Vine Moșul🎅 Ai 2+1 Cadou la Tot 🎁 Alege cadourile

Împreună, facem bine💫Susținem persoanele defavorizate💚 Vezi detalii campanie

ℹ️ Info: Întârzieri temporare în livrare - vezi detalii

Trombii sau cheagurile de sânge: Ce sunt? Cum se formează?

Trombii sau cheagurile de sânge: Ce sunt? Cum se formează?

Faunus plant ro Admin |

Cheagurile de sânge sau trombușii nu sunt altceva decât mase solide / semisolide formate prin procesul de coagulare.

Coagularea sângelui constituie un ”tratament” necesar și normal, deosebit de complex, prin care corpul reacționează în scopul evitării hemoragiilor declanșate în urma unor leziuni.

Ce sunt cheagurile de sânge?

Sistemul circulator, prin rețeaua de artere și vene, asigură circuitul sanguin între inimă și țesuturi (artere) și returul (vene).

În general, tot acest sistem autostradal funcționează în condiții optime. Uneori însă, apar blocaje, de consistența cocoloașelor într-o sticlă cu lichid.

Ei bine, în acest caz, este vorba despre cheaguri (trombuși), care nu sunt altceva decât acumulări solide / gelatinoase localizate în sânge, cu rolul să prevină hemoragiile.

Se întâmplă să apară cheaguri în artere sau vene în absența unei răni. Pericolul lor este cu atât mai mare cu cât pot genera blocaje în fluxul sanguin. Gradul de risc crește dacă încep să se deplaseze, ajungând la inimă, plămâni sau creier.

Cum se formează cheagurile de sânge? 

În variate circumstanțe, la nivelul pielii / țesuturilor din interiorul corpului se produce o leziune suficient de profundă încât să perforeze vasele sanguine. În astfel de momente, proteine și plachete din sânge sau trombocite migrează spre tăietură.

Împreună, toate aceste fragmente celulare se lipesc practic în orificiul creat, formând un aglomerat gelatinos care împiedică pierderea unei cantități însemnate de sânge.

Odată ce rana se vindecă, organismul dizolvă cheagul în mod natural. Dar există și situații când cheagurile nu doar că nu se dizolvă singure, dar se pot desprinde, migrând spre organe vitale și blocând circulația venoasă / arterială.

Astfel de situații reprezintă urgențe medicale.

Dacă un trombus ajunge la plămâni, declanșează embolie pulmonară. Având ca destinație inima, poate cauza un infarct. În schimb, ajuns la creier, poate duce la ictus.

Foarte frecvent, cheagurile se formează în venele profunde, în special la nivelul membrelor inferioare. Este cazul în care rezultă tromboza venoasă profundă.

Recomandări din magazinul Faunus Plant

Mereu este mai ușor să previi decât să tratezi, mai ales când complicațiile pot fi letale.

Ce ai de făcut să eviți asemenea riscuri?

Pentru început, este indicată o reevaluare a stilului de viață și o corectare a carențelor (renunțarea la fumat, evitarea sedentarismului etc.).

De asemenea, poți controla maladiile care favorizează formarea cheagurilor (diabet, afecțiuni cardiace).

Nu în ultimul rând, poți recurge la terapii naturiste pentru îmbunătățirea circulației sanguine, cu remedii care asigură o fluiditate optimă a sângelui.

Caută în magazinul nostru Pachetul Varice – Afecțiuni Circulatorii! O cură completă cu produsele noastre (ceaiuri și tincturi Circulatorus, gel Variplant) îți poate oferi sprijinul de care ai nevoie.