🎁 Până la 25% reducere la top produse şi pachete. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cum tratezi gripa fara medicamente, doar prin metode naturale?

14:55:12 PM EEST

Cum tratezi gripa fara medicamente, doar prin metode naturale?

În jurul nostru ”roiesc” necontenit fel și fel de germeni, bacterii, viruși și boli. Atâta timp cât scuturile de protecție funcționează la capacitate maximă, nimic nu ne face rău.

În condiții ideale, sistemul imunitar reușește să reducă la tăcere o mulțime de patogeni. Se poate spune că așa este ”proiectat”. Dar și acest mecanism surprinzător are punctele sale slabe.

De pildă, în prezența stresului, oboselii și carențelor nutriționale, își pierde din potență. Printre consecințele unei imunități mai puțin active se numără și gripa, maladie tipică perioadelor cu un climat incert și cu fluctuații termice masive, așa cum se întâmplă în primele luni ale anului.

Cum poți trata gripa fără să recurgi la medicamente?

În tratarea afecțiunii, produsele farmaceutice nu acționează asupra ”responsabilor” și nu fac altceva decât să ”mascheze” simptomele. Cât despre antibiotice... Nu este nimic mai greșit decât să se administreze de la primele manifestări.

Dar nu-ți vom vorbi despre ce să nu faci, ci despre ce ai de făcut:

1. Odihnește-te și stai la căldură!

Ascultă-ți corpul. Dacă trebuie, rămâi toată ziua în pat. Odihna, în combinație cu căldura (nu sufocantă) ajută sistemul imunitar să se refacă și să-și îndeplinească rolurile, grăbind vindecarea.

2. Menține-ți corpul hidratat!

Apa hidratează, curăță și reduce inflamațiile. Dacă nu-ți place simplă, încearcă alte lichide. Sucurile, fresh-urile, ceaiurile, infuziile și supele devin aliați fideli în lupta contra virozelor și gripelor.

3. Fă gargară cu apă și sare!

Pentru că adesea apar în compania durerilor de gât, încearcă un remediu simplu, apă cu sare, poate cel mai antic dintre câte există. Ajunge să dizolvi o jumătate de linguriță într-un pahar cu apă călduță, fiartă în prealabil.

4. Mănâncă alimente ușoare...

Hrana poate fi descrisă drept carburant pentru corp. Mâncărurile lejere, care se digeră și se asimilează rapid, permit economia de energie. Astfel, organismul se poate concentra strict pe refacerea imunității.

5. ... Și multe vegetale

Este inutil să-ți reamintim (dar o facem totuși) că alimentația corectă include vegetale cât mai colorate. Sunt bogate în vitamine și minerale, iar abundența de nutrienți are un efect tonic asupra sistemului imunitar.

Băutură delicioasă pentru episoadele gripale: Miere, lămâie și ghimbir

Este o combinație câștigătoare atât în lupta împotriva gripei, cât și pentru prevenirea ei, întărind de fapt imunitatea. Fiecare ingredient luat separat, printre altele, desfășoară o acțiune antiinflamatoare.

Mod de preparare

 - Pune 250-300 ml de apă la fiert (cât într-o porție de ceai);
 - Pregătește ghimbir proaspăt. Curăță și taie 2-3 feliuțe (20 grame);
 - Pune-le la infuzat acoperite cu un capac, să nu-și piardă principiile active;
 - Lasă-le să acționeze vreme de 5 minute, după care strecoară;
 - Adaugă suc de lămâie proaspăt stors (cantitatea o decide fiecare);
 - La final, suplimentează cu o linguriță de miere.

Dacă dorești, poți dubla / tripla cantitățile, bucurându-te pe toată durata zilei de efectele sale senzaționale. Ca să nu se răcească, folosește un termos sau o cană termoizolantă.

Recomandări

Pentru accentuarea efectelor, probează și remediile fitoterapeutice marca Faunus Plant pentru întărirea sistemului imunitar!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
205,00 lei 154,00 lei
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
138,00 lei 104,00 lei