🎉 FLASH SALE! Profită de EXTRA 10% Reducere la gama CAPILARUS! Doar AZI!

🎉 Beneficiezi de până la 35% REDUCERE la toate remediile noastre. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Scurt ghid pentru alegerea celor mai bune tincturi din plante

14:58:52 PM EEST

Scurt ghid pentru alegerea celor mai bune tincturi din plante

Alegerea tincturilor din plante medicinale, la fel ca alegerea altor remedii naturiste, nu se face după ureche. Pentru maximul de eficiență și de beneficii, se va ține cont de câțiva factori, ca de pildă, selectarea plantelor sau procesul de producție.

Ce trebuie să știi despre alegerea tincturilor?

O tinctură de calitate se recunoaște după modul în care se prezintă produsul în sine. Și nu numai. Iată câteva criterii.

Proveniența plantelor

Pentru ca tincturile să atingă eficiență maximă, contează zona de unde se culeg plantele. Ideal ar fi ca ele să provină din zone complet nepoluate sau din culturi bio.

Ierburile de leac pe care le folosim la Faunus Plant provin din flora spontană locală. Însăși zona în care ne desfășurăm activitatea are resurse foarte bogate de specii cu însușiri terapeutice.

Prelucrarea și procesarea

Modalitatea de prelucrare a plantelor medicinale își pune amprenta asupra produsului finit. Când fiecare etapă se parcurge manual, proprietățile plantelor se păstrează intacte.

În cazul nostru, întregul proces de producție are loc manual, de la selectarea și mărunțirea plantelor, până la dozarea ingredientelor și ambalare.

Părțile plantelor utilizate

Doar pentru că o plantă are beneficii terapeutice, nu înseamnă că toate părțile componente (frunze, flori, rădăcini etc.) le oferă în aceeași măsură sau că au aceleași utilizări.

La Faunus Plant, avem grijă la astfel de detalii. Pentru ca tincturile să nu-și diminueze din potență, selectăm doar părți care încorporează cel mai bine principiile active.

Dozarea ingredientelor

Chiar dacă se respectă fiecare dintre criteriile anterioare, nu înseamnă că tincturile au toate aceleași caracteristici organoleptice și medicinale. Totodată, nu înseamnă că toate sunt naturale.

Dacă pentru plantele uscate și mărunțite, așa cum se prezintă în ceaiuri, lucrurile sunt destul de evidente, pentru tincturi nu mai este valabil.

În acest caz, alcoolul trebuie să aibă o concentrație suficient de ridicată încât să extragă compușii activi vizați.

Pe de altă parte, eficiența produsului finit depinde și de raportul dintre cantitatea de alcool și de extracte vegetale.

Nu în ultimul rând, se vor exclude remediile care conțin coloranți sau conservanți.

Pentru extractele noastre hidroalcoolice, 100 % naturale, respectăm cantitățile optime, așa încât preparatele să nu-și piardă din potență.

În plus, ne bazăm pe rețete originale, moștenite în familie, care dau rezultate optime, dovedindu-și eficacitatea de generații.

Ce e important de reținut despre alegerea tincturilor din plante medicinale?

Ca să știi sigur că achiziționezi cea mai bună tinctură, începe cu un research aprofundat.

Privește eticheta produsului (ingrediente, dozare, utilizări etc.).

Informează-te despre firma producătoare și caută detalii pe care le consideri relevante (descrieri produse, testimoniale clienți etc.).

Iar înainte să punem capăt acestui scurt ghid, te invităm în magazinul nostru online în secțiunile Tincturi simple și Tincturi compuse, să alegi produsele potrivite pentru problema ta de sănătate!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
205,00 lei 154,00 lei
Magazin naturist, Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar, faunusplant.ro
Magazin naturist, Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar, faunusplant.ro
Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar

Tinctura compusa · Lichid · 200ml Sporește nivelul de energie și rezistența fizică ,Contribuie la întărirea și protejarea vaselor de sânge ,Susține sistemul imunitar şi funcționarea optimǎ a organismului

48 Reviews
54,00 lei 35,00 lei