🎉 FLASH SALE! Cumpără oricare 2 produse din Gama Colagenus și primești încă un Colagenus Lichid Cadou. Doar AZI!

🎉 Beneficiezi de până la 35% REDUCERE la toate remediile noastre. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Trombii sau cheagurile de sânge: Ce sunt? Cum se formează?

14:57:53 PM EEST

Trombii sau cheagurile de sânge: Ce sunt? Cum se formează?

Cheagurile de sânge sau trombușii nu sunt altceva decât mase solide / semisolide formate prin procesul de coagulare.

Coagularea sângelui constituie un ”tratament” necesar și normal, deosebit de complex, prin care corpul reacționează în scopul evitării hemoragiilor declanșate în urma unor leziuni.

Ce sunt cheagurile de sânge?

Sistemul circulator, prin rețeaua de artere și vene, asigură circuitul sanguin între inimă și țesuturi (artere) și returul (vene).

În general, tot acest sistem autostradal funcționează în condiții optime. Uneori însă, apar blocaje, de consistența cocoloașelor într-o sticlă cu lichid.

Ei bine, în acest caz, este vorba despre cheaguri (trombuși), care nu sunt altceva decât acumulări solide / gelatinoase localizate în sânge, cu rolul să prevină hemoragiile.

Se întâmplă să apară cheaguri în artere sau vene în absența unei răni. Pericolul lor este cu atât mai mare cu cât pot genera blocaje în fluxul sanguin. Gradul de risc crește dacă încep să se deplaseze, ajungând la inimă, plămâni sau creier.

Cum se formează cheagurile de sânge? 

În variate circumstanțe, la nivelul pielii / țesuturilor din interiorul corpului se produce o leziune suficient de profundă încât să perforeze vasele sanguine. În astfel de momente, proteine și plachete din sânge sau trombocite migrează spre tăietură.

Împreună, toate aceste fragmente celulare se lipesc practic în orificiul creat, formând un aglomerat gelatinos care împiedică pierderea unei cantități însemnate de sânge.

Odată ce rana se vindecă, organismul dizolvă cheagul în mod natural. Dar există și situații când cheagurile nu doar că nu se dizolvă singure, dar se pot desprinde, migrând spre organe vitale și blocând circulația venoasă / arterială.

Astfel de situații reprezintă urgențe medicale.

Dacă un trombus ajunge la plămâni, declanșează embolie pulmonară. Având ca destinație inima, poate cauza un infarct. În schimb, ajuns la creier, poate duce la ictus.

Foarte frecvent, cheagurile se formează în venele profunde, în special la nivelul membrelor inferioare. Este cazul în care rezultă tromboza venoasă profundă.

Recomandări din magazinul Faunus Plant

Mereu este mai ușor să previi decât să tratezi, mai ales când complicațiile pot fi letale.

Ce ai de făcut să eviți asemenea riscuri?

Pentru început, este indicată o reevaluare a stilului de viață și o corectare a carențelor (renunțarea la fumat, evitarea sedentarismului etc.).

De asemenea, poți controla maladiile care favorizează formarea cheagurilor (diabet, afecțiuni cardiace).

Nu în ultimul rând, poți recurge la terapii naturiste pentru îmbunătățirea circulației sanguine, cu remedii care asigură o fluiditate optimă a sângelui.

Caută în magazinul nostru Pachetul Varice – Afecțiuni Circulatorii! O cură completă cu produsele noastre (ceaiuri și tincturi Circulatorus, gel Variplant) îți poate oferi sprijinul de care ai nevoie.

Produse recomandate

Magazin naturist, Circulatorus - Ceai Circulație Sănătoasă 90g. Amestec plante medicinale pentru funcționarea normală a aparatului circulator, faunusplant.ro
Magazin naturist, Circulatorus - Ceai Circulație Sănătoasă 90g. Amestec plante medicinale pentru funcționarea normală a aparatului circulator, faunusplant.ro
11 Reviews
24,00 lei 20,00 lei
Magazin naturist, Variplant - Gel 250ml. Extract din plante medicinale cu proprietăți antivarice pentru picioare grele, efect antiinflamator, faunusplant.ro
Variplant - Gel 250ml. Extract din plante medicinale cu proprietăți antivarice pentru picioare grele, efect antiinflamator

Gel · 250ml Reduce senzația de picioare grele și obosite ,Amelioreazǎ simptomele varicelor, senzația de greutate și disconfortul ,Contribuie la întărirea pereților venelor și la îmbunătățirea circulației sanguine

94 Reviews
59,00 lei 50,00 lei