atât tu, cât și cei dragi ție de ciupituri și descoperă care sunt remediile Faunus Plant menite să țină la distanță înțepăturile de insecte.

De ce să te ferești de înțepăturile insectelor?

Majoritatea pot crea disconfort, iar unele dintre ele pot fi însoțite de mâncărime, roșeață, cu umflătură și cu căldură locală. Uneori, prin scărpinat, te poți suprainfecta cu bacterii, iar în stadiile cronice, cu ciuperci. Cu alte cuvinte, dacă ai un sistem imunitar slăbit, ești destul de expus la alte afecțiuni.

Primul lucru pe care trebuie să îl facă orice persoană atunci când este înțepată de o insectă este să identifice ,,inamicul’’, să aplice comprese reci și să se orienteze către remediul potrivit.

Înțepăturile țânțarilor pot provoca reacții alergice. Acestea pot fi catalogate ca fiind cauze ale urticariei și pot transmite boli infecțioase precum virusul West Nile. Însă trebuie spus că există insecte și mai ,,periculoase’’.

Căpușele nu doar că înțeapă ci își introduc capul sub piele și încep să se hrănească. Iar dacă nu sunt depistate, micile insecte pot să reziste până la câteva zile pe corpul gazdă. În plus, ele pot migra către o altă gazdă, răspândind astfel anumite boli grave precum: boala Lyme, Tularemia și Ehrlichioza.

Prin urmare, intervenția urgentă în îndepărtarea insectelor este foarte importantă pentru a evita problemele și afecțiunile asociate cu acestea

Cum să ții la distanță înțepăturile de insecte?

Atunci când vine vorba de protejarea împotriva înțepăturilor insectelor, există câteva măsuri simple pe care le poți lua.

Este recomandat să porți bluze cu mâneci lungi și pantaloni lungi. De asemenea, e bine să eviți culorile aprinse sau imprimeurile florale, deoarece acestea pot atrage mai mult insectele.

Nici modalitățile naturale de a le ține la distanță nu sunt de neglijat. Există mai multe soluții, de la crearea unor amestecuri frumos mirositoare, la înfrumusețarea locuinței cu plante aromatice, la remedii din natură

Remedii naturiste care alungă bâzâitoarele

Există mai multe remedii naturiste care alungă insectele și le țin la distanță. E important de menționat că unele sunt eficiente pentru că previn înțepăturile, pe când altele sunt eficiente pentru tratarea zonei care a fost înțepată.

Iată care sunt cele mai folosite plante care ajută la alungarea sau ținerea departe a insectelor:

  • citronella;
  • lavanda;
  • eucaliptul;
  • busuiocul;
  • menta;
  • usturoiul;
  • oțetul de mere.

Dacă vrei protecție dublă împotriva țânțarilor, mai ales, apelează cu încredere la busuioc. Astfel, vei avea o plantă proaspătă, aromată și delicioasă în bucătărie, dar și o armă rapidă împotriva micilor intruși.

Remediile Faunus Plant care țin la distanță înțepăturile de insecte

Natura ne-a oferit cele mai frumoase daruri, plantele tămăduitoare. Iar noi, la Faunus Plant, am învățat, de-a lungul timpului, cum să le transformăm în remedii naturiste care să te ajute să te simți mai bine.

De aceea, îți vom prezenta o serie de remedii naturale cu beneficiile lor.

Produse Recomandate

Unguentul cu gălbenele, bun pentru piele

IInspirat de natură, unguentul din gălbenele Faunus Plant are efect benefic asupra pielii și poate fi folosit atât zilnic, pentru îngrijirea acesteia, cât și pentru afecțiuni, iritații sau răni accidentale.

Pentru acest produs, echipa noastră a folosit doar ingrediente naturale din culturi autohtone, de înaltă calitate.

Crema conține:

  • gălbenele (Calendula officinalis);
  • ulei de floarea-soarelui;
  • ceară de albine;
  • rășină de brad;
  • vitamina E;
  • ulei esențial de lavandă.

Țânțaricus Spray, alungă insectele 

Cu loțiunea Țânțaricus poți să te bucuri de ieșirile la iarbă verde liniștit. Produsul este aliatul 100% natural al întregii familii pentru momentele de relaxare.

Prin intermediul extractelor de plante din compoziția sa, uleiuri esențiale de lavandă, eucalipt și citronella, loțiunea poate fi utilizată în siguranță atât de adulți cât și de copiii de peste 1 an.

În plus, se poate aplica inclusiv și pe pielea sensibilă.

Unguentul cu Mărul Lupului, un cicatrizant eficient

Alt produs natural ce are acțiuni benefice pentru înțepăturile de insecte este unguentul cu Mărul Lupului care conține ulei de floarea-soarelui, ceară de albine, rășină de brad, ulei esențial de lavandă și vitamina E.

Este un foarte bun cicatrizant și regenerator al pielii.

Puterea naturii e în mâinile tale. Ține la distanță înțepăturile de insecte cu remediile naturiste Faunus Plant, realizate cu grijă și dragoste, în loturi mici, după rețete transmise din generație în generație și bucură-te de natură!

Articole Recomandate

Trimite mai departe