🎁 Beneficiezi de 35% REDUCERE la toate pachetele. Profită acum. Ofertă limitată!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Trombii sau cheagurile de sânge: Ce sunt? Cum se formează?

14:57:53 PM EEST

Trombii sau cheagurile de sânge: Ce sunt? Cum se formează?

Cheagurile de sânge sau trombușii nu sunt altceva decât mase solide / semisolide formate prin procesul de coagulare.

Coagularea sângelui constituie un ”tratament” necesar și normal, deosebit de complex, prin care corpul reacționează în scopul evitării hemoragiilor declanșate în urma unor leziuni.

Ce sunt cheagurile de sânge?

Sistemul circulator, prin rețeaua de artere și vene, asigură circuitul sanguin între inimă și țesuturi (artere) și returul (vene).

În general, tot acest sistem autostradal funcționează în condiții optime. Uneori însă, apar blocaje, de consistența cocoloașelor într-o sticlă cu lichid.

Ei bine, în acest caz, este vorba despre cheaguri (trombuși), care nu sunt altceva decât acumulări solide / gelatinoase localizate în sânge, cu rolul să prevină hemoragiile.

Se întâmplă să apară cheaguri în artere sau vene în absența unei răni. Pericolul lor este cu atât mai mare cu cât pot genera blocaje în fluxul sanguin. Gradul de risc crește dacă încep să se deplaseze, ajungând la inimă, plămâni sau creier.

Cum se formează cheagurile de sânge? 

În variate circumstanțe, la nivelul pielii / țesuturilor din interiorul corpului se produce o leziune suficient de profundă încât să perforeze vasele sanguine. În astfel de momente, proteine și plachete din sânge sau trombocite migrează spre tăietură.

Împreună, toate aceste fragmente celulare se lipesc practic în orificiul creat, formând un aglomerat gelatinos care împiedică pierderea unei cantități însemnate de sânge.

Odată ce rana se vindecă, organismul dizolvă cheagul în mod natural. Dar există și situații când cheagurile nu doar că nu se dizolvă singure, dar se pot desprinde, migrând spre organe vitale și blocând circulația venoasă / arterială.

Astfel de situații reprezintă urgențe medicale.

Dacă un trombus ajunge la plămâni, declanșează embolie pulmonară. Având ca destinație inima, poate cauza un infarct. În schimb, ajuns la creier, poate duce la ictus.

Foarte frecvent, cheagurile se formează în venele profunde, în special la nivelul membrelor inferioare. Este cazul în care rezultă tromboza venoasă profundă.

Recomandări din magazinul Faunus Plant

Mereu este mai ușor să previi decât să tratezi, mai ales când complicațiile pot fi letale.

Ce ai de făcut să eviți asemenea riscuri?

Pentru început, este indicată o reevaluare a stilului de viață și o corectare a carențelor (renunțarea la fumat, evitarea sedentarismului etc.).

De asemenea, poți controla maladiile care favorizează formarea cheagurilor (diabet, afecțiuni cardiace).

Nu în ultimul rând, poți recurge la terapii naturiste pentru îmbunătățirea circulației sanguine, cu remedii care asigură o fluiditate optimă a sângelui.

Caută în magazinul nostru Pachetul Varice – Afecțiuni Circulatorii! O cură completă cu produsele noastre (ceaiuri și tincturi Circulatorus, gel Variplant) îți poate oferi sprijinul de care ai nevoie.

Produse recomandate

Pachet Varice - Afectiuni Circulatorii
Pachet Varice - Afectiuni Circulatorii
Pachet Varice - Afectiuni Circulatorii

Elimină disconfortul de la nivelul picioarelor, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la protejarea și regenerarea vaselor sanguine capilare, astfel încât varicele să nu îți provoace stări neplăcute și să te simți mai bine.

21 Reviews
224,30 lei 179,00 lei
Ceai Circulatorus 90g
Ceai Circulatorus 90g
Ceai Circulatorus 90g

Circulație sănătoasă . Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie la îmbunătățirea circulației venoase, fiind recomandat în varice, insuficienţă venoasă, tromboflebită, flebită, tromboză, fragilitate capilară, hemoroizi.

9 Recenzii
19,90 lei
Tinctura Circulatorus 200ml
Tinctura Circulatorus 200ml
Tinctura Circulatorus 200ml

Circulație sănătoasă. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la îmbunătățirea circulației venoase, fiind recomandată în varice, insuficienţă venoasă, tromboflebită, flebită, tromboză, fragilitate capilară, hemoroizi.

12 Recenzii
39,90 lei
Gel Variplant 250ml
Gel Variplant 250ml

Efect venotonic, antiedematos și antiinflamator, utilizat pentru stimularea circulației periferice în varice și ameliorarea disconfortului picioarelor obosite, având un conținut ridicat în extracte naturale.

90 Reviews
52,90 lei