🎁 Profită de până la 40% DISCOUNT la toate produsele noastre! Stocuri limitate!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Sportiv sau nu, de ce sa te antrenezi si afara in sezonul rece?

14:55:11 PM EEST

Sportiv sau nu, de ce sa te antrenezi si afara in sezonul rece?

Recunoaște! De când cu frigul, abia de mai găsești o motivare reală să ieși din casă. Cât despre mișcarea în aer liber... Ai amânat-o pentru când or să intre plantele în vegetație... Și rău ai făcut...

Dar nu este prea târziu pentru ”rectificări”. Te poți antrena afară, la aer. Starea vremii este doar o scuză. Nici măcar nu ai avut parte de gerul năprasnic care a dominat sezonul de iarnă trecut.

Cel puțin până acum, temperaturile au fost destul de blânde și pare-se pe placul patogenilor care abia așteaptă să-și reintre în ”rol”, așa ca-n fiecare an.

De ce să te dedici activităților și sporturilor outdoor în sezonul rece?

Înainte să te închizi într-o sală aglomerată de fitness sau, și mai rău, în casă, merită să arunci o privire în jurul tău. Vei descoperi o mulțime de alei, parcuri și zone verzi, departe de traficul urban, unde te poți antrena.

Deși soarele nu contenește să-și arate dinții, evident, când nu se află ”securizat” după stratul de nori, vei avea doar de câștigat dacă te pui în mișcare afară.

Acumulezi vitamina D

În această perioadă, când expunerea solară este inferioară, corpul trebuie să facă față deficitului de vitamina D. Probabil că nu este foarte tentant să renunți la căldurică, însă în mod cert, nu vei asimila ”vitamina soarelui” rămânând înăuntru. Însă nu uita să folosești un factor de protecție, în special în zilele însorite.

Arzi mai multe calorii

Mișcarea în aer liber când gradele coboară sub pragul înghețului face bine mai ales dacă ai un metabolism ”relaxat”. Pentru menținerea propriului echilibru termic, corpul depune mai mult efort. Cu alte cuvinte, vei arde mai multe calorii comparativ cu situațiile în care antrenamentele au loc într-un spațiu închis (acasă sau la sală).

Întărești sistemul imunitar

Nu trebuie să practici un sport de performanță. Alergările ușoare, mersul alert sau plimbările îndelungi și regulate vor contribui la stimularea barierelor de protecție. Astfel, organismul se obișnuiește progresiv cu frigul. În consecință, va fi mai ”tolerant” în fața modificărilor climatice și mai pregătit să lupte împotriva microbilor.

Îți ridici moralul

Din cauza scurtării intervalului de lumină solară, crește probabilitatea să te simți mai mereu cu moralul la pământ. Petrecerea timpului în mijlocul naturii ajută la refacerea echilibrului mental și totodată la combaterea stărilor de stres și de anxietate. Pe de altă parte, sportul (în general) promovează sinteza endorfinelor, supranumite ”hormonii fericirii”.

Recomandări

Exercițiul fizic are un rol bine stabilit și nu trebuie ”sărit” nici măcar iarna. În vederea suplimentării protecției împotriva agenților externi și patogenilor, îți recomandăm remediile din pachetele pentru imunitate adulți! Avem și echivalentul potrivit pentru copii!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant, faunusplant.ro
Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant

Pachetul conține 3 siropuri Vitaminizantus cu Miere și Propolis. Acestea contribuie la stimularea imunității copiilor, creșterea rezistenței organismului la boli, acoperirea carențelor de vitamine, depurare și tonifiere generală. Extractul concentrat de fructe și plante medicinale combat răceala și gripa. Mierea și propolisul protejează împotriva virusurilor, oferind totodată un gust plăcut, ușor de tolerat de către copii.

10 Reviews
144,00 lei 86,00 lei
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ.

6 Recenzii
138,00 lei 83,00 lei
Magazin naturist, Sirop Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
Sirop Vitaminizantus 200ml

Vitaminizant, imunostimulator, antianemic. Recomandări: avitaminoze, anemii, astenie, inapetenţă, prevenirea răcelii şi gripei, oboseală, convalescenţă, sensibilitate la infecţii.

23 Reviews
33,00 lei 26,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Vitaminizantus 200ml

Vitamine pentru creșterea imunității. Extract hidroalcoolic concentrat din Cătină, Echinacea, Măceșe și Urzică cu efecte puternic vitaminizante și tonifiante, conceput special pentru întărirea sistemului imunitar.

9 Reviews
46,00 lei 37,00 lei