🎁 Profită de până la 40% DISCOUNT la toate produsele noastre! Stocuri limitate!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Tot ce nu stiai despre celulita

14:53:25 PM EEST

Tot ce nu stiai despre celulita

Celulita este, poate, cel mai de temut coșmar al femeilor. ”Faima” se datorează și faptului că este neiertătoare cu aproape toate reprezentantele sexului frumos.

Deși credeai că știi deja totul despre această tulburare de-a dreptul ”malefică”, în rândurile următoare, te vom ajuta să afli mai multe despre ea:

Și femeile slabe pot avea celulită

În cele mai multe cazuri, celulita nu are legătură cu masă corporală, ci cu ponderea masei grase. Masa grasă se referă la adipozitățile din organism, în timp ce masa slabă face referire la țesutul muscular.

De exemplu, o femeie poate avea un procent scăzut de masă musculară (masă slabă), dar un procent ridicat de țesut gras. Excesul de celule adipoase devine responsabil de apariția inestetismului. Astfel, chiar dacă se încadrează între limitele unei greutăți normale, nu este scutită de celulită.

În plus, în prezența unei serii de factori determinanți și de risc (factori ereditari și / sau hormonali, alimentația dezechilibrată, stilul de viață sedentar, sarcina, constipația, retenția hidrică, etc.), situația se poate agrava.

Nu întotdeauna persoanele obeze au celulită

În termeni medicali, celulita este denumită paniculopatia edemato-fibro-sclerotică și constă în alterarea straturilor epidermice, mai exact a țesutului subcutanat, plin de adipocite. Adipocitele sunt celule cu funcția să acumuleze grăsimile pe post de rezervă energetică.

Totodată, despre celulită se mai poate spune că este un țesut adipos ”suferind”. Din cauza inflamației țesuturilor de sub piele, nu mai este capabil să-i furnizeze organismului energia de care are nevoie.

Inestetismul este caracterizat de hipertrofia celulelor grase (adipocite), adică de creșterea acestora în volum. În cazul persoanelor obeze, adipocitele sunt doar mai bogate în grăsimi, în timp ce numărul lor nu suferă neapărat modificări.

Pentru a o combate, începe cu o dietă detoxifiantă

În funcție de stadiul evolutiv (poate fi edematoasă, fibroasă sau sclerotică), celulita se poate combate prin variate metode: dietă, activitate fizică, masaj limfodrenant, tratamente profesionale, produse dermatocosmetice, etc.

Potrivit studiilor, există motive să credem că la baza curelor anticelulitice se află depurarea completă a organismului. Mai exact, pentru reducerea acidității și ”purificarea” țesuturilor implicate, este nevoie de o dietă alcalină.

Un mare DA, așadar, alimentației alcaline (fructe, legume, zarzavaturi) care favorizează diminuarea inflamațiilor de la nivelul celulelor adipoase. Acest lucru nu înseamnă însă excluderea definitivă a mâncărurilor acidifiante (carbohidrați, glucide, carne), ci doar că trebuie respectate anumite proporții (60 % alimente alcaline și 40 % alimente acide).

Pentru a preveni și combate definitiv celulita, ai nevoie de diverse soluții, unele dintre acestea fiind descrise și în articolul ”Cum combatem celulita”. Folosește cu cea mai mare încredere preparatele detoxifiante și depurative Faunus Plant! Însă nu uita că niciun remediu, adoptat de unul singur, nu te va ajuta să scapi de celulită.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Pachet Detoxifiere

Contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație.

4 Recenzii
210,00 lei 168,00 lei
Magazin naturist, Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile, faunusplant.ro
Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile

Favorizează arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă din organism și contribuie la scăderea în greutate prin reducerea poftei de mâncare. Ajutǎ la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor şi menținerea greutății ,Ajută la îmbunătățirea digestiei și a funcției intestinale ,Contribuie la eliminarea excesului de apă din organism

142 Reviews
210,00 lei 147,00 lei
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g, faunusplant.ro
Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g

Amestec din 14 plante medicinale realizat după o rețetă tradițională, care contribuie la scăderea în greutate și menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză și laxaţie, fiind recomandat pentru curele de slăbire, obezitate.

42 Reviews
36,00 lei 25,00 lei
Magazin naturist, Ulei Masaj Anticelulitic 100ml. Acțiune Naturală împotriva Celulitei. Extracte de Iederă și Cimbrișor, Uleiuri Esențiale de Salvie și Rozmarin, faunusplant.ro
Ulei Masaj Anticelulitic 100ml. Acțiune Naturală împotriva Celulitei. Extracte de Iederă și Cimbrișor, Uleiuri Esențiale de Salvie și Rozmarin

Cu acțiune benefică împotriva celulitei. Conține extracte de Iederă, Cimbrișor, Coada Șoricelului și uleiuri esențiale de Salvie și Rozmarin.

59 Reviews
32,00 lei 26,00 lei