🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Trombii sau cheagurile de sânge: Ce sunt? Cum se formează?

14:57:53 PM EEST

Trombii sau cheagurile de sânge: Ce sunt? Cum se formează?

Cheagurile de sânge sau trombușii nu sunt altceva decât mase solide / semisolide formate prin procesul de coagulare.

Coagularea sângelui constituie un ”tratament” necesar și normal, deosebit de complex, prin care corpul reacționează în scopul evitării hemoragiilor declanșate în urma unor leziuni.

Ce sunt cheagurile de sânge?

Sistemul circulator, prin rețeaua de artere și vene, asigură circuitul sanguin între inimă și țesuturi (artere) și returul (vene).

În general, tot acest sistem autostradal funcționează în condiții optime. Uneori însă, apar blocaje, de consistența cocoloașelor într-o sticlă cu lichid.

Ei bine, în acest caz, este vorba despre cheaguri (trombuși), care nu sunt altceva decât acumulări solide / gelatinoase localizate în sânge, cu rolul să prevină hemoragiile.

Se întâmplă să apară cheaguri în artere sau vene în absența unei răni. Pericolul lor este cu atât mai mare cu cât pot genera blocaje în fluxul sanguin. Gradul de risc crește dacă încep să se deplaseze, ajungând la inimă, plămâni sau creier.

Cum se formează cheagurile de sânge? 

În variate circumstanțe, la nivelul pielii / țesuturilor din interiorul corpului se produce o leziune suficient de profundă încât să perforeze vasele sanguine. În astfel de momente, proteine și plachete din sânge sau trombocite migrează spre tăietură.

Împreună, toate aceste fragmente celulare se lipesc practic în orificiul creat, formând un aglomerat gelatinos care împiedică pierderea unei cantități însemnate de sânge.

Odată ce rana se vindecă, organismul dizolvă cheagul în mod natural. Dar există și situații când cheagurile nu doar că nu se dizolvă singure, dar se pot desprinde, migrând spre organe vitale și blocând circulația venoasă / arterială.

Astfel de situații reprezintă urgențe medicale.

Dacă un trombus ajunge la plămâni, declanșează embolie pulmonară. Având ca destinație inima, poate cauza un infarct. În schimb, ajuns la creier, poate duce la ictus.

Foarte frecvent, cheagurile se formează în venele profunde, în special la nivelul membrelor inferioare. Este cazul în care rezultă tromboza venoasă profundă.

Recomandări din magazinul Faunus Plant

Mereu este mai ușor să previi decât să tratezi, mai ales când complicațiile pot fi letale.

Ce ai de făcut să eviți asemenea riscuri?

Pentru început, este indicată o reevaluare a stilului de viață și o corectare a carențelor (renunțarea la fumat, evitarea sedentarismului etc.).

De asemenea, poți controla maladiile care favorizează formarea cheagurilor (diabet, afecțiuni cardiace).

Nu în ultimul rând, poți recurge la terapii naturiste pentru îmbunătățirea circulației sanguine, cu remedii care asigură o fluiditate optimă a sângelui.

Caută în magazinul nostru Pachetul Varice – Afecțiuni Circulatorii! O cură completă cu produsele noastre (ceaiuri și tincturi Circulatorus, gel Variplant) îți poate oferi sprijinul de care ai nevoie.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Complet pentru Picioare Sănătoase și Frumoase. Formule Avansate din Extracte Naturale Pentru Reducerea Disconfortului și Îmbunătățirea Circulației, Ceai Circulatorus 90g, Tinctură Circulatorus 200ml, Gel Variplant 250ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Complet pentru Picioare Sănătoase și Frumoase. Formule Avansate din Extracte Naturale Pentru Reducerea Disconfortului și Îmbunătățirea Circulației, Ceai Circulatorus 90g, Tinctură Circulatorus 200ml, Gel Variplant 250ml, faunusplant.ro
Pachet Complet pentru Picioare Sănătoase și Frumoase. Formule Avansate din Extracte Naturale Pentru Reducerea Disconfortului și Îmbunătățirea Circulației, Ceai Circulatorus 90g, Tinctură Circulatorus 200ml, Gel Variplant 250ml

Elimină disconfortul de la nivelul picioarelor, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la protejarea și regenerarea vaselor sanguine capilare, astfel încât varicele să nu îți provoace stări neplăcute și să te simți mai bine.

24 Reviews
269,00 lei 215,00 lei
Magazin naturist, Ceai Circulatorus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Circulatorus 90g, faunusplant.ro
Ceai Circulatorus 90g

Circulație sănătoasă . Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie la îmbunătățirea circulației venoase, fiind recomandat în varice, insuficienţă venoasă, tromboflebită, flebită, tromboză, fragilitate capilară, hemoroizi.

11 Reviews
24,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Circulatorus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Circulatorus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Circulatorus 200ml

Circulație sănătoasă. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la îmbunătățirea circulației venoase, fiind recomandată în varice, insuficienţă venoasă, tromboflebită, flebită, tromboză, fragilitate capilară, hemoroizi.

13 Reviews
46,00 lei
Magazin naturist, Gel Variplant 250 ml.Gel pentru Varice cu Extracte de Castan, Spânz și Gălbenele. Potrivit pentru Varice și Senzație de Picioare Grele. Proprietăți Venotonice, Antiinflamatoare și Relaxante. Stimuleazǎ Circulația. Fǎrǎ efecte adverse, faunusplant.ro
Gel Variplant 250 ml.Gel pentru Varice cu Extracte de Castan, Spânz și Gălbenele. Potrivit pentru Varice și Senzație de Picioare Grele. Proprietăți Venotonice, Antiinflamatoare și Relaxante. Stimuleazǎ Circulația. Fǎrǎ efecte adverse

Efect venotonic, antiedematos și antiinflamator, utilizat pentru stimularea circulației periferice în varice și ameliorarea disconfortului picioarelor obosite, având un conținut ridicat în extracte naturale. Reduce senzația de picioare grele și obosite ,Amelioreazǎ simptomele varicelor, senzația de greutate și disconfortul ,Contribuie la întărirea pereților venelor și la îmbunătățirea circulației sanguine

94 Reviews
59,00 lei