🎁 1+1 GRATIS la toate Siropurile! Profită acum. Ofertă limitată!

🎁 Transport GRATUIT + Sirop Echinacea CADOU la comenzi de peste 149 Lei!

Coșul dvs. este gol

Sportiv sau nu, de ce sa te antrenezi si afara in sezonul rece?

14:55:11 PM EEST

Sportiv sau nu, de ce sa te antrenezi si afara in sezonul rece?

Recunoaște! De când cu frigul, abia de mai găsești o motivare reală să ieși din casă. Cât despre mișcarea în aer liber... Ai amânat-o pentru când or să intre plantele în vegetație... Și rău ai făcut...

Dar nu este prea târziu pentru ”rectificări”. Te poți antrena afară, la aer. Starea vremii este doar o scuză. Nici măcar nu ai avut parte de gerul năprasnic care a dominat sezonul de iarnă trecut.

Cel puțin până acum, temperaturile au fost destul de blânde și pare-se pe placul patogenilor care abia așteaptă să-și reintre în ”rol”, așa ca-n fiecare an.

De ce să te dedici activităților și sporturilor outdoor în sezonul rece?

Înainte să te închizi într-o sală aglomerată de fitness sau, și mai rău, în casă, merită să arunci o privire în jurul tău. Vei descoperi o mulțime de alei, parcuri și zone verzi, departe de traficul urban, unde te poți antrena.

Deși soarele nu contenește să-și arate dinții, evident, când nu se află ”securizat” după stratul de nori, vei avea doar de câștigat dacă te pui în mișcare afară.

Acumulezi vitamina D

În această perioadă, când expunerea solară este inferioară, corpul trebuie să facă față deficitului de vitamina D. Probabil că nu este foarte tentant să renunți la căldurică, însă în mod cert, nu vei asimila ”vitamina soarelui” rămânând înăuntru. Însă nu uita să folosești un factor de protecție, în special în zilele însorite.

Arzi mai multe calorii

Mișcarea în aer liber când gradele coboară sub pragul înghețului face bine mai ales dacă ai un metabolism ”relaxat”. Pentru menținerea propriului echilibru termic, corpul depune mai mult efort. Cu alte cuvinte, vei arde mai multe calorii comparativ cu situațiile în care antrenamentele au loc într-un spațiu închis (acasă sau la sală).

Întărești sistemul imunitar

Nu trebuie să practici un sport de performanță. Alergările ușoare, mersul alert sau plimbările îndelungi și regulate vor contribui la stimularea barierelor de protecție. Astfel, organismul se obișnuiește progresiv cu frigul. În consecință, va fi mai ”tolerant” în fața modificărilor climatice și mai pregătit să lupte împotriva microbilor.

Îți ridici moralul

Din cauza scurtării intervalului de lumină solară, crește probabilitatea să te simți mai mereu cu moralul la pământ. Petrecerea timpului în mijlocul naturii ajută la refacerea echilibrului mental și totodată la combaterea stărilor de stres și de anxietate. Pe de altă parte, sportul (în general) promovează sinteza endorfinelor, supranumite ”hormonii fericirii”.

Recomandări

Exercițiul fizic are un rol bine stabilit și nu trebuie ”sărit” nici măcar iarna. În vederea suplimentării protecției împotriva agenților externi și patogenilor, îți recomandăm remediile din pachetele pentru imunitate adulți! Avem și echivalentul potrivit pentru copii!

Produse recomandate

Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii
Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii
Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii

Pachetul contribuie la stimularea imunității, creșterea rezistenței organismului la boli, acoperirea carențelor de vitamine, depurare și tonifiere generală.

8 Recenzii
83,60 lei 66,50 lei
Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti
Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti
Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ.

6 Recenzii
139,60 lei 111,50 lei
Sirop Vitaminizantus 200ml
Sirop Vitaminizantus 200ml

Vitaminizant, imunostimulator, antianemic. Recomandări: avitaminoze, anemii, astenie, inapetenţă, prevenirea răcelii şi gripei, oboseală, convalescenţă, sensibilitate la infecţii.

18 Recenzii
20,90 lei
Tinctura Vitaminizantus 200ml
Tinctura Vitaminizantus 200ml
Tinctura Vitaminizantus 200ml

Vitamine pentru creșterea imunității. Extract hidroalcoolic concentrat din Cătină, Echinacea, Măceșe și Urzică cu efecte puternic vitaminizante și tonifiante, conceput special pentru întărirea sistemului imunitar.

6 Recenzii
34,90 lei