🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ce sunt virusurile și bacteriile și cum să le combați

14:59:22 PM EEST

Ce sunt virusurile și bacteriile și cum să le combați

Un lucru este cert, virusurile și bacteriile nu pot fi observate cu ochiul liber de către om, însă pot cauza afecțiuni care deteriorează starea de bine a organismului. 

Și dacă te întrebi ce au în comun cele două infecții, virale și bacteriene, atunci află că ambele sunt cauzate de microbi. Însă, modalitățile prin care reușești să scapi de ele diferă.

De obicei, atunci când te confrunți cu o infecție, probabil te gândești că este bine să iei antibiotice și antivirale. Află, însă, că virusurile nu pot fi tratate cu antibiotice. Ca atare, nici bacteriile nu pot fi tratate cu antivirale. 

Acestea fiind spuse, hai să vedem care este semnificația bacteriilor și virusurilor și care sunt, mai exact, diferențele de tratament. 

Ce sunt virusurile 

Virusurile reprezintă mici paraziți, un ansamblu de diferite tipuri de molecule ce au în compoziție material genetic (ADN sau ARN), cu un strat exterior proteic. 

Uneori, acest strat exterior mai este acoperit și cu grăsime ce poate determina proeminențe (triunghiulare, cu vârfuri sau sub formă de ciupercă). 

Aceste proeminențe se leagă doar la anumiți receptori ai unei celule gazdă, determinând care dintre celule va fi afectată de virus și cât de infecțios va fi el ulterior. 

Pe de altă parte, știai că virusurile nu sunt considerate organisme vii?

De ce?

Datorită faptului că ei trebuie să infecteze o celulă gazdă pentru a supraviețui și pentru a se reproduce. Cu alte cuvinte, virusurile sunt doar paraziți dependenți de o gazdă. 

Iar în momentul în care ei acționează, totul se desfășoară după un proces. Virusurile atacă prima dată ribozomii (sediul proteinelor) și apoi transformă proteinele sănătoase în proteine virale. 

Astfel, infecția virală începe să se instaleze în organismul tău. 

Cum se transmit infecțiile virale și afecțiunile asociate

Cel mai important aspect este reprezentat de cum apar infecțiile virale. Mai ales că majoritatea sunt și contagioase. Ele pot fi transmise de la persoană la persoană printr-o mulțime de căi, precum:

  • intrarea în contact cu o altă persoană ce are infecție virală;
  • intrarea în contact cu suprafețe contaminate;
  • transmiterea dintre mamă și copil pe parcursul sarcinii;
  • mușcăturile insectelor.

    Iar câteva exemple de infecții virale sau boli produse de virusuri sunt: gripa, răcelile comune, gastroenterită, HIV, afecțiuni hepatice sau meningită.

    Ce sunt bacteriile 

    Bacteriile reprezintă microorganisme formate dintr-o singură celulă. 

    Ele pot trăi în orice mediu, inclusiv în organismul uman. Aceste organisme microscopice pot avea mai multe forme și dimensiuni și se împart în bacterii aerobe (necesită oxigen pentru a supraviețui), bacterii anaerobe (mor atunci când sunt expuse la oxigen) și cele care preferă oxigenul (dar pot trăi și fără el). 

    Însă, tipurile de bacterii care îi pot determina infecții omului sunt cele patogene.

    Cum se transmit infecțiile bacteriene și afecțiunile asociate

    Deși există diferite boli produse de bacterii, aproximativ 1% te îmbolnăvesc cu adevărat. Mai mult decât atât, multe specii sunt benefice pentru sănătatea organismului tău. 

    Cu toate acestea, infecțiile bacteriene pot fi contagioase, fiind transmisibile de la o persoană la alta prin mai multe moduri:

    • contactul cu alte persoane infectate (spre exemplu, care strănută sau tușesc) și cu fluidele lor corporale (atingere, sărutări, act sexual);
    • transmiterea dintre mamă și copil în timpul sarcinii;
    • contactul cu suprafețe contaminate cu bacterii (spre exemplu mânerele ușilor).

      Printre afecțiunile cauzate de infecțiile bacteriene se numără: infecțiile urinare, intoxicații alimentare sau afecțiuni intestinale, gonoree, tuberculoză, ori meningită bacteriană.

      Diferența dintre tratamentul infecțiilor bacteriene și virale

      Așa cum am menționat și la începutul articolului, infecțiile cauzate de bacterii nu pot fi tratate cu antivirale, iar infecțiile cauzate de virusuri (virale) nu pot fi tratate cu antibiotice.

      În principiu, bacteriile sunt tratate prin antibiotice și, în cazuri mai severe, prin vaccinare. În ceea ce privește virusurile, antibioticele nu funcționează, vaccinurile fiind principala modalitate prin care tu poți preveni apariția infecțiilor virale.

      De altfel, știai că există numeroase tratamente naturiste care contribuie la prevenirea și ameliorarea infecțiilor cauzate de virusuri și bacterii?

