🎁 Beneficiezi de 35% REDUCERE la toate pachetele. Profită acum. Ofertă limitată!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Tot ce nu stiai despre celulita

14:53:25 PM EEST

Tot ce nu stiai despre celulita

Celulita este, poate, cel mai de temut coșmar al femeilor. ”Faima” se datorează și faptului că este neiertătoare cu aproape toate reprezentantele sexului frumos.

Deși credeai că știi deja totul despre această tulburare de-a dreptul ”malefică”, în rândurile următoare, te vom ajuta să afli mai multe despre ea:

Și femeile slabe pot avea celulită

În cele mai multe cazuri, celulita nu are legătură cu masă corporală, ci cu ponderea masei grase. Masa grasă se referă la adipozitățile din organism, în timp ce masa slabă face referire la țesutul muscular.

De exemplu, o femeie poate avea un procent scăzut de masă musculară (masă slabă), dar un procent ridicat de țesut gras. Excesul de celule adipoase devine responsabil de apariția inestetismului. Astfel, chiar dacă se încadrează între limitele unei greutăți normale, nu este scutită de celulită.

În plus, în prezența unei serii de factori determinanți și de risc (factori ereditari și / sau hormonali, alimentația dezechilibrată, stilul de viață sedentar, sarcina, constipația, retenția hidrică, etc.), situația se poate agrava.

Nu întotdeauna persoanele obeze au celulită

În termeni medicali, celulita este denumită paniculopatia edemato-fibro-sclerotică și constă în alterarea straturilor epidermice, mai exact a țesutului subcutanat, plin de adipocite. Adipocitele sunt celule cu funcția să acumuleze grăsimile pe post de rezervă energetică.

Totodată, despre celulită se mai poate spune că este un țesut adipos ”suferind”. Din cauza inflamației țesuturilor de sub piele, nu mai este capabil să-i furnizeze organismului energia de care are nevoie.

Inestetismul este caracterizat de hipertrofia celulelor grase (adipocite), adică de creșterea acestora în volum. În cazul persoanelor obeze, adipocitele sunt doar mai bogate în grăsimi, în timp ce numărul lor nu suferă neapărat modificări.

Pentru a o combate, începe cu o dietă detoxifiantă

În funcție de stadiul evolutiv (poate fi edematoasă, fibroasă sau sclerotică), celulita se poate combate prin variate metode: dietă, activitate fizică, masaj limfodrenant, tratamente profesionale, produse dermatocosmetice, etc.

Potrivit studiilor, există motive să credem că la baza curelor anticelulitice se află depurarea completă a organismului. Mai exact, pentru reducerea acidității și ”purificarea” țesuturilor implicate, este nevoie de o dietă alcalină.

Un mare DA, așadar, alimentației alcaline (fructe, legume, zarzavaturi) care favorizează diminuarea inflamațiilor de la nivelul celulelor adipoase. Acest lucru nu înseamnă însă excluderea definitivă a mâncărurilor acidifiante (carbohidrați, glucide, carne), ci doar că trebuie respectate anumite proporții (60 % alimente alcaline și 40 % alimente acide).

Pentru a preveni și combate definitiv celulita, ai nevoie de diverse soluții, unele dintre acestea fiind descrise și în articolul ”Cum combatem celulita”. Folosește cu cea mai mare încredere preparatele detoxifiante și depurative Faunus Plant! Însă nu uita că niciun remediu, adoptat de unul singur, nu te va ajuta să scapi de celulită.

Produse recomandate

Pachet Detoxifiere
Pachet Detoxifiere
Pachet Detoxifiere

Contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație.

4 Recenzii
179,40 lei 117,00 lei
Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceaiul și tinctura Siluetus pentru arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă. Cură slăbire 36 zile
Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceaiul și tinctura Siluetus pentru arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă. Cură slăbire 36 zile

Favorizează arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă din organism și contribuie la scăderea în greutate prin reducerea poftei de mâncare.

127 Reviews
179,40 lei 117,00 lei
Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g
Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g
Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g

Amestec din 14 plante medicinale realizat după o rețetă tradițională, care contribuie la scăderea în greutate și menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză și laxaţie, fiind recomandat pentru curele de slăbire, obezitate.

41 Reviews
30,90 lei
Ulei Masaj Anticelulitic 100ml
Ulei Masaj Anticelulitic 100ml

Cu acțiune benefică împotriva celulitei. Conține extracte de Iederă, Cimbrișor, Coada Șoricelului și uleiuri esențiale de Salvie și Rozmarin.

39 Recenzii
26,90 lei