🎉 Cumperi 2 produse de același fel, primești 3! Ofertă limitată! Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

De ce ne ingrasam in timpul sarbatorilor?

14:54:15 PM EEST

De ce ne ingrasam in timpul sarbatorilor?

În fiecare an, sărbătorile de iarnă, poate cele mai iubite dintre toate, sunt un prilej de reală bucurie atât pentru cei mari, cât mai ales pentru cei mici. Însă pe lângă toate surprizele plăcute, ele vin la pachet și cu o serie de neajunsuri, care, din păcate, nu scutesc aproape pe nimeni.

Indiferent de metabolism, de vârstă, de stil de viață, puțini sunt cei care reușesc să se împotrivească bunătăților care abundă pe mesele de sărbători. Iar după 1-2 săptămâni în care restricțiile alimentare rămân doar un subiect tabu, ne trezim că rochia sau cămașa preferată nu ne mai încape.

Concluzia este doar una.

Mâncând pe săturate zile-n șir doar preparate cu o concentrație calorică alarmantă și doar alimente interzise de orice program alimentar sănătos, este doar o chestiune de zile până ce kilogramele se vor aduna încet, dar sigur.

Însă principalii responsabili de îngrășare nu sunt doar ”bombele calorice”.

Iată adevărații ”killers” ai siluetei:

Plictiseala

În lunile ”pline” (active), cei mici sunt ocupați cu școala și cu activitățile complementare, iar cei mari cu serviciul și cu diverse alte activități (sport, curățenie, etc.). Însă în perioada vacanțelor invernale, mai toată lumea abia așteaptă să intre în mod ”stand by”.

În absența trezirilor matinale și a programului obligatoriu, mulți își petrec ziua făcând… nimic. Ei, bine, aici intervine plictiseala. Iar din dorința de a ne umple timpul cu ceva, în loc să ne dedicăm activităților salutare, ne refugiem în mâncăruri… ca doar acum este momentul…

Televizorul

Ca o derivație a primului mare ”vinovat” de kilogramele acumulate pe timpul vacanțelor, în a doua poziție pe listă găsim chiar televizorul. Adeseori, din plictiseală, ne cufundăm în fotoliu privind ore-n șir un program la TV, uitând poate de orarul de masă sau de somn.

Aceasta este de fapt o combinație cât se poate de nefericită. Pentru că involuntar ne vine cheful să ronțăim ceva, însă nu de foame. Neavând altceva de făcut, ajungem să devorăm calorii după calorii, în cantități superioare față de necesarul zilnic.

Stresul

Toată lumea știe că stresul îngrașă. În realitate, stările de nervozitate și de anxietate prelungite cauzează sinteza suplimentară de cortizol, așa-zisul ”hormon al stresului”. La rândul său, cortizolul favorizează creșterea rezervelor lipidice (de grăsimi) și de celulită.

Iar perioada premergătoare sărbătorilor reprezintă o importantă sursă de stres, de multe ori neglijată. Poate nu pare, însă goana după cadouri și după de-ale gurii, pregătirile de Crăciun și de Revelion obosesc și streseză corpul atât la nivel psihic, cât și fizic.

Recomandări

Dacă nici tu nu te poți abține în fața bunătăților, iar rutina, de sărbători, nu a fost una în totalitate salutară, cu ajutorul pachetului pentru Slăbire poți încerca să ”repari” ce ai stricat, adică silueta. Însă nu te aștepta ca rezultatele să vină în timp record. Este nevoie de mai mult decât de un ceai și o dietă…

Produse recomandate

Magazin naturist, Ceai Siluetus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Siluetus 90g, faunusplant.ro
Ceai Siluetus 90g

Ceai · 90g · Amestec plante (Cura 12 zile)

151 Reviews
24,00 lei