🤩 30% reducere la Gama Capsule! Descoperă produsele

Vine Moșul🎅 Ai 2+1 Cadou la Tot 🎁 Alege cadourile

Împreună, facem bine💫Susținem persoanele defavorizate💚 Vezi detalii campanie

ℹ️ Info: Întârzieri temporare în livrare - vezi detalii

Țânțaricus, spray anti-țânțari din plante naturale.

Țânțaricus, spray anti-țânțari din plante naturale.

Roxana Toderici |

Bâzâiala, insistența și pișcăturile țânțarilor îți sunt cunoscute, mai ales în sezonul cald sau atunci când vrei să vizitezi o zonă exotică, cu un climat umed? 

Chiar dacă reacția de la înțepătura țânțarilor dispare după câteva zile, senzația de usturime, roșeața și inflamarea zonei nu sunt deloc plăcute. Mai ales dacă umflătura de la înțepătură începe să pulseze sau să se extindă. Ca să nu mai vorbim de faptul că țânțarii pot fi purtători de boli. 

Există multe soluții prin care poți ține departe țânțarii. De exemplu, poți folosi soluții anti-țânțari făcute în casă ori poți avea ghivece cu plante anti-insecte. 

Noi îți facem cunoștință cu noul produs natural Faunus Plant, Țânțaricus.

Natura îți sare în ajutor cu plante aromatice și medicinale, care, culese cu grijă și prelucrate cu atenție, ajung la tine sub forma remediilor naturiste eficiente. 

Descoperă-le pe toate în catalogul Faunus Plant.

Află, în articolul de astăzi, de ce e bine să te ferești, atât tu, cât și copiii tăi de insectele bâzâitoare, ce plante alungă țânțarii și ce conține sprayul Țânțaricus, noul lor inamic natural.

De ce e bine să ne ferim de înțepăturile țânțarilor?

Țânțarii pot transmite foarte multe boli infecțioase, printre care:

  • boala Dengue (în principal, se manifestă ca o răceală normală însă, netratată, poate cauza complicații);
  • malaria (întâlnită în zone tropicale și subtropicale, parazitul malariei, Plasmodium, este transmis de țânțarul Anopheles)
  • virusuri care cauzează encefalită (inflamație a creierului);
  • virusul West Nile (se manifestă ca o gripă, cu episoade de febră, cefalee și dureri de spate),
  • virusul Zika.

Știai că, în afară de bolile pe care le pot transmite, înțepăturile țânțarilor pot provoca și reacții alergice, fiind și una dintre cauzele urticariei? Mai mult, dacă sistemul imunitar este slăbit, te poți confrunta cu alte complicații.

Pe lângă tot ce ți-am povestit mai sus, trebuie să mai iei în considerare și înțepăturile inestetice care se pot umfla și care provoacă mâncărime. 

Pentru calmare și pentru o piele frumoasă și sănătoasă încearcă și remedii naturiste pentru afecțiuni dermatologice de la Faunus Plant.

În aceste cazuri, prevenirea mușcăturilor de țânțari este mai mult decât necesară. Plantele care alungă țânțarii te pot ajuta.

Plante care alungă țânțarii

Există mai multe plante minune care alungă țânțarii și îi ține la distanță. Bineînțeles, unele plante sunt mai eficiente în lupta împotriva insectelor nesuferite care înțeapă, altele mai puțin. 

Uite care sunt cele mai importante plante care te pot ajuta să-ți păstrezi pielea curată, fără umflături care se întind, fără mâncărimi și înțepături:

  • citronella,
  • lavanda,
  • eucaliptul,
  • busuiocul, 
  • menta. 

E recomandat să ai în jurul tău plante anti-insecte pentru a te feri de înțepăturile acestora. Însă, din păcate, nu poți să ai cu tine în concediu sau afară în parc jardiniera cu lavandă, nu-i așa?

Vestea bună este că poți încerca ceva mult mai eficient, cum ar fi un spray natural cu extracte naturale din plante anti-țânțari. 

Țânțaricus, spray anti-țânțari și insecte din plante naturale

Inspirat de natură și puterea ei tămăduitoare, Țânțaricus este un spray natural special creat de echipa Faunus Plant, care ține departe țânțarii, căpușele și alte insecte datorită extractelor naturale și uleiurilor esențiale.

Spray-ul Țânțaricus conține:

  • ulei de frunze de Neem (catifelează pielea);
  • uleiuri esențiale de lavandă (mirosul de lavandă ține departe țânțarii și alte insecte);
  • eucalipt (mirosul puternic și proaspăt al eucaliptului este recomandat te ferește de înțepăturile insectelor);
  • citronella (acționează ca un agent de respingere al țânțarilor, mascând mirosul de acid lactic care atrage insectele). 

Loțiunea Țânțaricus este recomandată chiar și pentru pielea sensibilă, fiind 100% naturală, fără chimicale. Agită ușor recipientul înainte de utilizare și aplică produsul doar pe zone fără răni, de 2-3 ori pe zi sau de câte ori este necesar. Sprayul anti-insecte poate fi folosit cu încredere și pentru copii, începând cu vârsta de 1 an.

Bucură-te de plimbări prin parc, fără griji, cu ajutorul noului spray Țânțaricus de la Faunus Plant!