🎁 Până la 25% reducere la top produse şi pachete. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

4 Lucruri neasteptate pe care creierul le face in timpul somnului

14:54:56 PM EEST

4 Lucruri neasteptate pe care creierul le face in timpul somnului

Cine doarme bine se trezește cu bateriile încărcate și cu poftă de viață. Calitatea somnului poate avea un impact hotărâtor asupra vieții în general. Influențează, de pildă, activitățile cotidiene, relațiile cu ceilalți, emoțiile sau memoria.

Din propriile experiențe, dar și din afirmațiile specialiștilor, știm cu toții că o medie de 8 ore de somn este rezonabilă. Înseamnă că circa o treime din viață este destinată somnului.

Dar ce se întâmplă cu creierul în toate acele ore? Ei, bine, în mod sigur, nu doarme, ci continuă să rămână activ, fiind implicat într-o mulțime de activități:

1. Sporește creativitatea

Somnul poate deveni un adevărat stimulent pentru creativitate. În timpul orelor de odihnă, creierul face conexiuni de care nu este capabil în perioada de veghe.

Interesanta descoperire aparține Universității Berkley, California. La trezire, persoanele suspuse testelor manifestau cu 33 % mai multă inspirație de a realiza conexiuni între idei aparent fără nicio legătură între ele.

2. Îndepărtează toxinele

Dintre toate atribuțiile, una se referă la rolul de ”gunoier”. Poate este mult spus. Dar studii recente au adus dovezi potrivit cărora creierul se ocupă de curățarea toxinelor.

De astă dată, studioșii Universității din Rochester au descoperit că în faza de somn, creierul ”lichidează” celulele deteriorate, potențial responsabile de unele patologii degenerative precum Alzheimer și Parkinson.

3. Ia unele decizii

În timpul somnului, creierul nu doar că nu doarme, dar elaborează anumite informații. Iar datele obținute le folosește apoi pentru luarea deciziilor pe durata stării de veghe.

Această abilitate a fost publicată într-un studiu în revista Current Biology. Subiecții cercetărilor au fost supuși la teste de stimul-răspuns. Înclusiv pe durata somnului, creierul continua să acționeze, deși nu conștient.

4. Arhivează informațiile

Creierul dezvoltă inclusiv abilitatea de a stoca informațiile în spațiul dedicat memoriei pe termen mediu și lung. Se întâmplă în faza de somn REM, când este activ și visăm. Acum, amintirile pe termen scurt devin amintiri pe termen lung.

Procesul se dovedește util în reținerea unor activități desfășurate în viața de zi cu zi (mers pe bicicletă, pași de dans, etc.), care devin automatisme.

Recomandări

Dată fiind misiunea pe care-o desfășoară creierul când dormi, este normal să te preocupi de calitatea somnului. Dacă ai motive să crezi că nu te poți odihni cum trebuie și că a doua zi îți simți corpul epuizat, poate este cazul să acționezi.

Caută să-ți îmbunătățești somnul chiar de azi! Folosește-te de efectele ceaiurilor și tincturilor din pachetul pentru depresii, insomnii și stres!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Depresii, Insomnii, Stres, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Depresii, Insomnii, Stres, faunusplant.ro
210,00 lei 158,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Nervocalmus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Nervocalmus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Nervocalmus 200ml

Tinctura compusa · Lichid · 200ml

8 Recenzii
46,00 lei
Magazin naturist, Ceai Nervocalmus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Nervocalmus 90g, faunusplant.ro
Ceai Nervocalmus 90g

Ceai · 90g · Amestec plante (12 zile) Sedativ nervos ,calmant ,antidepresiv

13 Recenzii
24,00 lei