🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 149 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cuișoarele: Mirodenii sau plante medicinale? 5 Proprietăți neașteptate

14:57:06 PM EEST

Cuișoarele: Mirodenii sau plante medicinale? 5 Proprietăți neașteptate

Proprietățile cuișoarelor trec de granița utilizărilor cu care lumea e obișnuită.

Cine nu a auzit de cuișoare, mirodenii întrebuințate pentru aromatizarea vinului fiert și a mâncărurilor? Însă dincolo de însușirile știute, câți le cunosc și proprietățile curative?

Cuișoarele nu sunt altceva decât bobocii floriferi uscați ai plantei cunoscute cu numele de ”Eugenia caryophyllata”, un arbore mereu verde, ce aparține familiei ”Myrtaceae”.

Florile, de forma unor bastonașe (de aici denumirea de ”cuișoare”), au fost apreciate pentru virtuțile medicinale încă din antichitate. De exemplu în India, erau mestecate, având o acțiune analgezică, cicatrizantă și antibacteriană imediată.

Inspirând prezentul, uleiurile esențiale de cuișoare se regăsesc în numeroase preparate din sfera fitoterapeutică. Totul se datorează compușilor activi prezenți în ramuri, frunze, dar mai ales în flori:

 - Tanini (antiinflamatori și antimicrobieni);
 - Flavonoide (potenți antioxidanți);
 - Mucilagii (acțiune lenitivă și laxativă);
 - Uleiuri esențiale (antiseptice și anestezice);
 - Uleiuri grase (responsabile de arome).

Care sunt proprietățile cuișoarelor pentru sănătate?

Acțiunea benefică se răsfrânge asupra mai multor aparate și organe. Ne vom opri la 5 minunate utilizări:

#1: Sunt potenți antioxidanți

Prin puterea lor antioxidantă, depășesc mirodeniile-simbol ale bucătăriei mediteraneene. Bogate în flavonoizi și tanini, ajută la combaterea radicalilor liberi și devin un instrument eficace anti-aging, cu efecte vizibile la nivelul pielii. În viitor, ar putea chiar înlocui antioxidanții sintetici.

#2: Reduc inflamațiile

Prin acțiunea taninilor, cuișoarele au merite și pentru efectul antiinflamator, fiind considerate un optim remediu in afecțiunile aparatului respirator: răceli, bronșite, sinuzite, astm bronșic. Iar prin prezența uleiurilor esențiale cu acțiune sedativă, se recomandă și pentru tratarea tusei.

#3: Favorizează digestia

De proprietățile cuișoarelor beneficiază și întregul aparat gastrointestinal, mirodeniile fiind considerate un excelent digestiv:

 - Vin în ajutorul stomacului (stimulează digestia);
 - Acționează împotriva paraziților și viermilor intestinali;
 - Atenuează senzația de greață.

#4: Calmează durerile

Florile se pot utiliza pentru ameliorarea durerilor de dinți sau de cap. Proprietățile analgezice se datorează în special uleiului de eugenol, un principiu activ folosit în tratarea problemelor cavității orale. De pildă, în timpurile străvechi, pentru atenuarea durerilor de dinți, se mestecau cuișoare.

#5: Au o acțiune antiseptică

Cuișoarele întăresc barierele organismulului, oferind sprijin contra mai multor agenți microbieni. Practic, interacționează cu virușii și bacteriile, cărora le blochează sau le încetinesc evoluția la nivel intern și extern. Iar alături de cimbru, se folosesc pentru combaterea micozelor pielii.

Recomandări

Profită zi de zi de principiile active ale plantele medicinale! Și pentru că azi e despre cuișoare, pentru că sezonul e unul plin de bacterii și viruși, îți propunem bitterul din 30 de plante Faunus Plant!

Pe lângă cuișoare, mai conține cătină, mentă, păducel, soc, cimbrișor și o mulțime de alte ierburi medicinale cu acțiune vitaminizantă, tonifiantă și imunostimulantă.

Produse recomandate

Bitter 30 plante 200ml
Bitter 30 plante 200ml
Bitter 30 plante 200ml

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ.

43 Reviews
45,90 lei
Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceaiul și tinctura Siluetus pentru arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă. Cură slăbire 36 zile
Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceaiul și tinctura Siluetus pentru arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă. Cură slăbire 36 zile

Favorizează arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă din organism și contribuie la scăderea în greutate prin reducerea poftei de mâncare.

127 Reviews
179,40 lei 144,00 lei
Pachet Hemoroizi, Fisuri
Pachet Hemoroizi, Fisuri
Pachet Hemoroizi, Fisuri

Adjuvant în hemoroizi interni, hemoroizi externi (cu şi fără sângerări), fisuri anale.

9 Recenzii
185,10 lei 148,00 lei