Vine Moșul🎅 Ai 2+1 Cadou la Tot 🎁 Alege cadourile

Împreună, facem bine💫Susținem persoanele defavorizate💚 Vezi detalii campanie

ℹ️ Info: Întârzieri temporare în livrare - vezi detalii

Ce trebuie sa facem pentru a fi fericiti?

Ce trebuie sa facem pentru a fi fericiti?

Faunus plant ro Admin |

Oare pe o scară de la 1 la 10 cât suntem de fericiți?

Pentru mulți dintre noi, fericirea pare mai degrabă o iluzie. Toată lumea o caută, toată lumea și-o dorește, dar prea puțini sunt cei care o și descoperă. De câte ori avem senzația că i-am dibuit ”secretul”, așa-zisa fericire nu face decât să ne alunece printre degete… încă o dată… pentru a nu se știe câta oară…

De ce ne este atât de greu să fim fericiți?

Clipă de clipă, din toate părțile, continuăm să fim bombardați cu sentimente negative precum tristețea, anxietatea sau frica. În plus, așteptările celorlalți, la fel ca propriile noastre așteptări, sunt mult prea mari. Și adeseori, sentimentului de fericire îi acordăm o semnificație mult prea abstractă sau imposibil de atins.

Senzația pe care uneori, o identificăm cu fericirea, este una evazivă, greu de definit. De regulă, oamenii au o idee destul de confuză referitoare la acest concept, care, și trebuie să recunoaștem, ne pune serios pe gânduri.

Aproape toată lumea caută fericirea în lucrurile materiale sau în compania persoanelor nepotrivite. Cu toate acestea, pentru a fi fericiți, nu trebuie să căutăm în afara noastră. Este suficient să ne resetăm gândirea, să încercăm să ne redescoperim așa cum suntem cu adevărat, cu bune și rele, cu obiceuri și pasiuni, cu tot ce înseamnă propria noastră viață.

Care sunt ”ingredientele” fericirii?

Secretul fericirii se află în alegerile pe care le facem zi de zi. Dacă greșim ”ingredientele” sau dozajul, ne putem aștepta ca în loc de fericire să găsim contrariul.

Iată câteva sugestii care ne vor apropia de starea de fericire:

a. Identificarea lucrurilor care ne plac

De prea multe ori riscăm să punem în plan secundar ceea ce ne bucură. Pe termen lung, sacrificarea propriilor interese va aduce cu sine un sentiment de frustrare, ce ne va accentua insatisfacțiile și ne va îndepărta tot mai mult de fericire.

b. Aprecierea a ceea ce avem deja

Din dorința asiduă de a găsi ceva ce credem că ne va reda fericirea, uităm tocmai de lucrurile pe care le avem deja și care ne fac fericiți. Un prim pas ar fi să le apreciem. Curând vom descoperi că iarba din curtea noastră este la fel de verde ca cea din curtea vecinului.

c. Eliberarea emoțiilor

Dacă din diferite motive, voluntar sau involuntar, ajungem să ne reprimăm trăirile sufletești, este ca și cum ne-am frânge singuri șansa de a cunoaște fericirea. De ce să nu eliberăm mai bine, tot ce am ținut până acum ascuns în gândurile și inimile noastre?

d. Evitarea rutinei

Rutina zilnică ne dă siguranță, eliminând din discuție neprevăzutul. Dar tot rutina ne transformă viața într-o călătorie monotonă, lipsită de farmec, pe când ieșirea din tipare ne va răsplăti existența cu emoții neașteptate, pe care am putea începe să le apreciem.

Pentru a savura bucuria de a trăi, să nu uităm să ne cultivăm propriile interese și pasiuni! Să nu uităm să apreciem ceea ce avem deja, să invățăm să ne eliberăm de emoții și nu în ultimul rând, să nu uităm să încercăm lucruri noi!