🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Celiachia sau intoleranța la gluten: Ce este și cum recunoști boala celiacă?

14:57:24 PM EEST

Celiachia sau intoleranța la gluten: Ce este și cum recunoști boala celiacă?

Boala celiacă poate avea manifestări diverse, localizate la variate organe și nu scutește nicio categorie de vârstă. Multe persoane pot suferi de această tulburare, fără însă să fie la curent.

Se întâmplă deoarece diagnosticarea nu e mereu simplă, tocmai din cauza simptomelor diversificate, confundabile cu ale altor maladii, care nu se asociază neapărat cu celiachia.

Ce este boala celiacă?

Ceea ce descrie de fapt o intoleranță alimentară permanentă la gluten, nu este o alergie la această substanță proteică prezentă în boabele unor cereale cu spic (orz, grâu, secară) și în făinurile obținute. Nu este nici contagioasă, ci are o natură ereditară și nu se vindecă.

Este vorba despre o patologie autoimună, care afectează aparatul digestiv, în principal, intestinul subțire. Practic, persoanele cu celiachie prezintă o sensibilitate la gluten și nu pot consuma alimente care-l conțin.

În caz contrar, sistemul imunitar reacționează cu destulă agresivitate la gluten (pe care-l percepe ca pe o toxină), putând declanșa leziuni la nivelul intestinului subțire, pe lângă alte efecte mai mult sau mai puțin nasoale.

Cum se manifestă boala celiacă

Ca localizare și intensitate, tabloul simptomatic acoperă un spectru destul de larg:

Simptome gastrointestinale

Cele mai comune sunt manifestările din sfera digestivă:

  • Balonări abdominale;
  • Crampe și dureri de burtă;
  • Senzație de plin;
  • Constipație sau diaree;
  • Meteorism și flatulență;
  • Greață și vărsături;
  • Scaun deschis la culoare.

Scădere în greutate

Tulburarea împiedică absorbția corectă a unor nutrienți esențiali din alimente, ceea ce duce la carențe importante și uneori la scădere în greutate nejustificată. Uneori, slăbirea poate fi acompaniată și de tulburări ale poftei de mâncare.

Oboseală

O stare de epuizare continuă, de lipsă de energie, de slăbiciune, de oboseală psiho-fizică poate de asemenea însoți simptomatologia bolnavilor de celiachie. Simptomele apar cu precădere după consumul unor alimente cu gluten.

Dureri de cap

Mai ales dacă persistă, migrenele pot constitui un semnal de alarmă pentru boala celiacă. Doar că trebuie excluse alte posibile cauze ale durerilor de cap:

  • Unele patologii;
  • Oboseala;
  • Stresul etc.

Anemii

O consecință a celiachiei poate fi și anemia, o diminuare importantă a nivelului sanguin de hemoglobină. Tulburarea apare adeseori în compania stărilor de oboseală accentuată.

Erupții cutanate

Un serios semnal de alarmă poate fi și dermatita herpetiformă. Este vorba despre o erupție cutanată (mai mult sau mai puțin extinsă), vizibilă mai ales pe pielea coatelor, genunchilor și pe fese.

Recomandări

Chiar dacă maladia nu are un tratament propriu-zis, aceasta se poate controla printr-o dietă alimentară fără gluten. Iar prin unele remedii din plante medicinale, așa cum sunt produsele noastre din Pachetul Stomac Sănătos – Afecțiuni Gastrointestinale, se poate avea și controlul simptomelor digestive.

Produse recomandate

Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Gastric 180g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Gastric 180g, faunusplant.ro
Ceai -Retete Traditionale- Gastric 180g

Diminuează aciditatea gastrică, antispastic, astringent, antiinflamator, cicatrizant.

17 Reviews
36,00 lei 31,00 lei
Magazin naturist, Ceai Gastricus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Gastricus 90g, faunusplant.ro
Ceai Gastricus 90g

Stomac sănătos și digestie perfectă. Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie funcționarea normală a tractului gastrointestinal, fiind recomandat în hiperaciditate gastrică (gastrită hiperacidă), ulcer gastric și duodenal, afecţiuni gastrointestinale cu componentă spastică (crampe abdominale, colici biliare), meteorism (balonare).

7 Recenzii
24,00 lei 18,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Gastricus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Gastricus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Gastricus 200ml

Stomac sănătos și digestie perfectă. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie funcționarea normală a tractului gastrointestinal, fiind recomandată în hiperaciditate gastrică (gastrită hiperacidă), ulcer gastric și duodenal, afecţiuni gastrointestinale cu componentă spastică (crampe abdominale, colici biliare), meteorism (balonare).

6 Recenzii
46,00 lei 39,00 lei