Celulita este, poate, cel mai de temut coșmar al femeilor. ”Faima” se datorează și faptului că este neiertătoare cu aproape toate reprezentantele sexului frumos.
Deși credeai că știi deja totul despre această tulburare de-a dreptul ”malefică”, în rândurile următoare, te vom ajuta să afli mai multe despre ea:
Și femeile slabe pot avea celulită
În cele mai multe cazuri, celulita nu are legătură cu masă corporală, ci cu ponderea masei grase. Masa grasă se referă la adipozitățile din organism, în timp ce masa slabă face referire la țesutul muscular.
De exemplu, o femeie poate avea un procent scăzut de masă musculară (masă slabă), dar un procent ridicat de țesut gras. Excesul de celule adipoase devine responsabil de apariția inestetismului. Astfel, chiar dacă se încadrează între limitele unei greutăți normale, nu este scutită de celulită.
În plus, în prezența unei serii de factori determinanți și de risc (factori ereditari și / sau hormonali, alimentația dezechilibrată, stilul de viață sedentar, sarcina, constipația, retenția hidrică, etc.), situația se poate agrava.
Nu întotdeauna persoanele obeze au celulită
În termeni medicali, celulita este denumită paniculopatia edemato-fibro-sclerotică și constă în alterarea straturilor epidermice, mai exact a țesutului subcutanat, plin de adipocite. Adipocitele sunt celule cu funcția să acumuleze grăsimile pe post de rezervă energetică.
Totodată, despre celulită se mai poate spune că este un țesut adipos ”suferind”. Din cauza inflamației țesuturilor de sub piele, nu mai este capabil să-i furnizeze organismului energia de care are nevoie.
Inestetismul este caracterizat de hipertrofia celulelor grase (adipocite), adică de creșterea acestora în volum. În cazul persoanelor obeze, adipocitele sunt doar mai bogate în grăsimi, în timp ce numărul lor nu suferă neapărat modificări.
Pentru a o combate, începe cu o dietă detoxifiantă
În funcție de stadiul evolutiv (poate fi edematoasă, fibroasă sau sclerotică), celulita se poate combate prin variate metode: dietă, activitate fizică, masaj limfodrenant, tratamente profesionale, produse dermatocosmetice, etc.
Potrivit studiilor, există motive să credem că la baza curelor anticelulitice se află depurarea completă a organismului. Mai exact, pentru reducerea acidității și ”purificarea” țesuturilor implicate, este nevoie de o dietă alcalină.
Un mare DA, așadar, alimentației alcaline (fructe, legume, zarzavaturi) care favorizează diminuarea inflamațiilor de la nivelul celulelor adipoase. Acest lucru nu înseamnă însă excluderea definitivă a mâncărurilor acidifiante (carbohidrați, glucide, carne), ci doar că trebuie respectate anumite proporții (60 % alimente alcaline și 40 % alimente acide).
Pentru a preveni și combate definitiv celulita, ai nevoie de diverse soluții, unele dintre acestea fiind descrise și în articolul ”Cum combatem celulita”. Folosește cu cea mai mare încredere preparatele detoxifiante și depurative Faunus Plant! Însă nu uita că niciun remediu, adoptat de unul singur, nu te va ajuta să scapi de celulită.