🎁 Până la 50% DISCOUNT la TOATE produsele! Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Care sunt categoriile cu risc crescut în fața infecției cu COVID-19?

14:57:48 PM EEST

Care sunt categoriile cu risc crescut în fața infecției cu COVID-19?

Toată lumea poate lua de pe unde umblă virusul secolului. Doar că există categorii cu risc la infecția COVID-19, asupra cărora patogenul acționează foarte agresiv.

Categorii cu risc la infecția COVID-19 

Oricine poate lua virusul dacă se expune. Însă nu toți suntem egali în fața agentului infecțios. La unii oameni cresc probabilitățile ca maladia să aibă simptome severe și mai ales o u complicații care să le pună în pericol viața.

Care sunt aceste categorii?

Vârstnicii

Așa cum se prezintă statisticile momentului, reprezintă categoria cu risc major, chiar dacă au o stare de sănătate relativ bună. Însă când apar și comorbidități, pericolul se accentuează.

Măsuri de precauție sunt necesare și pentru seniorii recuperați în centre de îngrijire, de asemenea, foarte vulnerabili.

Adulții afectați de unele boli 

În această categorie intră persoanele majore cu patologii care pot genera complicații serioase odată infectate cu COVID-19.

Cel mai adesea este vorba despre diabetici, pacienții oncologici, hipertensivi, persoane cu afecțiuni cardiace (insuficiență cardiacă), pulmonare (astm, emfizem, BPOC, fibroză), hepatice (hepatită) sau renale grave.

Nu mai puțin în pericol sunt pacienții cu afecțiuni ale sistemului nervos, precum Parkinson, scleroză multiplă sau paralizie cerebrală.

Pacienți cu imunitatea slăbită 

Un sistem imunitar sănătos poate combate germenii responsabili de infecția COVID-19. Însă când scade eficiența sistemului imunitar (transplant de organe sau de măduvă, HIV / SIDA, tratamente antitumorale), cresc riscurile de complicații asociate.

Persoane supraponderale și obeze 

Excesul de grăsime corporală, în principal de grăsime viscerală, cauzează inflamații care dereglează sistemul imunitar.

Obezii, comparativ cu persoane cu IMC (indice de masă corporală) normal, riscă mai mult să ajungă în condiții critice și să fie recuperați în terapie intensivă.

Femeile însărcinate 

Nu se cunosc exact mecanismele patologiei, însă au existat cazuri de deces cauzat de coronavirus. La fel, au existat și cazuri în care virusul s-a transmis nou-născuților.

Persoane care au contact cu bolnavii 

Poate fi vorba despre membrii familiei. Poate exista în familie un bolnav asimptomatic, care apoi transmite maladia unei persoane din categoria cu risc (sau nu neapărat).

Tot aici intră personalul medical și auxiliar (infirmieri, îngrijitori) din unitățile sanitare, pompierii, poliția etc. Cu accent pe cei din prima linie, care preiau cazurile pozitive sau au mai mare tangență cu bolnavii.

Persoane cu profesii în care se expun din cauza aglomerației

Este o categorie vastă, care include:

  • Sportivi (fotbaliști profesioniști, cum au fost cazuri recente);
  • Personal angajat la pompe funebre;
  • Comercianți și vânzători;
  • Personal din sectorul HoReCa;
  • În general, cei care prestează servicii pentru populație.

Recomandări din magazinul Faunus Plant

Așa cum arată statisticile, vulnerabilitatea organismului uman contribuie la creșterea ratei infectărilor.

Ce este de făcut?

În funcție de situație, se poate acționa schimbând stilul de viață și ajutând mecanismele imunitare.

Soluții avem și din magazinul Faunus Plant, ca de pildă Pachetul Vitaminizant – Imunitate Adulți și Pachetul Slăbire – Silueta Ideală.

Efectele nu se vor vedea imediat, ci după o cură de câteva săptămâni. Însă cu un virus atât de agresiv, este mereu bine să fii cu un pas înaintea lui, întărindu-ți imunitatea sau / și scăpând măcar de o parte dintre kilogramele în exces!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ.

6 Recenzii
138,00 lei 69,00 lei
Magazin naturist, Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile, faunusplant.ro
Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile

Favorizează arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă din organism și contribuie la scăderea în greutate prin reducerea poftei de mâncare. Ajutǎ la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor şi menținerea greutății ,Ajută la îmbunătățirea digestiei și a funcției intestinale ,Contribuie la eliminarea excesului de apă din organism

151 Reviews
210,00 lei 126,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Vitaminizantus 200ml

Vitamine pentru creșterea imunității. Extract hidroalcoolic concentrat din Cătină, Echinacea, Măceșe și Urzică cu efecte puternic vitaminizante și tonifiante, conceput special pentru întărirea sistemului imunitar.

9 Reviews
46,00 lei 32,00 lei
Magazin naturist, Ceai Siluetus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Siluetus 90g, faunusplant.ro
Ceai Siluetus 90g

Siluetă ideală. Amestec compus din 9 plante medicinale care contribuie la scăderea în greutate şi menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză şi laxaţie, acesta fiind recomandat în curele de slăbire și obezitate.

151 Reviews
24,00 lei 17,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Siluetus 200ml. Formulǎ naturalǎ din 9 plante medicinale pentru reducerea greutății. Reduce apetitul şi favorizeazǎ arderea grǎsimilor. Ajutǎ la eliminarea toxinelor din organism, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Siluetus 200ml. Formulǎ naturalǎ din 9 plante medicinale pentru reducerea greutății. Reduce apetitul şi favorizeazǎ arderea grǎsimilor. Ajutǎ la eliminarea toxinelor din organism, faunusplant.ro
Tinctura Siluetus 200ml. Formulǎ naturalǎ din 9 plante medicinale pentru reducerea greutății. Reduce apetitul şi favorizeazǎ arderea grǎsimilor. Ajutǎ la eliminarea toxinelor din organism

Siluetă ideală. Extract hidroalcoolic concentrat din 9 plante medicinale care contribuie la scăderea în greutate şi menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză şi laxaţie, aceasta fiind recomandată în curele de slăbire și obezitate.

148 Reviews
46,00 lei 37,00 lei