🎉 FLASH SALE! Profită de EXTRA 10% Reducere la gama CAPILARUS! Doar AZI!

🎉 Beneficiezi de până la 35% REDUCERE la toate remediile noastre. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Detoxifierea colonului: Importanță și metode naturale

14:58:40 PM EEST

Detoxifierea colonului: Importanță și metode naturale

Detoxifierea colonului în mod natural reprezintă un argument intens vehiculat. Dar înainte să-ți spunem cum, îți vom explica de ce s-o faci. Practica aduce beneficii nu doar aparatului digestiv, ci și întregului organism.

De ce este importantă curățarea colonului?

Eficiența sistemului digestiv, în particular a colonului, influențează sănătatea generală, condiția fizică și aspectul corpului.

Detoxifierea colonului are scopul să elibereze tractul intestinal de reziduuri și toxine acumulate acolo din variate motive (alimentație dezechilibrată, diverse medicamente, stres etc.), favorizând multe funcții și procese în organism:

 • Îmbunătățirea metabolismului;
 • Corectarea aspectului pielii;
 • Scădere ponderală / prevenirea îngrășării;
 • Mai multă energie;
 • Diminuarea stresului;
 • Ameliorarea somnului;
 • Reducerea / eliminarea unor riscuri, precum cancerul etc.

În schimb, un colon cu o ”povară” prea mare poate însemna:

 • Creștere în greutate / slăbire dificilă;
 • Alergii și intoleranțe alimentare;
 • Slăbirea imunității;
 • Infecții în organism;
 • Dureri articulare;
 • Formarea / agravarea celulitei;
 • Oboseală și epuizare;
 • Probleme digestive (constipație, balonare);
 • Dureri de cap;
 • Stres și insomnie etc.

Metode pentru detoxifierea colonului în mod natural

Curățarea colonului se poate face natural, prin metode simple, începând de la schimbări în stilul de viață. Pe de o parte, se vor elimina acei factori (interni / externi) care duc la încărcarea colonului, pe de alta, se vor adopta măsuri care facilitează detoxifierea.

Alimentația bogată în fibre 

Alimentele nu au doar rol nutritiv, ci și de curățare. Este vorba mai ales de cele cu un conținut ridicat de fibre (legume, fructe, cereale, semințe), fibrele stimulând mișcările intestinale. Insă creșterea aportului de fibre este inutilă dacă nu se crește și consumul de lichide.

Hidratarea

Creșterea volumului de lichide consumate este o excelentă metodă pentru detoxifierea colonului natural. La fel, și alimentele cu o concentrație importantă de apă (castraveți, roșii, țelină, salată, pepene galben / roșu).

Probioticele

Includerea probioticelor în dietă, de asemenea, facilitează detoxifierea organismului și colonului. Probioticele se găsesc în alimentele fermentate (oțet de mere, iaurturi etc.). Odată cu ele, ajung în intestin bacterii bune, care reglează tranzitul și frânează inflamațiile.

Plantele medicinale

Eliberarea tractului intestinal de toxine se poate și cu ajutorul plantelor medicinale:

 • Păpădia – Cu proprietăți diuretice și detoxifiante, favorizează diureza, îmbunătățește mecanismele digestive și peristaltismul intestinal.
 • Socul – Puternic laxativ, diuretic și depurativ, socul are o acțiune benefică asupra stomacului, intestinului, pielii, ficatului și rinichilor.
 • Urzica – Prin capacitatea de alcalinizare a sângelui, facilitează îndepărtarea reziduurilor acide ale metabolismului, fiind indicată pentru acțiunea detoxifiantă.
 • Brusturele – Dintotdeauna cunoscut ca detoxifiant, depurativ și diuretic natural, se utilizeaza ca remediu pentru purificarea sângelui și contrastarea tulburărilor digestive.

Recomandări pentru detoxiferea naturală și susținerea digestiei din magazinul Faunus Plant

Unul dintre produsele noastre de top, cu cele mai bune vânzări, indicat pentru numeroase probleme, inclusiv gastrointestinale, este Bitterul de 30 de plante.

Cu această ocazie, îl recomandăm tuturor celor care au nevoie de o cură de detoxifere naturală și să-și îmbunătățească digestia.

Pentru a te elibera de tot ce-ți încarcă organismul, începe o cură de detoxifiere cu Bitter 30 plante de la Faunus Plant!

Produse recomandate

Magazin naturist, Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar, faunusplant.ro
Magazin naturist, Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar, faunusplant.ro
Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar

Tinctura compusa · Lichid · 200ml Sporește nivelul de energie și rezistența fizică ,Contribuie la întărirea și protejarea vaselor de sânge ,Susține sistemul imunitar şi funcționarea optimǎ a organismului

48 Reviews
54,00 lei 35,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Soc 500ml, faunusplant.ro
Tinctura Soc 500ml

Tinctura simpla · Lichid · 500ml

13 Recenzii
72,00 lei 61,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Urzica 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Urzica 200ml

Tinctura simpla · Lichid · 200ml

9 Reviews
38,00 lei 32,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Brusture 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Brusture 200ml

Tinctura simpla · Lichid · 200ml

5 Recenzii
38,00 lei 32,00 lei