🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ce trebuie sa stii despre maini pentru o manichiura perfecta?

14:54:39 PM EEST

Ce trebuie sa stii despre maini pentru o manichiura perfecta?

Despre unghii și mâini se spun diverse lucruri, dar fără să aibă întotdeauna o bază reală. Este motivul pentru care trebuie sa fii la curent cu soluțiile care-ți permit să ai mâini îngrijite, pregătite pentru o ședință de manichiură.

Iată câteva lucruri care-ți garantează o manichiură perfectă, pornind, desigur, de la aspectul mâinilor:

Petele mâinilor se pot preveni

Petele întunecate de pe suprafața mâinilor reprezintă o problemă estetică atât la vârste mature, cât și în tinerețe. Factorul genetic își are rolul său, însă de multe ori, nu doar trecerea timpului este responsabilă de apariția petelor.

Un alt ”vinovat” este și soarele. Mai exact, expunerea prelungită la radiațiile UV, fără să utilizezi vreo protecție solară, poate grăbi îmbătrânirea cutanată și totodată ”pătarea” țesutului epidermic.

O metodă de luat în seamă, ce dă rezultate, constă în aplicarea zilnică a unei creme hidratante cu acțiune anti-age. O alternativă la fel de eficace se referă la folosirea protecției solare și pentru mâini.

Exfoliantele nu sunt agresive pentru mâini

Mâinile crăpate și uscate, uneori iritate sunt o altă problemă ce poate compromite manichiura. Aceast neajuns poate să apară în sezonul cald, din cauza expunerii excesive la soare și contactului cu apa (soarele și apa usucă pielea).

În mod frecvent, inestetismul este asociat cu sezonul rece și cu factorul atmosferic, mai exact cu acțiunea vântului și frigului. Ambele condiții favorizează și îmbătrânirea prematură a țesutului cutanat.

Un excelent remediu constă în folosirea unui produs exfoliant, care în niciun caz nu sensibilizează pielea, dimpotrivă. Exfoliantele favorizează ”curățarea” epidermei prin eliminarea celulelor moarte, permițând apoi pătrunderea produselor cu acțiune hidratantă și nutritivă.

Săpunurile afectează mâinile și unghiile

Unele săpunuri, produsele de curățat și detergenții au un impact deosebit de violent asupra mâinilor. Explicația se află chiar în compoziția lor chimică, acestea conținând substanțe deloc ”prietenoase” cu unghiile și pielea.

Mâinile pot dobândi un aspect uscat, la atingere se simt aspre, iar la o scurtă analiză, apar iritate și crăpate. Același risc interesează și unghiile, care își pierd din strălucire, devenind tot mai fragile, mai moi, cu tendință de exfoliere.

Soluția salvatoare este destul de simplă. Ajunge să eviți contactul direct cu astfel de produse, prin simpla folosire a mănușilor menajere în timpul tuturor muncilor casnice. În plus, nu ezita să aplici în fiecare seară o cremă nutritivă pentru mâini.

Recomandare

Rezultate excelente împotriva pileii crăpate și iritate se obțin cu ajutorul unguentelor Faunus Plant pe bază de uleiuri esențiale, vitamina E și ingrediente naturale.

Unguentele cu gălbenelecătinăcimbrișor și iederă sau gălbenele și propolis au o acțiune emolientă, calmantă, cicatrizantă și regenerantă.

Produse recomandate

Unguent Galbenele 50ml
Unguent Galbenele 50ml

Cu ceară de albine, rășină de brad, vitamina E și ulei esențial de Lavandă este un produs natural cu acțiuni benefice pentru arsuri, eczeme, furuncule, crăpături ale pielii, acnee, hemoroizi externi.

50 Reviews
20,90 lei
Unguent Catina 50ml
Unguent Catina 50ml

Cu ceară de albine, rășină de brad, vitamina E și ulei esențial de Lavandă este un produs natural cu acțiuni benefice în eczeme, crăpături ale pielii, acnee, hemoroizi, psoriazis, arsuri.

1 Recenzii
20,90 lei
Unguent Cosmeticus 50ml
Unguent Cosmeticus 50ml

cu Iederă și Cimbrișor. Riduri, celulită, vergeturi. Calmant, cicatrizant, emolient.

27 Reviews
22,90 lei
Unguent Galbenele si Propolis 50ml
Unguent Galbenele si Propolis 50ml

Cu ceară de albine, rășină de brad, vitamina E și ulei esențial de Lavandă este un produs natural cu acțiuni benefice pentru răni, arsuri, eczeme, furuncule, crăpături ale pielii, acnee, varice.

28 Reviews
20,90 lei