      Spre exemplu, atunci când temperaturile reci se instalează, răcelile comune și gripa afectează cât mai multe persoane. Consumul de remedii naturiste cu plante medicinale pot fi adevărate antibiotice naturale. Ele îți întăresc sistemul imunitar și ajută organismul în lupta cu virusurile și bacteriile. În plus, le poți culege și prepara manual. Scopul principal este creșterea imunității prin metode naturale, astfel încât organismul să fie pregătit atunci când urmează un sezon care îl poate pune la grea încercare. 

      Gândește-te că un simplu ceai de coada calului este un bun remediu pentru bolile de plămâni, având multiple beneficii și în prevenirea infecțiilor urinare. De regulă ceaiurile și tincturile din plante naturale te ajută să previi de la afecțiuni ușoare la probleme severe de sănătate. Desigur, nu ezita să mergi la medic dacă starea ta de bine nu se ameliorează.

      Ai grijă de sănătatea ta și a celor din jur. Noi, în familia FaunusPlant, culegem plantele medicinale cu atenție și le preparăm manual. Valorificăm resursele oferite de mama natură și te susținem în lupta cu virusurile și bacteriile pentru păstrarea sănătății.

      Produse recomandate

      Magazin naturist, Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale, faunusplant.ro
      Magazin naturist, Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale, faunusplant.ro
      Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale

      Diuretic, antiseptic urinar, antiinflamator, uricozuric (creşte eliminarea acidului uric prin urină), antidiareic, antibacterian, depurativ.

      6 Reviews
      210,00 lei 157,50 lei
      Magazin naturist, Ceai Renalus 90g, faunusplant.ro
      Magazin naturist, Ceai Renalus 90g, faunusplant.ro
      Ceai Renalus 90g

      Rinichi sănătoși. Amestec compus din 8 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a rinichilor și a vezicii urinare, acesta fiind recomandat în inşi inflamaţiifecţii atractului le urinar (cistite, pielonefrite), litiază urinară.

      8 Recenzii
      24,00 lei 18,00 lei
      Magazin naturist, Tinctura Renalus 200ml, faunusplant.ro
      Magazin naturist, Tinctura Renalus 200ml, faunusplant.ro
      Tinctura Renalus 200ml

      Rinichi sănătoși. Extract hidroalcoolic concentrat din 8 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a rinichilor și a vezicii urinare, aceasta fiind recomandată în infecţii şi inflamaţii ale tractului urinar (cistite, pielonefrite), litiază urinară.

      9 Reviews
      46,00 lei 39,00 lei
      Magazin naturist, Ceai Hepatobiliarus 90g, faunusplant.ro
      Magazin naturist, Ceai Hepatobiliarus 90g, faunusplant.ro
      Ceai Hepatobiliarus 90g

      Ficat sănătos și bilă activă. Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a ficatului şi a vezicii biliare și protejarea celulelor hepatice, fiind recomandat în hepatite acute și cronice, dischinezii biliare, ciroză hepatică, congestie şi insuficienţă hepatică.

      12 Recenzii
      24,00 lei 18,00 lei
      Magazin naturist, Tinctura Hepatobiliarus 200ml, faunusplant.ro
      Magazin naturist, Tinctura Hepatobiliarus 200ml, faunusplant.ro
      Tinctura Hepatobiliarus 200ml

      Ficat sănătos și bilă activă. Extract hiroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a ficatului şi a vezicii biliare și protejarea celulelor hepatice, fiind recomandată în hepatite acute și cronice, dischinezii biliare, ciroză hepatică, congestie şi insuficienţă hepatică.

      15 Reviews
      46,00 lei 39,00 lei
      Magazin naturist, Ceai Respiratorus 90g, faunusplant.ro
      Magazin naturist, Ceai Respiratorus 90g, faunusplant.ro
      Ceai Respiratorus 90g

      Căi respiratorii sănătoase. Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a aparatului respirator, acesta fiind recomandat în tuse convulsive, spastice şi asmatice, gripe, răceli, bronşite, laringite.

      18 Recenzii
      24,00 lei 20,00 lei
      Magazin naturist, Tinctura Respiratorus 200ml, faunusplant.ro
      Magazin naturist, Tinctura Respiratorus 200ml, faunusplant.ro
      Tinctura Respiratorus 200ml

      Căi respiratorii sănătoase. Extract hidroalcoolic concentrat din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a aparatului respirator, aceasta fiind recomandată în tuse convulsive, spastice şi asmatice, gripe, răceli, bronşite, laringite.

      7 Reviews
      46,00 lei 39,00 lei
      Magazin naturist, Sirop Respiratorus 200ml, faunusplant.ro
      Sirop Respiratorus 200ml

      Expectorant, antitusiv, antispastic, antiinflamator, antiseptic. Recomandări: tuse convulsive, spastice şi asmatice, gripe, răceli, bronşite, laringite.

      26 Reviews
      33,00 lei 28,00 lei