🤩 20% Reducere la top produse și pachete! Vezi produse

🤩 Produs Nou 🤩 Am lansat Vitaminizantus Forte Capsule! Vezi produs

Alimentatia in sezonul rece, pentru prevenirea virozelor respiratorii

Alimentatia in sezonul rece, pentru prevenirea virozelor respiratorii

Faunus plant ro Admin |

Virozele respiratorii… Atât de comune, dar de multe ori, atât de periculoase…

Cu siguranță, cel puțin odată, ai făcut cunoștință cu gripa, cu răceala, cu tusea, cu nasul înfundat și durerea de gât. Însă de prea puține ori, te-ai gândit că prin câteva măsuri aproape banale, le poți preveni. Sau, cel puțin, le poți ameliora simptomele, limitând riscul unor complicații.

O metodă exrem de eficace, care suplimentează măsurile de protecție, se referă la alimentație.

Știința a demonstrat că sistemul imunitar se poate întări și activa cu ajutorul alimentației potrivite. Astfel, se recomandă dietele bogate în minerale, vitamine și substanțe antioxidante, în măsură să completeze anumite carențe.

Vitamina A

Un rol esențial îl are vitamina A. Împreună cu precursoarele sale, carotenoizii, protejează sănătatea ochilor, pielii și parului. În plus, contribuie la creșterea rezistenței în fața infecțiilor.

Printre varietățile alimentare bogate în beta-caroten, se numără morcovii, roșiile, ardeiul, pătrunjelul, spanacul, caisele, mango, dar și ficatul, untul sau ouăle.

Vitamina B

La fel de importante sunt și vitaminele din grupul de B-uri. Esențiale în buna funcționare a sistemului imunitar și în sinteza anticorpilor, protejează de procesele inflamatorii și infecțioase.

B-urile se regăsesc într-o concentrație semnificativă, în cerealele integrale (mai puțin în cele rafinate), în ficat, ciuperci, ouă, pește, carne, nuci și migdale.

Vitamina C

Vitamina C, printre altele, ajută la susținerea sistemului imunitar. Cu un puternic efect antioxidant, accelerează timpul de vindecare și blochează evoluția patologiilor respiratorii.

Dintre sursele alimentare de vitamina C, fac parte citricele, strugurii, fructele de pădure, dar și ardeii, roșiile, conopida, spanacul, broccoli și salata verde.

Zincul

Din categoria oligoelementelor, se remarcă zincul. Un micronutrient fundamental în funcționarea barierelor de protecție, acesta participă activ la scăderea riscurilor de contaminare cu germeni.

Zincul este prezent mai ales în carne, pește, fructe de mare, cereale, legume, semințe (floarea soarelui, dovleac), ciuperci, ciocolată și gălbenuș de ou.

Recomandare:

Pentru că natura reprezintă un izvor neprețuit de remedii pentru întărirea sistemului imunitar, îți propunem să încerci din magazinul nostru, pachetele Imunitate Adulți și Imunitate Copii. Prin efectele imunostimulante și vitaminizante, sunt de un real folos pentru creșterea rezistenței, sporirea capacității de protecție și pentru refacerea organismului ”încercat” de gripă, răceală și alte afecțiuni respiratorii.