🎁 2+1 GRATIS la TOATE produsele și pachetele! Profită acum. Ofertă limitată!

🎁 Transport Gratuit + Tinctură Propolis CADOU la comenzi de peste 149 Lei!

Coșul dvs. este gol

Alimentatia in sezonul rece, pentru prevenirea virozelor respiratorii

14:54:06 PM EEST

Alimentatia in sezonul rece, pentru prevenirea virozelor respiratorii

Virozele respiratorii… Atât de comune, dar de multe ori, atât de periculoase…

Cu siguranță, cel puțin odată, ai făcut cunoștință cu gripa, cu răceala, cu tusea, cu nasul înfundat și durerea de gât. Însă de prea puține ori, te-ai gândit că prin câteva măsuri aproape banale, le poți preveni. Sau, cel puțin, le poți ameliora simptomele, limitând riscul unor complicații.

O metodă exrem de eficace, care suplimentează măsurile de protecție, se referă la alimentație.

Știința a demonstrat că sistemul imunitar se poate întări și activa cu ajutorul alimentației potrivite. Astfel, se recomandă dietele bogate în minerale, vitamine și substanțe antioxidante, în măsură să completeze anumite carențe.

Vitamina A

Un rol esențial îl are vitamina A. Împreună cu precursoarele sale, carotenoizii, protejează sănătatea ochilor, pielii și parului. În plus, contribuie la creșterea rezistenței în fața infecțiilor.

Printre varietățile alimentare bogate în beta-caroten, se numără morcovii, roșiile, ardeiul, pătrunjelul, spanacul, caisele, mango, dar și ficatul, untul sau ouăle.

Vitamina B

La fel de importante sunt și vitaminele din grupul de B-uri. Esențiale în buna funcționare a sistemului imunitar și în sinteza anticorpilor, protejează de procesele inflamatorii și infecțioase.

B-urile se regăsesc într-o concentrație semnificativă, în cerealele integrale (mai puțin în cele rafinate), în ficat, ciuperci, ouă, pește, carne, nuci și migdale.

Vitamina C

Vitamina C, printre altele, ajută la susținerea sistemului imunitar. Cu un puternic efect antioxidant, accelerează timpul de vindecare și blochează evoluția patologiilor respiratorii.

Dintre sursele alimentare de vitamina C, fac parte citricele, strugurii, fructele de pădure, dar și ardeii, roșiile, conopida, spanacul, broccoli și salata verde.

Zincul

Din categoria oligoelementelor, se remarcă zincul. Un micronutrient fundamental în funcționarea barierelor de protecție, acesta participă activ la scăderea riscurilor de contaminare cu germeni.

Zincul este prezent mai ales în carne, pește, fructe de mare, cereale, legume, semințe (floarea soarelui, dovleac), ciuperci, ciocolată și gălbenuș de ou.

Recomandare:

Pentru că natura reprezintă un izvor neprețuit de remedii pentru întărirea sistemului imunitar, îți propunem să încerci din magazinul nostru, pachetele Imunitate Adulți și Imunitate Copii. Prin efectele imunostimulante și vitaminizante, sunt de un real folos pentru creșterea rezistenței, sporirea capacității de protecție și pentru refacerea organismului ”încercat” de gripă, răceală și alte afecțiuni respiratorii.

Produse recomandate

Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii
Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii
Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii

Pachetul contribuie la stimularea imunității, creșterea rezistenței organismului la boli, acoperirea carențelor de vitamine, depurare și tonifiere generală.

6 Recenzii
83,60 lei 66,50 lei
Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti
Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti
Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ.

6 Recenzii
139,60 lei 111,50 lei
Sirop Vitaminizantus 200ml
Sirop Vitaminizantus 200ml

Vitaminizant, imunostimulator, antianemic. Recomandări: avitaminoze, anemii, astenie, inapetenţă, prevenirea răcelii şi gripei, oboseală, convalescenţă, sensibilitate la infecţii.

18 Recenzii
20,90 lei
Tinctura Vitaminizantus 200ml
Tinctura Vitaminizantus 200ml
Tinctura Vitaminizantus 200ml

Vitamine pentru creșterea imunității. Extract hidroalcoolic concentrat din Cătină, Echinacea, Măceșe și Urzică cu efecte puternic vitaminizante și tonifiante, conceput special pentru întărirea sistemului imunitar.

6 Recenzii
34,90 lei