🎁 Lichidare de Stoc! Până la 45% reducere la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

4 Plante care te ajută să scapi de diaree

14:55:45 PM EEST

4 Plante care te ajută să scapi de diaree

Cine n-a cunoscut măcar o dată-n viață disconfortul cauzat de diaree? Tulburarea poate fi însoțită de balonări, crampe abdominale, dureri de burtă și greață, pe lângă senzație de epuizare, stare generală proastă și uneori febră.

Dacă ți se mai întâmplă, înainte să dai buzna la farmacie sau la dulăpiorul cu medicamente, poți ameliora și combate problema cu o câteva plante cu efect terapeutic.

Noi îți vom prezenta 4, lista fiind mult mai lungă.

Afine

Afinele sunt foarte eficace în tratarea diareei și a altor tulburări gastrointestinale precum indigestiile. Este meritul compușilor cu acțiune antibacteriană și astringentă, ambele efecte favorizând refacerea tranzitului.

Chiar dacă le-a trecut sezonul, poate ți-ai făcut o rezervă de afine la congelator. În alternativă, merg de minune și frunzele uscate, sub formă de ceai sau tinctura de afin.

Fenicul

În legătură cu feniculul nu prea există dubii. În general lumea îi cunoaște potențialul în mecanismele digestive, mai ales cine are copii mici, întrucât există băuturi speciale pe bază de fenicul, pentru tratarea colicilor.

Utilizările sale în fitoterapie sunt destul de ample, cuprinzând remedii sugerate pentru combaterea unor simptome asociate diareei, ca de exemplu balonările.

Crețișoară

Datorită virtuților medicinale, crețișoara este cunoscută mai mult ca remediu în problemele tipic feminine (tulburări hormonale), la orice vârstă. Dar pentru acțiunea astringentă, devine la fel de utilă și în tratarea diareei.

Ca produs fitoterapeutic, o poți încerca în varianta de tinctură de crețișoară, un produs marca Faunus Plant, 100 % natural, obținut prin prelucrare manuală.

Ghimbir

De multe ori diareea poate fi consecință a unei indigestii, caz în care ghimbirul constituie un remediu cu optime rezultate. Ameliorează crampele și durerile abdominale și permite recuperarea funcționării corecte a digestiei.

Doritorii, care nu au o problemă cu gustul particular, pot mesteca o bucățică din rădăcina de ghimbir. În alternativă, pot prepara un ceai pe bază de ghimbir, miere și lămâie. Combinația celor 3 ingrediente contribuie la:

 - Reintegrarea parțială a lichidelor pierdute;
 - Revitalizarea organismului slăbit;
 - Calmarea inflamațiilor intestinale.

Nu mai puțin eficace este siropul de ghimbir obținut de specialiștii Faunus Plant. Ți-l recomandăm cu drag ca tonic general și pentru contrastarea stărilor de greață.

Produse recomandate

Magazin naturist, Tinctura Afin 500ml, faunusplant.ro
Tinctura Afin 500ml

Astringent, bacteriostatic, hipoglicemiant, diuretic, antiseptic.

5 Recenzii
72,00 lei 54,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Cretisoara 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Cretisoara 200ml

Astringent, diuretic, antiinflamator, antihemoragic, antidiareic, stomahic, cicatrizant.

4 Recenzii
38,00 lei 29,00 lei
Magazin naturist, Sirop Ghimbir 500ml, faunusplant.ro
Sirop Ghimbir 500ml

Digestiv, combate starea de greață, stimulează pofta de mâncare, tonic general. Recomandări: stimularea digestiei și a poftei de mâncare, senzație de vomă și greață, tonifierea generală a organismului, eliminarea toxinelor.

5 Recenzii
49,00 lei 37,00 lei